03 december 2013

3. december 2013, en aftale og masser af ingenting

 

 

 

IMG_2319

I dag har jeg været til en indledende samtale hos naboen. Skønt at det ligger SÅ tæt på, for så har jeg da en chance for at overholde mine aftaler der.

 

Dagens møde handlede om, hvem jeg er, hvilken hjælp jeg har brug for og så, hvilke tilbud de har på stedet. Jeg er ved at være afklaret med, at jeg SKAL bruge den hjælp jeg nu kan få, så det bliver godt at få en bostøtte. Faktisk blev det vurderet, at jeg skal visiteres til alt muligt såsom, praktisk hjælp omkring at overholde aftaler med læge, tandlæge, og andre vigtige ting. Jeg skal have assistance, så jeg husker at tage min medicin hver dag, nok også en ret så god ide, og nu er kommunen også indover, så fra begyndelsen af næste år vil de sørge for at administere min pension, hvilket letter i forhold til det kaos jeg ser, hver gang jeg kigger på breve og papirer med tal og ord på. Jeg vil få hjælp til at overskue daglige indkøb og organisere, hvad der overvælder mig her i huset.

 

Alt dette er en hjælp, som både de og jeg ved jeg har mest brug for lige nu og om vinteren generelt.  Derudover er der tilbud om spisning på stedet, div aktiviteter og samtaler, MEN… DET ved jeg så omvendt ikke om jeg er parat til. Jeg har sgu ikke rigtig lyst til at komme ind i det miljø igen, synes ikke jeg er SÅ dårlig i hovedet, men ok.. At komme til varm mad tre gange om ugen er måske værd at overveje, da jeg dybest set har levet alt for længe af overlevelses kost. Ostemadder, risengrød direkte fra pakken, og hvad jeg ellers lige kan finde på, som ikke skal tilberedes. Jeg har efterhånden helt glemt, hvordan det er at spise ved et middagsbord!   Det er faneme sølle.

 

Efter mødet dinglede jeg hjem og direkte i seng, og ja resten af dagen har jeg ikke lavet en hujende fis. Blikkenslageren har været her med en ny vandhane til badeværelset, og i samme hug fik han tilsluttet min opvaskemaskine. Udlejer har været her med en hylde, som nu er hængt op lige uden for ved indgangsdøren i køkkenet. Jeg anede ikke noget om det, før jeg vågnede og skulle ud i haven. Der sad den søreme, og jeg har ikke hørt ham hverken bore eller rumstere, så jeg har virkelig sovet tungt.

 

Mørket er faldet på, tv’et kører og jeg tror bare jeg vil fortsætte med at hænge indtil det bliver tid til at gå i seng igen.

 

526096_438600859524009_597597374_n

8 kommentarer:

 1. Psykisk træt er næsten værre en fysisk træthed.
  Samtaler af den art bruger man jo mange kræfter på og så falder man sammen bagefter.
  Godt med hjælp måske det kun er en overgang du har brug for dette. Også dejligt at de hjælper med overblik over økonomien.
  Du kan jo gå til spisning en gang om ugen..3 gange er da meget?
  Men flot at de har tilbudet.
  Forstår godt at du helst ikke vil ind i miljøet igen..at du helst vil klare dig selv.
  Flink fyr han udlejer..dejligt at du bliver lidt forkælet..:-)
  Nu skal jeg ind foran tv også og se Jul med Ernst..:-)

  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
 2. Hejsa.
  Tillykke med din nye bolig, jeg er sikker på, at du får et hyggeligt sted ud af det. Og på sigt en dejlig have.
  Jeg synes det lyder så dejligt, at du kan få lidt hjælp til ´dit og dat´. Tag endelig hvad du kan få, om ikke andet så indtil du kommer til kræfter. Hvem ved, måske møder du nogen andre skønne mennesker med god tid i hverdagen.
  Nu vil jeg kigge på krak om din nye adresse står der, og så vil jeg snarest sende dig en lille ´indflytter-hilsen´.
  Hyg dig.

  Mange hilsener Hanne (Århus)

  SvarSlet
 3. ej, hvor lyder det dog godt at du får lidt hjælp! jeg har så ofte undret mig over hvor lidt assistance du har fået til din hverdag, men nu ser det da ud til då får hvad du har behov for. og tænk sig at kunne få mad serveret, hvilken luksus! jeg bliver nogen gange sååå træt af den der endelöse madlavning!
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
 4. Tror det er din gamle adresse på krak. Send evt. mail når/hvis du orker med din nye adresse.

  SvarSlet
 5. Hej Henriette.
  Godt du får lidt hjælp med forskelligt. Efter hvad jeg har hørt rundt omkring, er tilbuddet fra psyk et godt tilbud. De laver maden i fællesskab, mener jeg? Der er også nogle meget kreative brugere i Skomagerhuset.
  Nå nu skal vi på dagens første travetur.
  Hav en god dag, knus Kaja.
  Din header er forresten fin ;-))

  SvarSlet
 6. Kære Henriette
  Jeg kan godt forstå, at du ikke orker 'at komme ind i det 'millieu' igen. Man bliver SÅ træt og led ved at blive mindet om sin sygdom hele tiden. Men alle de andre indtag, du nævner, synes jeg er alle tiders. Og hvis jeg var dig med den erfaring, jeg har i dag, ville jeg tage imod tilbuddet om middagsmad. Jeg har også engang været der, hvor jeg efter min mands død med anstrengt økonomi og manglende energi til følge skar helt ind til benet mht kosten - og det blev jeg syg af. Man får simpelthen ikke, hvad man skal ha', når man igennem længere tid ikke spiser varieret. Ja, det er et fortærsket udtryk 'varieret kost', men det dækker altså over noget meget, meget vigtigt. Og endelig behøver det jo ikke at vare resten af dit liv med de 'middagsselskaber'. Tag imod det, synes jeg, og brug dine sparsomme kostpenge til frugt og grønsager og ikke alt for mange kulhydrater hjemme hos digselv.
  Det glæder mig så meget for dig, at du nu får hjælp, og jeg ser frem til til at se, hvordan du får indrettet dig i Dukkehuset. Foreløbig tegner det da rigtig godt.
  Til lykke med medgangen på det sidste
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 7. Det lyder da rigtig godt med de tilbud om forskellig hjælp, men vel mest af alt, at du kan vælhe hvad du gerne vil deltage i, og omvendt.
  Altså jeg synes hele tiden, siden du allerførste gang så Dukkehuset, har kunnet fornemme, at denne flytning til netop denne adresse, bare har været SÅ rigtig, og synes altså ligefrem at fornemme, at et rigtig godt og roligt liv uden sindsoprivende problemer, nu endelig har "nået" dig. Hvor er der dog skønt.
  Højere magter har måske ligefren bredt deres vinger beskyttende ud over dig?

  SvarSlet
 8. Post på vej. :-)

  SvarSlet