08 februar 2013

Øhh så er det jeg lige er kommet i tanke om..

 

 

 

..  kan I se det for jer:

 

 

Henriette alene langt ude på landet. Det er en mørk sensommer aften, og alt er stille.

 

Lige

bortset

fra

..

 

den

sorte

fede

behårede

støvletrampende

..

 

EDDERKOP, som mener at det er tid til at slå sig ned i min stue.

 

Hyl, jeg bliver næsten helt i tvivl om jeg nu også magter det der landliv jeg drømmer om.

 

dd8bd1d3a2f46abad56238c189416a06

 

 

Hmm. Jeg får muligvis brug for at skaffe mig en flammekaster, en skumsprøjtedims, en masse flasker gift på dåse OG en ekstra stor dosis beroligende piller.

 

Gisp!  hvad kaster jeg mig mon ud i ?

 

Jeg kender ingen. Der er minus trafik. OG jeg kan lissom ikke satse på at samme metode som DET her, virker på bæsterne.

 

Forresten..

 

det minder mig om dengang Josefine og jeg boede alene i Lyngby. En meget sen midnatstime kommer jeg hjem, og finder datteren stående midt på stuegulvet, bevæbnet med støvsuger og kost. En E-kop har gemt sig bag radiatoren, men den er ikke til at få fat på, og hvad gør en klog men ligeså skrækslagen moder?

 

Jamen hun spæner da ned og ud på vejen. Venter i mørket ( som en anden edderkop faktisk), indtil der kommer en sagesløs bilist kørende ad den stille vej. SÅ springer hun frem og vifter med armene, bilisten standser forskrækket op. Hun babler løs om en edderkop, og trækker den fremmede mand, som nu er helt og aldeles forvirret, ud af sin bil og op i lejligheden, hvor han får besked på at få fanget kræet.  Han parerer ordre og der går lidt tid med lys og lygte, hvorefter han på spejderære lover at den er død som en sild.

 

Han får lov at gå.

 

Hvad han har tænkt, og hvad pokker der fik mig til at handle sådan, kan jeg overhovedet ikke svare på, men han har ganske givet aldrig glemt den episode. Se det er en historie fra det virkelige liv. I en storby. 

 

 

Hvad fanden gør man når man bor på landet??

17 kommentarer:

 1. Stakkels mand han skulle da til krisespykolog bagefter...overfaldet i Kongens Lyngby...:-)
  Der er e-kopper overalt med dertil hørende spindelvæv..:-)
  Hvorfor vil du til Lolland, kunne det ikke ligeså godt være Vestsjælland eller Nordsjælland?
  Hvor meget må huslejen være på før boligtilskud?
  Fandt et rigtig dejligt sted her i Nykøbing Sjælland...ved stor sø og have til..:-)

  http://www.lejebolig.dk/lejebolig/1298948/nakke-parklignende-have

  Elsker at gå ind og kikke boligsider. er i en gruppe hvor mange har været nødt til at flytte af både den ene og anden årsag hvor vi har hjulpet hinanden..;-)

  hej fra Lisbeth

  SvarSlet
 2. Hej igen Lisbeth. Jamen.. Lolland er valgt fordi det er der hvor der er billigst. Så vidt jeg da ved.. :) Jeg vil bestemt også gerne bo andre steder, men jeg skal helst ned på en grundhusleje omkring 3000. Lige nu lægger jeg 6000/mdr, og skal jeg have det til at løbe rundt skal jeg bare spare minimum 2500. Det er sådan ca hvad jeg så har at leve af, og det er jo ikke engang en formue, men det er mere end det runde nul jeg lever for nu..
  Det link du har sendt mig her, er bare SÅ dejligt og jeg er vild med det, men desværre er det jo bare alt for dyrt for mig. Jeg er indstillet på at jeg skal bruge nogle år på at få mig selv på fode igen.

  Når det er sagt, så må du meget gerne fortsætte med at kigge efter noget, for jeg er ved at være helt rundtosset af at overskue de forskellige annoncer hihi.

  Har meldt mig ind på lejebolig.dk, men kun for en uge. Efter den første uge koster det over 300 og det har jeg simpelthen ikke råd til.

  Du er en engel og tak fordi du hjælper
  Knus og god fredag
  Henriette :-))

  SvarSlet
 3. Du er skøn :) den billist glemmer dig med sikkerhed aldrig :)

  Altså nu går der jo busser fra Nysted ind til Nykøbing F hvor du kan komme videre med tog til alle dele af Danmark, der er vist en bus som kører direkte til Odense et par gange om ugen hvis man vil der til og det er adskillige ture til Tysklands færgen, hvis man vil handle billigt.....uh der er uanede muligheder i Nysted ;) og så er der denne fede garn forretning www.naturligheder.dk over på Falster, jeg skal med glæde hente dig og køre dig dertil :)
  Min bror bor i Nysted, du får hans nr hvis du ser en edderkop :).....

  ps. hvis du vælger Nysted by har de faktisk også gadelys der.....ude på landet ja der er der mørkt som en n..... r..

  SvarSlet
 4. Godmorgen Hanne.

  Ja en garnforretning må jeg altså også have adresse på, andet ville være helt utænkeligt :) Din bror er hermed ansat som eddermand, hils ham bare og sig det hihi. Mørket generer mig nu ikke sån generelt må jeg lige sige også. Det er bare dejligt at man kan se stjernerne på himlen.

  Du er en knag er du og vi skal helt sikkert mødes når og ikke hvis jeg flytter ned til jer.
  Rigtig god fredag
  Henriette :)

  SvarSlet
  Svar
  1. En lille ide som du måske allerede har tænkt. Hvad med selv at lave et A4 ark med hus ønske og dit mobil nr, hæng det op i Nysteds Netto imorgen når du besøger området.I sådanne små byer sker de bedste aftaler ofte med mund til mund metoden. Husker ikke helt om der er andre ligende butikker i byen med opslagstavler. Kommer der henvendelser bestemmer du jo selv om du er klar lige nu eller ej.

   Slet
  2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
  3. Næhh det har jeg da slet ikke overvejet, men tak for tippet :) Jeg her desværre først læst det her nu, så det nåede jeg ikke, MEN i andre forbindelser vil jeg da benytte mig af det, og får jeg ikke huset jeg har i kikkerten, ja så bliver det denne løsning jeg også vil benytte mig af.

   Mange knus og tak Hanne :)

   Slet
 5. Er der en, der kan tale med om det, så er det mig. Jeg har inden jeg flyttede på landet præsteret at ringe efter min mor af skræk for en edderkop i min lejlighed. Hun kom ikke :-) - sjovt nok! Men jeg var rædselsslagen for dem.

  Sjovt nok, tænkte jeg ikke over, at det ikke harmonerede med landlivet. Anyway, man hærder!:-) Så meget lover jeg dig. Nu kan jeg klare edderkopper i langt større målestok og de små gider jeg dårligt smide ud af stuen.

  Dog skal du tænke dig godt om i mange andre forhold, for folk kommer langt, langt fra og besøger dig, så ofte som du forestiller dig. Du tænker nu, "Jamen det planlægger I". Og ja i nogen tilfælde gør I, men det bliver ikke i den grad, du forestiller dig. Og uanset, hvor dejligt der er, så er folk altså ikke så lette at komme ind på, selvom de er flinke. Du er stadig fremmed - sådan er det altså.

  Du har yderligere udfordringer i form af, at du ikke (p.g.a. sygdom etc.) kan melde dig til nogen sociale aktiviteter. Jeg meldte mig lige inden jeg flyttede til line-dance, som jeg synes var rigtig, rigtig sjovt, men så skulle jeg flytte. Det var i håb om yderligere sociale kontakter, og det havde jeg måske også fået, jeg ved det ikke. Du skal bare være forbedredt på, at det kan gå hen og blive for ensomt og langt væk.

  Jeg synes jo heller ikke, jeg brugte byen før jeg tog afsted og det gjorde jeg heller ikke, og gør stadig ikke. Men forskellen på, at have muligheden og ikke have den, er kæmpe!

  Jeg ønsker dig alt det bedste, men du skal overveje nøje. Når det er sagt, så skal man jo nogengange gøre sine egne erfaringer og det skal prøves uanset. Iihvertfald held og lykke med uanset, hvad du gør!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ser hvad du mener, men jeg har virkelig haft de her tanker om ro og langsommelighed meget længe Deborah. Jeg er ikke naiv, og ved at der nok skal komme udfordringer og svære dage dernede også, men jeg er klar alligevel.

   Knus til dig fordi du tænker på mig.
   Kh Henriette

   Slet
 6. haha Henriette :-)
  Undskyld jeg griner, men jeg som IKKE har edderkop fobi ser jo det morsomme i det..for jeg vil bare snige mig ind ind på den og fange den med en gennemsigtig plasticbøtte og et kraftigt stykke tyndt pap under..og så ellers smide den ud udenfor.
  Men, jeg har faktisk været bange for edderkopper en gang..men tog mig gevaldigt i kraven og sagde jeg ikke skulle flippe ud men trække vejret stille og roligt og så ellers sige til mig selv, at edderkoppen både er lige så bange som jeg er og ellers at den er et lykkedyr i indiansk religion. Den er beskyttende og faktisk holder edderkoppen jo alle mulige andre skadedyr væk...
  Det bedste er at lade den være og være sikker på at den IKKE kravler rundt på dig mens du sover...edderkopper går laaaaangt uden om os og vores kropsdufte...så ingen grund til at være så bange...
  Hjælper det med lidt fakta?
  Ellers er mit råd at alliere dig med en god nabo, for du skal vel ikke bo mutters alene på en gård langt ude hvor kragerne har spist madpakken???
  Ellers god vind på projektet! Håber det er det rigtige for dig at komme væk fra byen og få ro omkring sig :-)
  God weekend søde :-)
  Kram, Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Aehmmm.. Tak Helle. Vist nok. Tror jeg ;)

   Jeg ved jo godt at man kan vænne sig til alting. Og jeg har fået mange gode råd om hvordan jeg kan holde dem lidt fra livet, så det går sgu nok hihi.

   Knuuus og det er også meningen at du skulle more dig, for det ER virkelig komisk det jeg har præsteret med tiden. :)

   Slet
 7. Hej Henriette.
  Du kaprer da barer en nabo, så skal du nok få hjælp. Jeg tror heller ikke, at vi har flere edderkopper her end i byen. Vores søn er i øvrigt også skrækslagen for edderkopper, jeg er mere bange for mus.
  Det bliver spændende, om du flytter herned ad.

  Hilsen Kaja

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er da det jeg gør Kaja :) Der er heldigvis et par stykker omkring mig, der hvor jeg håber at havne sååå.. hihi.

   KNus

   Slet
 8. M.h.t. edderkopper fik jeg engang et godt tip af en dame fra Arizona (og der har de jo giftige edderkopper): sprøjt den med hårlak, så kan den ikke længere bevæge sig og kan let støvsuges.
  PS jeg har lige sendt en email til dig (omigen)
  MKH fra Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det tip tager jeg også til mig Mette. Tak, og så er jeg bare så glad for din mail. Jeg går bare og glemmer, fordi jeg har så meget i hovedet. Du får en mail tilbage inden længe :)

   Mange knus og kram
   Henriette

   Slet
 9. Hej Henriette. Vil bare lige fortælle, at man nu om dage kan købe en spray som hedder RTU. Den er lugtfri og findes i den almindelige spray udgave og i den mere miljøvenlige udgave. Jeg har en som jeg bruger inden det ene af mine børn kommer hjem og skal overnatte i sit gamle værelse oppe på loftet - han har det nemlig dårligt med ederkopperne, selvom det nu er blevet meget bedre, efter at han har boet i Indien i nogle måneder :). Man skal lige huske at lufte ud efter nogen tid. Vi kan snakkes ved når det bliver aktuelt :). Man kan også lige spraye edderkoppen med et pust eller to - så dør den. Det er altså synd at spraye med hårlak og andre ting, så hellere slå dem ihjel :) Hilsen Birgitte fra landet - hvor hun bor sammen med hundreder af edderkopper :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte.

   MEGA TUSIND tak for tippet. Jeg sørger for at ha den spray stående i rå mængder nu hehe..

   Knuuus ;)

   Slet