26 juni 2013

For første gang i bloggens historie..

 

 

 

IMG_5026

På facebook er ikke alle helt enige om denne brygs fortræffeligheder, men smag og behag er heldigvis forskellig, og mon ikke der er blomster nok i landet til, at alle hyldebærsuppeelskerne også kan få deres behov dækket?  Jeg tror det. Også selvom jeg nu ser mig selv, ( og andre med mine præferencer ) omtalt, som speltmødre..  Jeg ved det ikke er så slemt ment, men sjovt er det at lige netop i dag har jeg for første gang i bloggens historie brygget hyldeblomstsaft, og speltmor ser jeg bare slet ikke mig selv som hihi.

 

Nå, men når det er sagt, så har jeg siden mandag haft en pose liggende og vente på processen i køleskabet, og hver eneste gang jeg har åbnet døren dertil er mine tænder simpelthen løbet over med mundvand, for den mest vidunderlige duft har fyldt hele rummet. I dag fik jeg så en ekstra lille portion ovre ved naboen, så nu står der en mægtig grydefuld, og venter på at blive klar til at skulle sies. Måske jeg endda laver en omgang mere, for nabo nummer 2 har lige mindet mig om, at hun og jeg jo også har talt om, at jeg kunne plukke hos hende. Den vil jeg næsten ikke lade gå fra mig, for vinteren er trods alt lang, og jeg kan nok ikke vente med at drikke af saften inden da.

IMG_5020IMG_5021IMG_5022IMG_5023IMG_5025

Drikken ku jeg brygge, efter nogle timers kraftig oprydning/rengøring af køkkenet. Det endte med at se helt hyggeligt ud, trods det hospitalsagtige lysstofrør, der er eneste lyskilde endnu. Og lys måtte der sgu til her til aften, for himlen har lagt solen i seng og det virker nærmest som efterår derude. Lige en aften til saft nu jeg tænker over det..

 

Beklager lige den gule farve, kameraet er heller ikke vild med belysningen ..

IMG_5010IMG_5011IMG_5012IMG_5013IMG_5016IMG_5017

En lagkage med hindbær er bestilt, og jeg vil lave den efter alle kunstens regler med råcreme og glasur på. Igen er det mange år siden sidst så, hvordan den kommer til at se ud kan jeg ikke helt forudsige. Når bare jeg ikke skriver forkert dato på, som jeg har præsteret ikke kun een gang i ungernes tid   *fnis*

7 kommentarer:

 1. Hvis jeg skulle drømme om noget andet, så ville det være et køkken med plads til et spisebord :)

  Hyldeblomstsaft er skønt - også uden spelt!

  SvarSlet
 2. :-) jeg er også vildt glad for den nye bedre plads Pernille, og der skal du også indtage måltider skal du.. ved mit spisebord.

  Knnus

  SvarSlet
 3. Som ventet, har du det superhyggeligt.

  SvarSlet
 4. Du er nu sød Deborah og mange tak for det. Du siger bare til ikke... men jeg har endnu ingen gæsteseng er jeg bange for.

  Mange knus til dig

  SvarSlet
 5. Hold nu så op, hvor ser der vanvittig hyggeligt ud hos dig! Lige sådan et sted man kan krølle sig sammen og "blive lidt væk". En skøn plet på jord <3

  KNUS :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ihh tak Anita. Også for at du kiggede med i dag. Og du ved jo at du er velkommen til at besøge mig :)

   Knus og kh

   Slet
 6. Hvor ser det hyggeligt ud hos dig og skønt med et stort køkken med spiseplads.:-)
  Vi har mange hyldetræer på ejendommen og de er så smukke. Men har ikke fået taget mig sammen til at lave hyldesaft i år.
  Kan nå det endnu...:-)
  God fornøjelse i morgen..:-)

  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet