10 april 2013

Haven i Hune, og et praktisk sprøgsmål til jer der ved mere end jeg om frø og spirer

 

 

I aften er jeg ikke til andet end noget roligt at kigge på, så jeg er gået på DR’s hjemmeside, og sidder nu og kigger på de gamle fine programmer fra Haven i Hune.

 

I kan gøre det samme skulle I have glemt dem:

http://www.dr.dk/tv/program/haven-i-hune

Anne Just er jo ikke længere i sin smukke have, men så vidt jeg ved lever haven videre, og man kan stadigt besøge den, hvis man kommer på de kanter.

 

OG nu til et spørgsmål fra mig om frø..

 

Jeg har jo samlet stille og roligt de sidste måneder, frøposer af forskellig art og har også selv gemt fra altanen sidste år, MEN jeg har ikke forspiret noget som helst pga flytningen. Hvad gør jeg når jeg kommer ned til Lolland?

Kan jeg så direkte udendørs ( når vejret tillader det), eller skal man forspire i såjord først?? 

Jeg har dahliaknolde, og nogle af dem har jeg ikke kunnet nære mig for at smide i de store kummer, og så må flyttemændende altså finde sig i, at de skal transporteres noget mere gelinde, hvis altså de når at begynde at vokse. De skal i jorden nede i haven så snart den er fræset igennem.

IMG_3340

Lige nu er det en enkelt pæon, og nogle andre blomster som er hurtigere fremme i skoene, men om det bliver til noget med dem er et spørgsmål. Kummerne står i stuen og her er da muligvis for mørkt, men så pyt med det.

6 kommentarer:

 1. Mht. frø om de skal forspires, så kommer det jo an på hvilke frø det drejer sig om? :)

  Hvad er det for frø du har samlet?

  Hvis jeg var dig, ville jeg da bare så når jeg kom til Lolland og så se, hvad der bliver til noget?

  Medmindre du kan så noget af det alelrede nu indendøre?
  Det værste der kan ske, er vel at de ikke spirer? Men hvis du har indsamlet dem, har du da ikke tabt nogen penge på det :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Godmorgen Ester. Det er frøposer med sommerblomster. De der man kan købe rundt omkring i supermarkeder :)

   Jeg gør det ikke nu, for jeg tror ikke det bliver nemt at flytte en masse små spirer sammen med møbler og kasser hihi.

   Slet
 2. Hvis det er frø af sommerblomster, du har, kan du så dem ude på voksestedet, når der ikke længere er nattefrost.
  De fleste staudefrø derimod skal have skiftevis frost og tøvejr for til sidst at spire om foråret, så det ville være spild af gode frø at så dem før til næste efterår. På poserne af de frø, du har købt, står der som regel, hvordan man skal forholde sig, og hvis ikke kan du på det svenske frøfirma Impectas hjemmeside finde al den information, man kan ønske sig. Og ligeså på Camilla Plums hjemmeside.
  Rigtig god fornøjelse med havearbejdet - og husk at nyde det også selv om det ikke lige blev, hvad du havde forestillet dig. Det gør det nemlig ofte ikke. Men derfor er det jo skønt alligevel.
  Happy Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Godmorgen Jytte og tak for besøget :)
   Det er netop sommerblomster så jeg prøver den direkte metode i år. Et par enkelte er først til at kultivere til efteråret, for det er noget med kold spiring og noget and hurlumhej.

   Tak for navnet til den svenske hjemmeside og nåå ja forresten.. Camilla Plum. Hende har jeg slet ikke tænkt på :)

   Du kan tro jeg vil nyde hver sekund i min nye have, og i år bliver det kun med blomster sat helt tilfældigt. Jeg vil bruge denne sommer på at få lavet en plan over haven og sørge for at jorden bliver godt klargjort til et liv som prydhave.

   Rigtig god dag og tak igen
   Henriette :-)

   Slet
 3. Hej Henriette
  Jeg har ikke kommenteret her før, men jeg synes du er en rigtig sej pige. :-) Et godt råd om have: Vent med at lave helt store forandringer til næste år. Man skal altid betragte en have i et år, inden man laver drastiske ændringer. Dels ændrer haven sig i løbet af året - dels kan der dukke dejlige ting op, som ellers ville være blevet fræset ned. Held og lykke!
  Venlig hilsen
  Marianne Kruse

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Krusemarianne. Tak for de søde ord og også mange tak for dit gode råd. Jeg har netop selv tænkt at i år bliver bare at få plantet så jeg har sommerblomster, og så vil jeg bruge denne sæson på at planlægge og gøre klar til haven næste år. Det bliver så hyggeligt at tegne og regne og lade ideerne fra bla Pinterest blive tik virkelighed.. ad åre :)

   Kh Henriette

   Slet