20 juni 2013

Alting har sin pris, og jeg kan nu kalde mig sneglenazist

 

 

Jeg fik min regn. I aftes da jeg skulle sove..  men da ku jeg lissom ikke nyde det vel. Nej nej, til gengæld ku jeg så ligge i bælgravende mørke, rystende af skræk fordi det lynede og bragede lige over mig. Jeg er et utaknemmeligt skarn, jeg ved det godt, men jeg ER altså ikke tryg når det det tordner i mørke. BUM!

 

Kl. fem sku vågnede jeg allerede igen, og jeg var simpelthen for nysgerrig til at sove videre. MÅTTE lige tjekke vandstanden. .

IMG_4728IMG_4729IMG_4730IMG_4732IMG_4738IMG_4739

Ikke dårligt vel. Nu kan jeg vande gratis igen i nogle dage, i de trods alt få bede jeg har, som behøver.

 

Omvendt begejstret er jeg, når det kommer til den snigende bestand af snegle. Jeg er godt klar over, at der ikke er nær så mange som de forrige år, men denne morgen ku jeg næsten ikke komme frem for horder af slimede kræ. Allevegne og især omkring komposten lå de, nærmest ovenpå hinanden, og så fik jeg altså lige et anfald. De skal bare ikke nærme sig mine klematis og de små nye smækkere. NUL amigo..  Mænd, kvinder og børn. Unge, gamle og i alle etniciteter. Med og uden eget hus. ALLE blev de med hård hånd samlet i en spand, og lad mig her lige også slå en myte ihjel med det samme..

 

Snegle er aldeles ikke langsomme nej!

 

Det kan godt være de tager sig god tid, når de skal over en vej, men det gør de faneme ikke når de vil op af en spand. Ikke så snart jeg kiggede væk, var de allerede på vej op og ud over kanten igen. Endnu værre blev det, da jeg for at holde dem i spanden imens jeg lige kogte vand, forsøgte at lukke af med en balje. Det gik sådan her:

IMG_4720IMG_4722

Helt ærligt altså. Hvad sker der lige for det???

 

De er jo nogle fedtede sataner, og jeg havde et hyr med at få baljen af igen, og da den var fjernet mødte dette syn mig:

IMG_4723

Hvor længe tager det at koge en liter vand ??    Jooo det tager den tid det tager en snegl at stikke af gør det.

 

Jeg kan nok aldrig gøre mig håb om at blive buddist, for livet ender for en snegl i min have lige her:

IMG_4727

 

 

Tilbage står så bare spørgsmålene..

Hvad faen gør jeg nu med dem? og hvordan bliver mine handsker nogen sinde slimfrie igen???

 

 

Godmorgen derude :-)

9 kommentarer:

 1. Hi hi, jeg elsker torden og lynild og synes generelt at de er for lidt af det når det regner herhjemme :D

  Ang. sneglene, så smider du dem bare ud på den mark der er tæt på dig, så spiser de andre snegle dem.

  Og hvis du så lige sender mig den adresse, så har vi et middel mod dem og som bonus, skal jeg lige fortælle at vi kun har haft 2 snegle i år og sidste år 2-4 :-)

  SvarSlet
 2. Har jeg ikke fået den sendt endnu??? DET er simpelthen gået helt hen over hovedet på mig, og det troede jeg bare at jeg havde. Nå men jeg dribler lige over på fb og gør det med det samme :)

  Mange tak og så bliver de da bare kylet derude med det samme. Super

  God dag på Fyn..

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige over dernede sydpå. :-)

   Slet
 3. ewwwwww! ja, nogen gange er jeg altså glad for at bo på en ö i NordAtlanden hvor vi ikke har så mange insekter som jer dernede, og slet ingen snegle. ew igen, jeg ryster over det hele, hvor ækelt!
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
 4. Hej Henriette. Det der er alt for besværligt og ulækkert. Du udvælger en skarp saks til sneglesaks. Aften eller morgen eller begge dele, går du snegletur i haven med saksen, klipper hovedet af hurtigt og bestemt, så der sker en hurtig aflivning. Har du god bestand af andre dyr, så som tudser, frøer, pindsvin og fugle, behøver du ikke fjerne sneglene, de vil være væk om morgenen efter en aftentur. Du behøver ikke at røre sneglene med fingerne. Fortvivl ikke, du vil opleve at fangsten bliver mindre og mindre. Finder du æg, så lad dem ligge blottede for solen, æggene tører ind, eller de bliver spist af andre dyr. Hilsen fra Mette.

  SvarSlet
 5. Snegle spiser deres døde brødre og søstre..men ulækre er de selv om jeg ikke bryder mig om at slå dem ihjel.
  Vi har desværre masser af dem her.
  Hader lyn, har altid været super bange for dem da jeg som barn så et lyn slå ned i vores nabohus som brændte ned til grunden.
  I Norge er jo mange huse af træ og husene ligger tæt. Så vi måtte alle naboer ud af vores huse den nat.
  Det sidder meget dybt i mig den angst for brand.
  Det er jo ikke tordenen der er farlig. Min datter og svigersøn som jeg deler hus med elsker dette vejr...puha..;-)

  Godt du fik fyldt op med regnvand igen.

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
 6. Jamen Henriette, torden er overhovedet ikke farlig, bare dødirriterende om natten, når man gerne vil sove. Anderledes forholder det dig i princippet med lyn; men det mener jeg nu, at du heller ikke behøver at bekymre dig om, for H(P)FI- relæer i vore huse er jo påbudt ved lov. Sådan et må der altså også være hos dig. Man skal så bare huske at aktivere dem, når de har slået fra.
  Her i det yderste af Odsherred mellem Isefjorden og Kattegat har vi ofte megen torden og lynild, men det er sjældent, at der opstår brand af den grund. Det sker mere ifm skorstensbrande, fordi folk somme tider fyrer for kraftigt i en skorsten med løbesod .... mem det er en helt anden sag.
  Glædelig næsten Sankt Hans
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 7. Ænder, så er du fri for sneglene... http://fjerkrae.dk/prod/index.php?topic=1138.0

  SvarSlet
 8. Jeg samler sneglene op med en plastik madpincet (længde ca. 25-30 cm). Den er suveræn til det brug - om man nu samler dem levende eller når de er klippet over. Bagefter putter jeg dem i en gammel brugt frostpose, som jeg har liggende til samme formål, binder en knude på posen og smider de døde snegle i skraldespanden.

  SvarSlet