23 februar 2013

Jeg sorterer fra og kigger dybt i mig selv

 

 

 

 

Sidste flytning foregik jo i huj og hast, så alt hvad jeg tog med blev pakket af mine flytteengle (selv sad jeg nærmest lammet i sofaen og kiggede på). Bøger blev smidt i poser, køkkenting blev stablet i kasser uden at være pakket ind, og hobbyting røg ned i mellem det hele. Ikke at det i sig selv skal lyde som en bebrejdelse af de tre, overhovedet ikke nikke nej. Det ku bare ikke være anderledes, og jeg ved slet ikke hvad jeg skulle have gjort uden dem.

 

Denne gang kan jeg heldigvis gøre det omvendt.

 

Fordi jeg har så god tid kan jeg pakke lidt efter lidt, og jeg har besluttet at jeg ikke vil stå den sidste måned med stress og dårligt forberedt. Derfor går jeg alt i gennem, og kun det jeg ikke kan undvære i de næste par måneder bliver fremme. Jeg skal have min sjæl med denne gang.

 

I soveværelset er min seng og alt mit tøj ( det jeg altså kan passe! )

I stuen er mit garn, mine siddemøbler og bøger om have og strik. Punktum.

Køkkenet skal ligeså bare rumme det nødvendige.

 

Faktisk nu jeg ser det på skrift, vil det sgu da bare være som det var på Østerbro. DET klarer jeg nok, og desværre har det jo vist sig allerede dengang, at jeg dybest set ikke har brug for alt det andet for at overleve. Jeg tænkte allerede dengang ret så meget over, hvorfor det mon så er at jeg omgiver mig med så mange ting i mit hjem. Det er jo ganske rart at bo luftigt, og uden alt muligt støvsamlende nik nak. Det sker bare. Og det gør mit hjem til MIT hjem.

 

Nå, men det var lige et sidespor..

 

Jeg har kigget dybt i mig selv, og sorteret med hård hånd, og nu har jeg en mega stabel med bøger, som under ingen omstændigheder får lov at flytte med for syvogtyvende gang. Det er bøger jeg ikke bruger eller læser i. Der er bøger om strik, syning, madlavning, indretning, en enkelt roman jeg er sur på og lidt andet.

 

IMG_3165IMG_3166

 

Det jeg står med nu, er så et dilemma, for jeg har taget billeder af hver og en for at lægge dem til salg i Pulterkammeret. Da jeg får hårdt brug for penge til maling indvendigt af huset, vil alt hvad jeg kan tjene en skilling på, være velkomment. Jeg kan sgu bare ikke overskue det. At finde priser, udregne porto og derefter ifald nogen gerne vil købe, pakke ind og gå på posthuset af måske mange omgange.

 

Jeg bliver helt svimmel ved tanken.

 

Lige nu står stablen midt på gulvet her. Den vejer et ton. De skal bare ikke med. What to do?

8 kommentarer:

 1. De fleste af bøgerne vejer nok til samme porto og kan sendes i en kuvert. Jeg vil foreslå at du vejer dem og inddeler dem der vejer til samme porto, sætter dem til salg og så fremdeles!
  Giver det mening??
  Altså tag lidt af gangen :))

  SvarSlet
 2. Henriette,
  Hvor mange bøger er der? Og hvor meget vil du have for dem allesammen?

  SvarSlet
 3. Eller du finder en fra Ravelry der skal til kælderstrik/strikkecafe og får vedkommende til at tage dem med til de der vil købe (nok een med bil....)

  SvarSlet
 4. Jeg tror det er rigtigt godt at få sorteret ud i sine ting, det gør også at hovedet bliver mere rent, hvis du forstår. :-)

  Herhjemme gjorde vi det, dengang Søren flyttede ind hos mig, at vi gik igennem alle vore ting og det som vi var i tvivl om, røg i kælderen. Efter 4 år købte vi hus og fant ud af at alt det i kælderen havde ingen af os savnet og det røg derfor til genbrug (ikke smidt ud) og efter det, har aftalen været, at kommer der nyt ind, skal noget andet ud. Og ved du hvad, det fungere sgu og vi savner ikke ting og her er luftigt og nemt at gøre rent og alle ryder op efter sig selv, da rodet set let. Det fungere bedst for mig med at der er rydt op hele tiden, eller får jeg "stres" og kan ikke fungere. Jeg er måske en smule mærkelig, men sådan er jeg så. :-)

  SvarSlet
 5. Kære Henriette,
  Sikken et eventyr at skulle flytte et nyt sted hen ...
  Jeg synes at du skal pakke bøgerne sammen à 3 i små bogpakker efter genre. Så er det lettere at overskue - lav lidt tilbud på dem og se så at komme af med dem. Det er en belastning uden videre at beholde alt det skrammel man sagtens kan undvære og som faktisk kun står i vejen. Det er bare om at få dem ud af døren - men selvfølgelig uden helt at forære dem væk.
  Lune hilsener Mathias

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mathias Emil. Velkommen hertil og mange mange tak fordi du fik lyst til at komme med en hilsen :-)

   Det bliver jeg altid glad for, og jeg har været forbi dig nu. Sikke en skøn blog du er ved at få bygget op.

   Jeg har valgt at give dem væk Mathias, fordi jeg selv har fået SÅ meget forærende både menneskeligt og matrielt herinde fra blogland. Nu er det skønt at kunne give lidt tilbage :-)

   Kh Henriette

   Slet
 6. Du kan jo overveje at glæde nogen ved at give bøgerne (eller nogen af dem) væk, uden at tage noget for dem. Særligt hvis arbejdet med at få noget for dem er en lidt for stor mundfuld.

  Jeg er sikker på at det man giver ud kommer godt igen. Og når man ikke selv tager betaling for noget, kommer der alligevel en belønning i en eller anden form. Om det så bare er den ubetalelige fred og ro det giver at blive fri for at forholde sig til hele bunken.

  SvarSlet
 7. Tak allesammen. Jeg giver dem væk. Skammer mig endda lidt over at jeg ikke selv har tænkt så langt, men det er klart den bedste ide og gladeste løsning :-)

  Mere i nyeste indlæg om det.

  God søndag og knus
  Henriette :-))

  SvarSlet