04 maj 2013

Den allerførste morgen af mange på terassen

 

 

IMG_3578

 

 

Mørbanket. Overvældet. Træt. Beslutsom, men frem for alt lykkelig.

 

 

IMG_3574

Tidligt er jeg vågnet, og selvom jeg sagtens kan sove meget mere, er jeg stået op og er vaklet ned af trappen, fordi jeg bare VIL op og lige mærke mit nyeste nye liv’s første morgen på terassen.

 

Eller.. terasse er nok en mild overdrivelse hihi. Nogle fliser og lidt græs er hvad jeg har lige nu, men jeg er fløjtende ligeglad. Så kaffen er drukket, jeg har sagt godmorgen til fuglekvidder og duggen på marken.

IMG_3576

Om gårsdagens flytning er der ikke meget at sige. En flytning er altid gyselig synes jeg, og her er stikordene ( som altid ), at vurderingsmanden havde skudt helt ved siden af, selvom jeg HAVDE vist ham hvor mange ting der skulle med, så det endte med 40 .. FYRRE ekstra flyttekasser, og en ekstra regning på 2500 kr. Det orker jeg slet ikke kommentere på her og nu, men de tre knægte som havde tjansen var simpelhen forrygende, og hold da kæft hvor de knoklede. Alligevel endte det med  to en halv times forsinkelse, og de kørte først herfra igen fredag aften ved seks halv syvtiden. Tror jeg nok..

IMG_3546IMG_3550IMG_3555IMG_3556IMG_3558IMG_3560

 

Da lejligheden var tømt, var jeg også mere eller mindre tømt for kræfter, men dagen skulle fortsættes, så jeg tog bilen og kørte i forvejen. Ingen grund til at sidde og vente på at arbejdet blev gjort færdig, så første stop var en tank, hvor jeg hentede forsyninger af vand, iskaffe, og lidt at spise. Meningen var, at jeg så ville køre en times tid, tage en pause og så fortsætte, men da jeg nåede den første store rasteplads ku jeg godt mærke, at en pause ville være en fejltagelse. På det tidspunkt var min puls så høj og min krop så træt, at jeg var nødt til at fortsætte for ellers ville jeg slet ikke kunne køre overhovedet.

 

Halvanden time senere nåede jeg Falster, og det sidste stykke tik Bursø, hvor nøglen befandt sig, tog jeg på en halv times tid. BUM og sådan.  Vejen var let nok og jeg havde ikke besvær overhovedet med at finde frem, og sikke et held for skulle jeg have læst så meget som en linie på et kort, var det da gået helt skævt.

 

Hente nøgle, nulre hunde bag ørene, knuse goddag, og så afsted de sidste kilometer til mit nye lille hus.

IMG_3563

 

Og nu er det så I skal høre det vildste, mærkeligste og allermest underlige af hele dette eventyrs begyndelse.

 

I ventetiden indtil flyttemændende ankom, kørte jeg til Holeby for at proviantere en smule i den lokale brugs. Nogen har også villet vide, at en pakke lå og ventede på mig, så jeg var jo virkelig nysgerrig. MÅTTE bare hente den, træt eller ej. Jeg går ind i butikken, hen til postudleveringsskranken og så er det jeg går helt i koma.  Der står jo Lene!!!!!   Og tænk engang. Så kender jeg sgu for pokker den dame, som skal ekspedere mig. Jeg har ikke set hende i 25 år, men hun ligner sig selv, og hvem er Lene spørger I så?

 

Jamen hun er simpelthen den pige jeg arbejdede sammen med, dengang jeg var i lære i boghandlen i Lyngby tilbage i 80’erne.

 

Er det ikke fuldstændigt vildt?  Jeg mener… jeg har ikke været på øen i mere end to timer, før jeg render ind i en jeg kender!  Hvad skal det ikke ende med?  Ja jeg spørger bare :-)

 

Nå, men hun kun så ikke lige genkende mig først, men da hun så huskede, var hun nøjagtig lige så færdig over det, som jeg var. Det er jo klart, at jeg skal ha sludret med hende igen, for i går var jeg ikke lige frisk nok til, at gå i gang med en længere samtale. Tilbage i huset igen, og så gik det ellers løs kort efter med at læsse af bilen og fylde huset. Og  F Y L D T  er det så også blevet..  GISP!

IMG_3566IMG_3567

IMG_3568

IMG_3569

IMG_3577

Jeg mener bestemt at huset har flere kvm end den lejlighed jeg forlod, men ikke desto mindre ser det sgu ikke sådan ud. Og uden for står så oveni alt det som hører til derude.

 

Og nu .. nu går jeg i seng igen.. 

 

Jeg skriver forresten lige et kollektivt og kæmpe tak til alle jer, som i går skrev og sendte mig afsted, med masser af varme ønsker om en god flytning. Midt i al rodet har jeg nemlig nu kunnet ( med stor lettelse), konstatere at det bredbånd jeg har købt fungerer. Og det gør det så meget bedre end jeg havde forberedt mig selv på at det ville, at jeg ovenikøbet stadig kan se streamet tv hernede. Det havde jeg nærmest afskrevet fordi her kun er 2G hastighed på mine kvm, men noget er altså bedre end forventet hihi.

Og det er også grunden til at jeg lige synes jeg ville skrive med det samme. Fordi det virker.

 

IMG_3575

24 kommentarer:

 1. Go' morgen og held og lykke til på Lolland.

  Kirsten

  SvarSlet
 2. Godmorgen! Når jeg nu ikke fik "sendt dig afsted", vil jeg da ønske dig tillykke med en vellykket flytning & alle gode håb for dig i det landlige. Der ser rigtig skønt ud, & huset ser fint & rumligt ud. Det føles altid større, når der er have, man lige kan gå ud i. Nu falder der forhåbentlig lidt ro på. -Det ønsker jeg i al fald for dig. Nyd livet! Mange kærlige hilsner fa Pi

  SvarSlet
 3. godt at høre du er kommet vel frem og dagen i går er overstået, for en flyttedag er altid voldsom. nyd nu dit fine hus og alle kasse skal ikke være pakket ud på 1 uge. tag endelig 5 min med kaffe i koppen og nyd udsigten indimellem

  SvarSlet
 4. Det er dejligt lige at se en flok billeder og vide det hele gik godt. Jeg kan fornemme at lastbilen kunne køre og glæder mig til at høre meget mere.

  Hvor er det skønt at møde kendte ansigter :)
  God fornøjelse med det alt sammen, tak for i går og glæder jeg mig til at se dig igen :)

  Knus

  SvarSlet
 5. Hej Henriette.
  Velkommen til Lolland. Glæder mig at din flytning gik godt. Det er en skøn morgen i dag, håber det varer ved. Vi skal nemlig til bryllup i dag.
  Hilsen Kaja

  SvarSlet
 6. Puha, jeg kan stadig huske min mareridtsagtige flytning her i efteråret, så jeg føler med dig. Der er ALTID meget mere, end man regner med. Men hvor er det godt, at du er kommet hel frem - og at du har nydt din første kaffetår på terrassen, som du havde planlagt.

  Trods flyttekasserne ser huset hyggeligt ud, og du skal nok forstå at indrette dig. Dejligt bliver det - og dejligt at få lys og luft hele tiden. Det tror jeg, at du kommer til at nyde.

  Rigtig god weekend - tag det nu roligt med flyttekasserne og husk at sidde i solen lidt. De lover vist dejligt vejr... ;-)

  SvarSlet
 7. Nej, jeg bliver liiiige nødt til at skrive igen: Nu kan jeg se på kortet sådan nogenlunde, hvor du bor - og det er da et SKØNT sted! Jeg har været rigtig meget på Lolland, for da vi havde autocamper tog vi meget tit på tur - og vi havde meget tit omkring Maribo og omegn. Der er så kønt og dejligt. Når du er faldet på plads, må du udforske - der ligger masser af kønne godser, hvor man kan gå tur i parken, og der ligger masser af smukke haver, som man kan besøge og få inspiration fra. Det bliver så GODT, Henriette... :-)

  SvarSlet
 8. Ja altså... HAVNEDE meget tit omkring Maribo...

  SvarSlet
 9. Tillykke med din flytning... selvom det var en hård dag for dig, er jeg sikker på, at det hele nok skal ende godt for dig... sikke et dejligt hus, hvor ser der hyggeligt ud... tag den tid du skal bruge på udpakningen, det skal nok komme...

  HELD OG LYKKE i dit nye liv ;-)

  SvarSlet
 10. Velkommen til Lolland! Og nu kan du godt begynde at vænne dig til, at alle (bibliotek, folk du møder o.m.a.) fra nu af ved hvem du er, hvad du har gang i og alt muligt andet - FØR du har slået det op på din blog :-))
  Men det er en del af charmen! Husk blot på, når du bliver irriteret over at høre noget fortalt om dig, der ikke er sandt, så gælder det også de historier, du hører om andre på Lolland.
  For her SNAKKES!!
  - Lolliken

  SvarSlet
 11. Rettelse FOR = FØR

  SvarSlet
 12. Nå, pc vil ikke skrive stort ø, der skal stå: FOER (før)

  SvarSlet
 13. Hvor godt for dig at flytningen gik godt. Men giv dig nu tid til at pakke ud. Håber for dig at det bliver rigtig godt på Lolland. Ser frem til at læse mere om "dit nye nyeste liv". Mange hilsner Anne-Marie i Birkerød

  SvarSlet
 14. nej, hvor dejligt! dejligt at du er kommet frem i godt behold. dejligt at du har net der virker, så vi kan få fölge med. dejligt sådan at möde nogen du kender. dejligt at få sådan en smuk förste dag. og dejligt hus!
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
 15. Hvor lyder det godt, og tænk du mødte din gamle kollega. Det er da for vildt. Jeg håber også, du finder noget i din postkasse.

  SvarSlet
 16. Hvor er det dejligt, at du er kommet godt igennem din flytning.
  Verden er så lille, sjovt at du lige "falder over" en gammel bekendt.
  Håber du har fået en god ekstra lur og nu kan nyde dit nye hjem - tag dig tid til udpakningen, kasserne løber jo ingen steder ;)
  Jeg glæder mig til at læse nyt og se billeder fra Falster.
  God dag :)

  SvarSlet
 17. Tillykke med dit HELT nye liv :)

  SvarSlet
 18. Kære Henriette

  Til lykke med flytningen, dejligt det gik godt, og tag dig nu den tid, der skal til med at pakke ud. Det ser dejligt ud dernede. Kh Lykke

  SvarSlet
 19. Hvor er det skønt for dig Henriette - at flytningen er overstået og solen skinner, du har udsigt til dejlige, grønne marker og kaffe i koppen! :)
  Så ja, også fra mig: Tillykke med dit allernyeste liv!

  SvarSlet
 20. Godt at høre fra dig, du har sandelig taget det gode vejr med dig til sydhavsøerne det er vi glade for :)
  Ja de fylder alle de kasser, men tag den tid du behøver, hyg dig med det, de løberr ingen steder.

  SvarSlet
 21. Godt at høre du er vel ankommet og tænk dette er hvad du vil kunne gøre hverdag fremover, tage kaffen med ud og nyde de skønne grønne marker..:-)
  Hvor smart med flyttebilen der kan bruge en lift op..:-)
  Og det var da fantastisk dit møde med fortiden (kollega) i din lokale butik.
  Godt at bredbåndet er ok.:-)
  Nu kan du stille og rolig gå rundt og se hvor du vil indrette dig. Tage den tid du trænger og endelig udforske huset inde og ude. Med ode afbræk som kaffepauser i det fri...:-)
  Hvor er jeg glad på dine vegne at flytte ræset er overstået.
  Jeg tror at du vil elske dette sted når det hele er på plads og du har blevet kendt med området. Hilse på naboer, osv..:-)
  Det er en helt anden rytme på landet, det kan jeg skrive under på.
  Vi er også omgivet af bondens grønne marker, men kunne godt trænge til lidt sol idag og mindre blæst.

  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
 22. PS..:

  Huset ser jo dejligt ud ude som inde og dejligt lyst med store vinduer..:-)
  Ser ud som du også har kælder (vinduer?)
  Og første sal..:-)
  Herlig!

  Hej igen fra Lisbeth

  SvarSlet
 23. Tillykke med din nye bolig, som de andre skriver, bare tag det roligt. Nyd at du kan gå stille og roligt og pakke ud og ind imellem gå ud og nyde luften, græsset og omgivelserne :-)

  SvarSlet
 24. Ihhh hvor ser det spændende ud med dit nye hus...jeg kan mærke hvor fredeligt og roligt der er på Lolland.. Det vil du helt sikkert elske :-)
  Jeg har lige været syg hele ugen med omgangssyge, så dit tæppe bliver først quiltet i den kommende uge. men det når vi nok. Du skal jo lige pakke ud, så dit nye tæppe ikke forsvinder i al flytterodet :-)
  Hyg dig nu stille og roligt med at få alt pakket ud og er spændt på at følge med i dit nye liv her på Lolland :-)
  Ps. Fantastisk du mødte Lene...et godt tegn :-)

  Masser af kram og knus fra
  Helle

  SvarSlet