19 juli 2013

Karpaltunnelsyndrom og.. De Quervain-Syndrom

 

 

 

For lissom at understrege for en fatsvag håndbruger som mig, gør det simpelthen så nas i dag, at jeg ikke svarer på kommentarerne for de seneste dage. Jeg vælger istedet at hakke mig igennem med etfingersystemet, og med venstre hånd skrive fredagens ord her på bloggen. Jeg må rationalisere, og håber det er i orden med jer?  Jeg synes nemlig det er svært at undvære i disse måneder, og jeg er inde i en skrivestime som skal udnyttes til sidste finger er faldet i søvn HA!

Af samme grund, vil jeg på de dårlige hånddage, være henvist til at genbruge fotos, men hellere det end slet ingen. Min blog ER bare ikke min blog, hvis ikke der er billeder på vel?

IMG_5259

 

Og ja.. det er karpaltunnelsyndrom, jeg render rundt med i højre hånd. Jeg var inde på Roskilde Privathospitals hjemmeside i aftes, og den er god nok. Det er jo også jeres bud, og heldigvis ser det da ud til at det er til at helbrede, hvilket gør det en smule lettere at forholde sig til. Det, der er så kikset er at jeg i venstre hånd skal undersøges for den anden ovennævnte lidelse. De Quervain-Syndrom. Kan I se det for jer?  En strikker OG skovlejer med ny have som skal graves igennem, med begge hænder i gips eller, hvad man nu bliver pakket ind i efter sådan et par operationer. Sikke en fest det bliver. For slet ikke at tale om, at jeg jo nok ikke liiige skal tage bilen til Roskilde, for hvordan hulen kommer jeg så hjem igen? Hihi, jeg må indrømme at jeg kommer til at grine ved tanken, selvom det er en fuldstændigt åndssvag situation.

IMG_5627

Nå, men på positivsiden er, at der så er udsigt til at jeg godt kan strikke mig igennem næste efterår og vinter, OG når det virkelig bliver tid til det, grave i bedene, dele stauder, jordforbedre, og hvad jeg ellers har af planer, som forberedelse til næste års haveglæder.

 

IMG_5629

Jeg har lige talt med sekretæren på hospitalet, og hun ku selvfølgelig orientere om, at fra sidste uge i juli går håndkirurgen på ferie, så hvis de når at få min henvisning inden næste uge, kan jeg nå en forundersøgelse inden da. Ellers starter min helingsprocess først til september. SUK!

 

IMG_5598

Gode råd er hermed dyre for, hvad pokker edder fanden hede hule begmand, skal jeg så foretage mig nu?  Ved godt det lyder som et luksusproblem og helt i hegnet, men nu har jeg siddet på min, mere og mere brede røv i næsten tre år, så jeg er bare ikke motiveret til mere af den slags. Nu har jeg et udendørsliv som kalder på mig, for slet ikke tale om strikkeabstinenser så voldsomme, at jeg når tusmørket falder på, kan ses vandre hvileløst på de øde landeveje, med en garncone under armen. Jeg er også tæt på at tage et par nøgler med i seng, som jeg kan bruge som krammebamser, i mangel på duften af uld. Og af mand forresten.. Sådan et eksemplar ku jeg virkelig også godt bruge nu. Hvis jeg skal være helt ærlig. Og det skal jeg jo. Hehe..

 

Jo jo, jeg er ganske rigtigt ved at gå helt i spåner.

 

Forresten er jeg løbet tør for gas, men da jeg er vant til at leve uden varm mad, er det ikke en katastrofe af de store. Kun skal jeg huske, at købe brød i skiver næste gang jeg skal i byen. Og masser af ikkehåndogvarmekrævende madvarer.

IMG_4867

9 kommentarer:

 1. Av, sikke noget. Jeg krydser fir at de faar din henvisning tidligt saa du kan gaa igang. Ventetid er forfaerdeligt.

  SvarSlet
 2. Man kunne også se mere positivt på det med forvisningen om, at lidelserne kan kureres. Ventetid er ikke forfærdeligt, med mindre man gør den forfærdelig. Man kan beslutte sig for at vente på noget positivt.
  Og jeg har set en del med disse lidelser, og alle er kommet glat og godt gennem indgrebene. Og hvis man bliver sat helt ud af spillet, så er der noget der hedder hjemmesygepleje/-hjælp. Livet er som man tar' det :-)

  SvarSlet
 3. Jeg brækkede skulderen den 6.juli i fjor og måtte gå med den ubehandlet før jeg blev opereret den 26. juli på Farsø Sygehus fordi specialisten i skuldre var på ferie. På Ålborg sygehus hvor jeg kom ind da jeg faldt kunne de ikke operere denne form for brud da et stykke af skulderbladet var slået af og de brugte den samme specialist som på Farsø.
  Det var 20 grimme dage og operationen varede i over 3 timer og jeg var indlagt i 2 døgn.
  For at det ikke skulle være løgn fik jeg en morfin allergi så jeg var dødssyg i 3 uger bagefter.

  Ja ventetiden er ikke sjov!

  Måske det er all den strikning der har givet dig denne lidelse, kan huske du før inden du flyttet også har klaget over ondt i hænder/håndled?

  Du må trøste dig med at det er en lidelse som det kan gøres noget ved og så må du finde på noget der ikke belaster dine hænder i mens du venter..:-)
  Kan du ikke får udlejer eller en sød nabo ( eller skovmanden du kender) til at klippe dit græs mens du har det sådan?

  Håber på at du kommer hurtig til..:-)

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
 4. Det er ikke nødvendigvis strikningen, der giver lidelsen. Den forekommer også hos mennesker, der aldrig rører en strikkepind.
  Det er en lidelse i et lille snævert område, hvor mange sener skal kunne køre frem og tilbage. Der skal ikke megen hævelse til i området, før der kan komme problemer, som i sig selv accelererer hævelsen.
  Prøv at spørge hos lægen om aflastende håndledsskinner (skinner, der immobiliserer og støtter håndleddet) måske kan hjælpe dig til mere smertefrihed i ventetiden. Måske har han endda nogle skinner, du kan låne (det havde min læge, engang jeg havde brug for det).

  SvarSlet
 5. Dammit! Jeg var sikker på du bare skulle aflaste og så ville det gå over. Heldigvis ser det ud til at være rutineoperationer der hurtigt bliver godt igen :)

  Knus og pas på dig selv :D

  SvarSlet
 6. åh da også....god bedring med dig..håber operationen gør din hænder brugelige igen, så du atter kan gribe strikketøjet :-)
  Kram fra Helle der ønsker rigtig god weekend

  SvarSlet
 7. God bedring.
  Mens du venter, vil jeg foreslå, at du tager pc'en med ud og nyder det gode vejr, samtidig med du tjekker for legater, som kunne være relevant for dig at søge :-) Man kan finde mange på nettet. Alternativt kan du låne Legathåndbogen på biblioteket. Jeg har en veninde, der er på førtidspension, og som har gjort det til en sport, at søge legater til alt muligt - lige fra wellness-ophold på Skodsborg til betaling af tandlæge-behandlinger. Hun har ofte held med ansøgningerne og måske ku' det også hjælpe dig og din "sprøde" økonomi.
  Hilsen Birgit

  SvarSlet
 8. God bedring og held og lykke med operation. Jeg ville selv blive vanvittig, hvis jeg ikke kunne bruge hænderne.

  Måske du skulle lege med tale-til-tekst programmer. Jeg ved min pc kan, men jeg har aldrig prøvet.

  SvarSlet
 9. Nap en slapper :) jeg er blevet opereret for karpal tunnel syndrom, og det var ikke noget at tale om. Øjeblikkelig lindring i de ømme og sovende fingre, indpakningen af fingrene ( ikke gips) i 14 dage, og jeg kunne lave alt det jeg havde lyst til, med måde. Genoptræning med hjemmeøvelser, og det var ikke det vilde. Aflast så meget du kan, pak evt fingrene ind i en hjemmelavet skinne af pladevat og gaffatape, så husker du nemlig at lade være med at bruge dem, og lav lidt af gangen, ikke. Den samme ting for længe. Og nyd livet, der er jo ikke noget af det du gerne vil, der render nogen steder. Held og lykke
  Hanne

  SvarSlet