16 juni 2013

Det er egentlig ikke fordi jeg gider, men alligevel må jeg slå fast her..

 

 

 

Når jeg skriver er det altid om det som er. Jeg pynter ikke på noget, ikke engang mine billeder, selvom jeg da sagtens kunne gøre dem bedre med lidt redigering. Det er som det er..

 

IMG_4577

Alligevel virker det til at det har vakt undren, at jeg har haft råd til maling. Og sikkert også andre sager, som jeg er “kommet til” at skrive om, MEN.. lad mig så få den dør lukket lige med det samme. Hvad der befinder sig af nyt i mit lille lejede hus, er altsammen noget som jeg er blevet givet i gave. Det har jeg egentlig taget for givet, at man som læser selv har kunnet udlede for NEJ… jeg har slet slet ikke plads i økonomien til indkøb af haveredskaber og maling og andre ting som jeg har brug for. Det kommer dybest set heller ikke nogen eller noget smør ved, hvem giveren/giverne er, men for at undgå fremtidige spekulationer omkring hemmelige elskere, en konto i Sweitz, ukendte og aldrig føromtalte rige onkler fra Amerika, samt andre sindrige personager, så er det faktisk familie som har hjulpet mig. Nærmere vil jeg ikke komme ind på den sag.

 

Jeg er helt med på, at når jeg så ofte har fortalt om min økonomi, vil det være helt naturligt at man lægger mærke til, hvad jeg så bruger de penge jeg  nu ser ud til at have, på. Til det vil jeg bare sige, at jeg ikke har til hensigt at retfærdigøre et forkert indkøb feks. Jeg vælger sommetider at leve på “risengrød og ketchup” i en periode, for på den måde at kunne komme til at shoppe garn feks. Det er jo et spørgsmål om valg, og da jeg er alene kan ingen komme til skade hvis jeg tager sådan et valg. Ikke andre end min mave.. Iøvrigt er det den eneste måde hvorpå jeg kan shoppe andet overhovedet. At nedprioitere mad. OG NEJ… jeg bruger heller ikke en formue på benzin. For nu lige at tage den debat i opkøbet.

 

Så altså, lad mig da lige liste lidt op, så alle kan slippe for at undres.

 

Jeg har i indflyttergave bla modtaget:

Benzin ( ja faktisk, og det er en super gave købt til dagspris )

Mikroovn   ( købt på tilbud )

Bordopvaskemaskine   ( købt på tilbud )

Maling og grej  ( købt på tilbud, OG samlet sammen gennem de seneste år, når Netto har haft den slags på lager..)

Mad og drikkevarer  ( købt i Liedl og fakta bla )

Medicin  ( købt på apoteket… )

TV  ( købt på udsalg )

Havegrej og trillebør   ( købt til FULD pris, beklager! )

Blomster og frø  ( ukendt da det er foræret direkte af givere )

Havebøger  ( de har nu engang den pris de har )

 

 

Skulle jeg i min kvide have glemt noget, skal jeg nok opdatere senere.

 

 

Sidst men ikke mindst, har jeg modtaget midler direkte til indkøb af garn. Jo, det er ikke løgn, men nogen har ment at jeg også skulle have den fornøjelse, da det er meget lang tid siden, at jeg har haft mulighed for at shoppe den slags. Jeg har faktisk end ikke vovet at skrive om netop de indkøb, for det tilfælde at det skulle give mig mistænkelige spørgsmål, men nu er det altså også ude i det åbne. Jeg har snoldet garn, men for penge der har været øremærket til det formål. Ikke til mad, eller medicin eller jord, KUN til garn.  Det kan jeg lissom ikke lave om på vel?

 

Allersidst kan jeg da også lige afsløre, at alle gaverne er modtaget med kanonstor taknemmelighed og glæde, men det har ikke ændret på at jeg feks lige nu sidder tilbage med 400 kr. De skal række til den første, og grunden er enkel nok. Opgørelser fra Brønshøj har kostet 2500 kr, og det var lige netop det jeg skulle have levet for nu. Sådan er der så meget, og sådan hænger tingene sammen.

 

OG SÅ NOK OM DET!

IMG_4555

17 kommentarer:

 1. Jeg kan ikke forstå, du gider!!! Alt er dig velundt herfra. Pas nu på dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Godmorgen :) Nogle gange bliver jeg pikeret nok til at gide, og så gør jeg :)

   Tak og hav en rigtig dejlig mandag oppe ved dig.
   KNUS

   Slet
 2. Jesus altså, hvad folk dog kan få ondt over... I øvrigt nogle super gode indflyttergaver.
  -Maiken

  SvarSlet
  Svar
  1. Tjaaa... ik :)

   Mange tak Maiken og god mandag til dig

   Slet
 3. Skønne indflytningsgaver - og skønt med gavmilde mennesker :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen det synes jeg jo også. OG.. det glæder jeg mig sgu over :)

   Rigtig god mandag :)

   Slet
 4. Jamen altså, de ord der først fløj gennem hjernen her, vil jeg ikke være bekendt at skrive, de var sgu ikke af de pæne..........
  Om så du bruger de sidste 400 kr på garn eller plastik bøtter det kommer da ingen ved.Det er DIN blog og du skriver og viser hvad du vil, at folk så ikke har så megen pli at de lader være med at blande sig i noget der ikke kommer dem ved, det forstår jeg ikke.
  YOU ROCK HENRIETTE :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha Hanne, man må sgu gerne bande herinde ;)
   Tusind tak for ordene og mange knus til dig
   Henriette

   Slet
 5. Jamen altså, de ord der først fløj gennem hjernen her, vil jeg ikke være bekendt at skrive, de var sgu ikke af de pæne..........
  Om så du bruger de sidste 400 kr på garn eller plastik bøtter det kommer da ingen ved.Det er DIN blog og du skriver og viser hvad du vil, at folk så ikke har så megen pli at de lader være med at blande sig i noget der ikke kommer dem ved, det forstår jeg ikke.
  YOU ROCK HENRIETTE :)

  SvarSlet
 6. Nej ALTSÅ!!! Nu stopper det. Kan ofte læse om hetz af samme ( og værre!) slags hos Klidmoster. Jeg forstår det simpelthen ikke.
  Syntes du håndtere det fantastisk!

  Hav en dejlig dag.

  Kh S

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære S, heldigvis er det jo sjældent at jeg i det hele taget får negative kommentarer, og ja.. jeg ved at Klidmoster virkelig er ramt på den front. Det er en meget kedelig oplevelse.

   Tak for ordene og rigtig god mandag
   Henriette :))

   Slet
 7. Man kan hurtigt komme galt afsted åbenbart... Men helt ærligt, pyt på dem, der blander sig (det gør du vist også...) - du ved, hvad du ved. :-)

  SvarSlet
 8. Kære Henriette.

  Jeg er lidt ked af tonen (det du selv beskriver som pikeret) her, både fra dig og dine støtter. Jeg er en af dem der har undret mig over hvordan du dog har råd til bil, tandlæge, flytning, blomster, garn osv.osv. Jeg skal straks skynde mig at sige at det glæder mig at du har, og at det er alletiders gaver du har fået, så det er ikke misundelse med ren undren. Jeg er i samme situation som dig, også økonomisk og tænker om der er et eller andet jeg ikke gør som du gør... Her er der nemlig på ingen måde råd til noget som helst af ovennævnte, og indtil dit indlæg her, tænkte jeg om du måske havde søgt fonde, puljer el.lign. Det er dig stadig velforundt, og blot fordi jeg ikke selv har kunnet finde noget/nogen at søge økonomisk støtte hos. Det kunne jo være at du havde nogle gode tips.

  En anden ting som undrer mig meget, er vigtigheden af ikke at være anonym. Hvad præcis er det der ændrer budskabet i en kommentar, i forhold til om man vælger at underskrive sig et eller andet navn? Bliver det mere relevant? Og er det vigtigere hvis det er en skeptisk kommentar, eller har det samme værdi?

  Venlig hilsen
  L. Hansen

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære L. Hansen

   Du aner ikke hvor glad jeg er fordi du vender tilbage og "svarer igen" på debatten og mit indlæg.

   Allerførst fordi her skal være plads til den slags.
   Dernæst fordi det gør mig glad at du gider.

   OG..

   Når man skriver kan det være utroligt svært at læse hvordan tonen skal opfattes, forstår du hvad jeg mener? Det er ligesom med sms'er som meget ofte kan misforstås, og især ironi eller sarkasme kan opfattes helt forkert, netop fordi man ikke kan høre lyden på det skrevne. Ved ikke om jeg forklarer det godt nok?

   Din kommentar fik mig virkelig til at reagere, fordi jeg ( og altså også andre) fik det indtryk at det var en knapt så positiv spydighed, der blev smidt afsted. Jeg har i min tid som blogger været utroligt heldig/begavet/fri for, kommentarer af den mere grimme og direkte ondskabsfulde slags. Som nævnt har bla "Klidmoster" været offer for noget der tangerer chikane, og heldigvis er det jo slet ikke det som er på tale her, og DEN har jeg helt sikkert også fanget. Det var ikke din hensigt trods alt.

   Og nej.. jeg har desværre ikke modtaget legater eller andet af den slags. I første omgang har jeg et par vidunderlige forældre som vil mig det bedste hernede. Jeg må også erkende at netop det at jeg blogger åbent om mit liv, har betydet at jeg har oplevet en helt utrolig venlighed og betænksomhed fra blogland og mine læsere. En vigtig faktor er det nok også at jeg har blogget så længe, og folk kender mig efterhånden rigtig godt. Tror ikke en helt ny blogger ville have oplevet den samme grad af opmærksomhed, men det ved jeg jo egenligt ikke. Det er bare et gæt.

   Jeg vil mægtig gerne tippe dig, men lige nu kan jeg nok kun foreslå at bruge facebook feks. Jeg har nemlig lært een ting.. jeg har droppet skammen og æren i at være selvhjulpen af ren nødvendighed. Jeg har været nødt til at melde ud om min situation, og det kunne du måske også gøre? Der er flere som gerne vil hjælpe i egen kreds end nu måske er klar over, hvis altså de vidste at du havde brug for lidt opbakning.

   Nå ja forresten.. af det førstnævnte jeg skrev, er det også derfor at jeg/ læserne synes det er lidt provokerende at skrive anonymt. Altså fordi det jo er så nemt at være mindre behagelig, når modtager ikke ved hvem man er. Giver det mening?

   Igen.. mange tak fordi du reagerer.
   Mange venlige hilsener
   Henriette :-)))

   Slet
 9. Glad for at du har energi til at male og maling at gøre det med. Glad for at du er så glad for haven. Altid glad, når det går dig godt. (Ved godt ikke alt er godt).

  Du ønskes god arbejdslyst.

  Hilsen Hanne.

  SvarSlet
 10. Godt skrevet Henriette, selv om jeg ikke synes at du på nogen måde har grund til at retfærdiggøre hvad du bruger dine penge til.
  Dejligt at du har sådan en sød familie som vil give dig de helt rigtige indflytningsgaver..:-)
  Så for resten at du i et tidligere indlæg sagde tak til din mor og far for TV'et..;-)
  Hvor har du gjort det fint udenfor, smart det med tallerkner som lille hegn..:-)
  God arbejdslyst herfra.

  Knus Lisbeth

  SvarSlet
 11. Fra bloggen 11. april 2013:

  "Nå, men jeg er så krøbet til korset, og har igen fået lidt penge af mine hårdt prøvede og højtelskede forældre. Pensionister som de er, ser de sgu også frem til at jeg kan klare mig selv igen, selvom de IKKE brokker sig. Jeg har det bare skidt med at skulle bede om penge hele tiden. Min mor på snart 70, arbejder endnu næsten fuld tid i en børnehave, og skal jeg være ærlig har jeg en mistanke om, at hendes løn som vikar er givet videre til mig rigtigt mange gange det sidste år. Det er faneme ikke i orden."

  SvarSlet