14 april 2013

Om hvordan Blackill kan få mig til både at sukke, stønne og skrige

 

 

Ja, man skulle tro det handlede om det rene porno ik..

 

IMG_3353

Det gør det bare ikke, og så alligevel måske. For os som strikker og elsker fibre, er der måske en skjult fetish omkring det at opleve, hvordan uld kan skifte karaktér. Det er den rene forløsning at se og mærke, hvordan et strykke strik kan gå fra at være en en smule tvivlsomt, til at være fuldstændigt fantastisk efter blot en skylning.

 

Jeg selv sukker og stønner mig sgu ofte igennem processen, og skriget kommer når jeg efter mange timers arbejde opdager en fejl, hvilket heldigvis ikke er hver gang jeg har lavet noget. 

 

Min Boxyinspirerede sommersweater er færdig og ligger nu til tørre. Den er fuldstændigt vidunderlig og jeg ved at den kommer til at hænge på mig når aftenerne bliver kølige, MEN..

 

Her i det kolde skarpe morgenlys, med kaffen til at klare min hjerne og brillerne på næsen til at åbne mine øjne, skriger en fejl til himlen:

IMG_3357

Næsten usynlig er den, men den er der.  Kan I set hvad det er?  Forskellen mellen flødeskum og kaffefløde er hvad det er, og selvom den er minimal og ikke en kæft sikkert vil bemærke det ude i den virkelige verden, så ved jeg det.

 

Der er ikke andet for..  jeg må igang med nummer to,   STRAKS!

 

 

Her kommer så lige en lille billedstrøm:

IMG_3348IMG_3351IMG_3352IMG_3353IMG_3355IMG_3356

 

Jeg er ikke i tvivl. Trods fejlen elsker jeg simpelthen denne trøje. Det skyldes i allerhøjeste grad garnet, som bare er så lækkert. Både at arbejde med, og især efter skyldning. Det er et lille tryllenummer hver gang. Den lidt hårde hør/silke og lammeulden, bliver til det blødeste blødeste stykke strik.

 

Jeg sidder bare her og gentager mig selv, og det undskylder jeg, men som strikkere kan I sikkert godt give mig ret i ( og vi siger det ikke til nogen vel..), at det er en lille øjenorgasme vi får, når et stykke strik er færdigt og vellykket ik.. 

 

 

Rigtig god søndag derude :-)

22 kommentarer:

 1. Det er ikke en fejl, det er bare bærestykket, der har en anden nuance.
  Vrangmaskedetaljen er jeg helt vild med.
  Tillykke med et dejligt stykke arbejde. Den ser mere end skøn ud :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hihi, det er da det det er :))

   Tak og jeg tager den på når jeg kigger forbi så du kan gramse

   Slet
 2. Den ser dejlig ud, jeg har også det garn stående, så jeg vil gå igang, tak for en dejlig inspiration. Det virker godt med den vrangmaske. God søndag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, kan du så komme i gang Lykke :) Det gør mig så glad at jeg kan inspirere, så tak for det og også rigtig god søndag til dig

   Slet
 3. Hold da op, som den er endt med at være et lækkert stykke strik, Henriette og den der nuanceforskel. Den er da med vilje! ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Liselotte, jeg er bare helt vild med den og superglad for resultatet :) OG ja.. det er det natuuurligvis hihi

   Slet
 4. Flot trøje med mange fine detaljer. Den kan jeg godt forstå, du er glad for. Tak fordi du deler med de mange fine fotos. Jeg kunne godt tænke mig at høre lidt mere om detaljen under ærmet. Mon du vil uddybe den? God søndag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ellen. Det vil jeg gerne, men så bliver det i et indlæg for sig selv. Det vil jeg lige bruge lidt tid på at formulere og så .. skal du nok lære mere :)

   Tak for roserne, det er så dejligt at I kan inspireres, det bliver jeg så glad af.

   I lige måde til dig :)

   Slet
 5. Øjenorgasme... Ha ha ! Jo jeg kan kun medgive, at jeg er helt med på hvad du mener. :) Super smuk og lækker trøje du har fået dig, jeg er virkelig vild med den :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hov ja forresten: Jeg er også helt pjattet med vrangmaske-detaljen, den idé er hermed hapset! :) Jeg glæder mig til du tegner og fortæller lidt om den smukke ærmedel også :)

   Slet
  2. Tak for roserne,jeg vender tilbage med mere om detaljen under armene, så snart jeg har fået skriblet lidt på det :)

   Og du hapser bare gør du, det er fedt at inspirere nemlig

   Slet
 6. den er blevet så smuuuk! lækker farve, lækkert snit, lækre detaljer - en total success i mine öjne.
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
  Svar
  1. Årrh tak Frida til dig også. Nogle gange har man jo lov at lykkedes med sit strik haha :)

   Slet
 7. Sådan tænker jeg også - det markerer bærestykket :-) Den ser totalt lækker ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak og ja, sådan må jeg se på det hihi :)

   Slet
 8. I min verden er fejl altid bare en design-feature - også når sokken er blevet lidt for kort, så hælen sidder lidt sjovt ;) som så åbenbart er sådan jeg bedst kan li' mine sokker... Hvornår mon jeg lærer det...? :)

  -Maiken

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Maiken, nå ja.. en design feature. Super godt begreb her hihi. den der med sokkerne kan jeg kun nikke genkendende til. En underlig ting ik ;)

   Slet
 9. Det er det skønneste stykke strik jeg længe har set.

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt ærligt Ulla. Du som er så god til at strikke, når du siger sådan noget til mig så bliver jeg sgu stolt jeg gør :)

   Mange tak og det er dejligt når noget lykkedes ik ..

   Slet
 10. Den er fan-fisme blevet lækker. Vil meget gerne høre mere - har du haft en opskift eller er den på gefühl?? Lækre detaljer....

  SvarSlet
  Svar
  1. Feeedt udtryk.. Fan-fisme haha. Tak for det og jeg skal nok vende tilbage med mere om detaljerne. Og ja, den er på gefühl. Det er jeg nødt til, når jeg ser en opskrift jeg godt kan lide, men som jeg måske ikke lige orker at oversætte mig igennem..

   Så må jeg til at opfinde selv, og nogle gange går det helt galt. Andre gange bliver det godt :)

   Slet