11 april 2013

Spise med de hjemløse.. Det var løsningen fra kommunen

 

 

IMG_3091

Jeg fik aldrig fortalt, hvad damen fra kommunen sagde da jeg endeligt fik fat i hende. Ovenstående siger jo det meste og det handler om, at fordi jeg er pensionist kan jeg ikke få en akut kontant udbetaling, medmindre det skyldes en desperat situation!!!

Noget med at jeg skulle have haft det allerede dengang jeg stod på krisecenteret, “men øhhh dame du, der ku jeg jo lissom ik få fat i jer vel. OG dengang var det ikke jo ikke så galt som det er nu, hvor jeg jo lissom flytter fordi det hele er gået i hårdknude ing” .

 

Så nu sender flink dame fra kommunen mig et brev, hvori der ligger en ansøging om en engangsudbetaling til medicin og en adresseliste til de steder, hvor jeg kan gå hen og få et måltid gratis mad sammen med de hjemløse. Iøvrigt vil det tage minimum tre uger at få kørt ansøgningen igennem, og til den tid vil jeg uden medicin nærmest ligge og ralle.

 

Nå, men jeg er så krøbet til korset, og har igen fået lidt penge af mine hårdt prøvede og højtelskede forældre. Pensionister som de er, ser de sgu også frem til at jeg kan klare mig selv igen, selvom de IKKE brokker sig. Jeg har det bare skidt med at skulle bede om penge hele tiden. Min mor på snart 70, arbejder endnu næsten fuld tid i en børnehave, og skal jeg være ærlig har jeg en mistanke om, at hendes løn som vikar er givet videre til mig rigtigt mange gange det sidste år. Det er faneme ikke i orden.

 

*********

Intet under, at psykisk syge eller af anden grund svage mennesker uden netværk, går i hundende her i landet. Her er det op til familien selv at hjælpe, og det kan ofte være en næsten umenneskelig opgave. Men det er en helt anden historie..

11 kommentarer:

 1. Kære Henriette, jeg er på alder med din mor, og jeg tror at hun, som jeg tænker, hvor er det dejligt, at jeg kunne hjælpe mit barn. For det vil du jo altid være uanset alder.

  SvarSlet
 2. Jeg harmes i den grad til langt op over begge ører... Ggrrrrr! Hvad faen bilder de sig snart ind. Ikke nok med at man er et skrøbeligt menneske der i forvejen ligger på gulvet, næh, så skal de da også lige både sparke og trampe med deres store militærstøvler fra rusland. Det er simpelthen en historie lige til Ekstrabladet og BT, så kan du sikkert få lige hvad du pejer på.
  EEEhhhhhhh, hvor blir jeg GAL.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja man kan da tænke sit ik..

   Slet
 3. Jeg bliver så ked af det......Hvad er det for et samfund? Hvorfor er det skruet sådan sammen? Og hvordan vender vi skuden?
  Og jeg ved, jeg kender nemlig nogle af dem, at hvis man kigge over på den anden siden af det kommunale skrivebord, så sidder der en medarbejder, som sikkert godt kan forstå situationen, men lovgivning giver sjældent rum til at gøre det mavefornemmelsen siger, ville være det rigtige.....og det var helt sikkert ikke for at uddele adresselister over gratis aftensmad, at hun blev socialrådgiver-/formidler.
  Der er næppe mange på Christiansborg, som har prøvet hverken at arbejde i en kommune under mere og mere rigide regler, eller endnu værre at have et tomt køleskab og i.n.g.e.n. penge, men jeg bliver alligvel arrig over, at empatien og ønsket om et samfund, der tager sig af dem, der ikke lige for øjeblikket kan selv er så ikke-eksisterende!
  Det kan vel trods alt stadigvæk betragtes som en menneskeret, at få sin lægeordinerede medicin til tiden og at spise sig mæt i 2013 i Danmark?
  Godt, at du kan se sydhavslys for enden af tunnelen og at der er nogle til at hjælpe dig indtil da.
  Trist, at du skal alt det igennem inden

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha, det er ikke den søde dame jeg bebrejder nej. Hun passer bare sit svære arbejde og er ikke uforstående. Det er sådan som det hele kører jeg synes er noget værre skidt :)

   Mange tak for ordene søde Haveheks :)

   Slet
 4. Hej igen
  Jeg blev lige gjort opmærksom på et privat rådgivningssite inde på FB. Det vil koste penge at køre en sag, men jeg tænkte, at hvis DE mener at der er noget at gøre i forhold til din sag, så kan du jo gå andre veje bagefter. Du behøver jo ikke at betale dem for det, bare lade dem vurdere om det er en sag der juridisk kan gøres noget ved.
  Det er socialrådgivere der hjælper folk der er kommet i klemme i systemet, så de har da førstehåndsviden til at vurdere.
  Du kan læse mere her: http://www.privatraadgiver.com/index.htmlv og bagefter beslutte om det er noget for dig eller ej.
  De bedste hilsner Vibeke

  SvarSlet
  Svar
  1. Vibeke.. når jeg får overskud.. ( ha! den var go ), vil jeg overveje om det nytter :)

   tak fordi du gider linke
   knus
   Henriette

   Slet
  2. Ja det var da godt nok i mine tanker, da jeg skrev, for jeg kender det jo godt! Man har så svært ved at tro på at noget nytter, når det nu drejer sig om lille mig. Ja nu må du ikke misforstå, for jeg har selv prøvet at være oppe mod det store system og er det til dels også lige nu og det virker som om man står foran en kæmpe mur hele tiden.
   Du skrev også om at du råber ad flyttekasserne og flytterodet og du er på vej til noget rigtigt positivt på Lolland, men når du næste gang får lyst til at råbe, så overvej lige hvem eller hvad det er du skal bruge energi på at råbe ad, for det nytter jo heller ikke at lade være.
   Men jeg har hørt dig, det drejer sig om mentalt overskud og det skal selvfølgelig være til stede.
   Årh bare jeg kunne kæmpe din kamp for dig, så skulle du bare se løjer ;o)
   Kæmpe knus herfra!

   Slet
 5. Jeg bliver, som de andre, virkelig harm over kommunens afslag på at hjælpe dig. De er godt nok tunge at danse med! Kender det fra mig selv.

  Jeg er ny læser på din blog, men glæder mig til at følge dig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Velkommen krokodulle og mange tak for din kommentar. Det glæder mig at du har lyst til at kigge ind hos mig igen.

   Kh Henriette :)

   Slet