14 juni 2013

Haren og hønen

 

To harer kommer hoppende. Stopper og gnasker lidt i ro og mag. Pludseligt spæner den ene afsted som skudt ud af en kanon, men den anden rejser sig og kigger sig tilbage. En agerhøne har indtaget nabobordet hvilket en hare åbenbart IKKE synes om. Ti min går i stilhed og med intens stirren, indtil hønen tilsidst bøjer sig og daffer af. Sejrherren sidder tilbage og holder posituren en tid endnu før den genoptager sin spisepause.

 

Sådan en møde ser sådan ud:

IMG_4179IMG_4180IMG_4183IMG_4184

IMG_4182

IMG_4181

 

 

Og nu vil jeg forsætte fredag aften med en omgang strik. Det tror jeg godt jeg lige kan finde ud af.

IMG_3482

Er da kommet længere end på billedet her, men den hindbærrøde har efterhånden æret helt uacceptabelt længe undervejs, og da det jo er en  sommertop må jeg hellere se at rubbe neglene lidt.

14 kommentarer:

 1. Dit hus er bare blevet så nysseligt. Udenpå - i hvert fald. Det er en vild forvandling der er sket fra de først bileder du viste.
  At du nu er udmattet er meget forståeligt. Heldigvis har du dyr der kan stå for underholdningen, og en maske der kan strikkes.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der har du fanget mig.. for indvendigt i huset er der knaaapt så meget styr på noget som helst haha.

   Det dyreliv jeg nu har fået med i bonus er jeg så glad for kan jeg godt love dig. Når nu jeg ikke har Fister med mig.

   Mange knus
   Henriette :)

   Slet
 2. Kære Henriette!
  Du er da ikke helt tabt for omverdenen endnu!
  Det var da en h......s grinagtig historie!

  Jeg arbejder i et bofællesskab, hvor der bor mennesker, der er en anelse mere grå i toppen end jeg er! Her findes en husavis med lidt - til tider - tom spalteplads.
  Må jeg bruge din harehistorie og billeder? Det tjener et godt formål.

  For anden gang i dag, go' week.

  Kirsten S.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Kirsten, uha nej slet ikke. Jeg sad også bare og nød forestillingen og har aldrig set en hare se så .. fjendtlig ud hihi.

   OG.. du må hjertens gerne bruge min historie og billederne. Resten af debatten lader jeg bare ligge. Det er iorden at der opstår "debat" herinde, det er der sagtens plads til, jeg tror bare jeg selv vil være neutral ;)

   Kh
   Henriette :))

   Slet
  2. Til det kan jeg kun sige, tak for lån!
   Det skal være mig en fornøjelse, at fortælle mine medborgere om den skønne kvinde fra Blogland, der ...

   Henriette, "Gå nu nat og gå nu lige hjem..", det vil jeg nemlig!
   Kirsten S.

   Slet
 3. @Kirsten S.: Så oplyser man navnet på bofællesskabet og "husavisen", og tilbyder selvfølgelig betaling (du ved jo godt, at Henriette får pension, og du har ligesom alle andre læsere set i forrige post, at hun INGEN penge har denne måned, og når mennesker uden særlig indtjeningen skriver det, så betyder det virkelig ingen penge! ... - men svært at fatte nogle)efter gældende takster ,se Dansk Journalistforbunds takstblad, for tekst og foto. Det er det mindste, du og din arbejdsplads kan gøre, hvis du synes historien og billederne er gode nok til offentliggørelse (også selvom det er for få læsere).
  For du har ret: Henriette kan fotografere og når hun har det godt, skriver hun lige så vel som en professionel: Underholdende, godt flow i historien, ingen grammatiske fejl etc., og på et rimeligt elaboreret niveau.
  Så Kirsten S.: Betal - ikke gratis. Du skal ikke hustle på en, der i forvejen er ramt af dårlig økonomi. Så som du skriver i din argumentation for gratis: Det tjener et godt formål!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej anonyme, tak for at også du har en kommentar at komme med, jeg vælger at være neutral dog. Det er en svær en at have en mening om, for jeg er meget glad for at mine små historier vækker begejstring. Mere tror jeg ikke jeg vil sige om det.

   Mvh Henriette :-)

   Slet
 4. Til ovenstående "anonyme" som skriver kl. 08:53 og tillægger mig skumle motiver!

  Ifølge den europæiske referenceramme for "sprog" findes tre niveauer:
  A. Basisniveau
  B. Mellemniveau
  C. Avanceret niveau. Du befinder dig under niveau!

  Du henviser til, at Henriette skriver "på et rimeligt elaboreret niveau"! Oversat til forståeligt dansk: Uddybet og forfinet sprog, i modsætning til dit der mangler finesse og indsigt!

  Rul siden ned og læs teksten ang. Copyright Text! Hvad der er/skal/måtte være af økonomisk mellemværende Henriette og jeg imellem angår ikke dig!

  Ifølge Ny dansk ordbog er en "hustler", som du sammenligner mig med, lig med en plattenslager, narkohandler, alfons og det der er værre! Tja ....

  I øvrigt formår du flere gange at henvise til Henriettes situation: "Hun får pension", "INGEN penge", "uden særlig indtjening"! Ser du da ikke mennesket bag - var menneske?

  Kirsten S.

  Post Scriptum. Da jeg er et gavmildt menneske - og i mit daglige arbejde gerne skulle kunne formidle lidt glæde til mennesker, der ofte befinder sig i en svær eller indskrænket tilværelse, er Henriettes harehistorie lige et pletskud - så vil jeg gerne sponsorere dig par tbl. af mærket Novaluzid. På indlægssedlen står at læse: "Virker mod sure opstød"! Og læs så hendes historie én gang til - og glæd dig!
  Min kontakt til dig slutter her.

  Undskyld Henriette! Jeg var simpelthen nødt til at svare ovenstående "anonyme".
  Jeg besidder altså både empati og ikke mindst pli ... og jeg har ikke til hensigt at genere hverken dig eller dine bloglæsere.
  Jeg ønsker dig og dine læsere en rigtig god week.  SvarSlet
  Svar
  1. Helt i orden Kirsten :) Det ved jeg du ikke har. Knus og i lige måde

   Slet
 5. @Kirsten S. Jo, jeg ser mennesket bag - men ingen lever af ånd og gode gerninger alene, og ligesom alle andre læsere af Henriettes blog har jeg læst, at hun har hårdt brug for penge, særlig i denne måned efter flytningen. Du forsøger til din arbejdsplads at få noget gratis, som er af en kvalitet, der bør betales for.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glemte helt at sige her.. uanset så takker jeg fordi du mener at jeg kan fortjene penge for teksten. Det er helt bestemt en ros jeg tager til mig.

   Kh

   Slet
 6. Bare en idé: Hvad med om Anonym, som er så opsat på at Kirsten S. skal betale for Hare-historien, sponsorerer en stor malerrulle?!! ;) Eller måske har Kirsten S. en stor malerrulle, som du kan få i bytte for Hare-historien? :)

  Det er vel det, du mest har brug for lige nu, ikk'?!!

  God Søndag og Knus!

  SvarSlet
 7. Hej Marianne.. sikke da en god ide :) 400 kr er hvad der står tilbage på kontoen, så jo.. det ville jeg da være super begejstret for. Men øh.. det er jo lissom lidt op til de to at afgøre hihi

  I lige måde Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, lige præcis :) - og det var nu også skrevet med et blink i øjet ;), men ideen kom - og så måtte den ud! :D

   Slet