28 december 2013

Det er nærmest blevet en tradition, eller jeg hækler igen foråret frem i min fantasi

 

 

 

 

IMG_2642

 

På denne tid af året er min trang efter farver og lys så udtalt, at jeg bare MÅ hækle blomster. Og som jeg sidder her og leger med garn og farverkombinationer, går det op for mig, at det er præcis det samme jeg har gjort de forrige år. Omkring årsskiftet/januar, griber jeg hæklenålen, og kompenserer for det grå i grå, med garn og lyslampe. Et kig tilbage i arkiverne ser sådan ud:

2011:

 

 

2012

 

2013:

IMG_2726IMG_2731IMG_2801IMG_2819

 

 

Denne gang er det den såkaldte African Flower jeg øver mig på. Har prøvet forskellige farvermuligheder, og forrige aften glemte jeg alt om tid og sted, og kiggede billeder så længe at mine fingre til sidste ikke ku mere. Der er så mange kombinationer, men ingen af dem jeg så ramte lige det jeg følte for, og heller ikke mine egne forsøg var helt rigtige. Det er endt med de lyse forårsfarver, men om jeg holder mig til det må tiden vise. Om ikke andet, så er selve processen det sjoveste og mest opløftende for mig, når det bare siler ned i grå striber fra himlen.

 

IMG_2631

De første forsøg blev smukke, men ikke lige klare nok i farverne. Nyt garn blev gravet frem og jeg er nu mere over i det her:

IMG_2637IMG_2638IMG_2640IMG_2642

 

Uanset hvor jeg ender, så er det bare herligt at sidde og lege med garn og hæklenål. Og drømme om forår og sprøde farver.

9 kommentarer:

 1. Ih nogle flotte og dejlige PÅSKEfarver du har gang i lige nu :) Bliver jo i rigtig godt humør af de billeder :)

  SvarSlet
  Svar
  1. :-) Det er sgu da fedt Esther. Påskefarver.. nu du siger det kan jeg da godt se at det er jo det det er hihi.

   Slet
 2. Jeg kommer helt i forårsstemning af dine skønne blomster :) Og ja, det er tiltrængt her i den mørke tid!
  Mon du har et mønster på blomsterne, du vil dele?
  Venlig hilsen Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Har lige lavet et skriv med links Linda :)))

   Slet
 3. Jeg elsker at hækle African Flower - de er nemme og kønne. Linda - google giver masser af links til opskrift på både den seks- og den ottekantede.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den ER nemlig både nem og køn Fr. Møller. Links er nu på bloggen, bare for nemheds skyld :)

   Slet
 4. Hvor er det sjovt hvor helt anderledes og meget mere blomsterformer de bliver, når du dropper den tredie farve og fastmaskerne og i stedet hækler stangmasker :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Og ve du hvad.. det var en fejl! Glemte helt hvad jeg sad og lavede, og så endte det med sådan en helt anderledes blomst. Den er nu ikke helt dum, og jeg tror jeg vil lave lidt flere af dem også. Bare fordi.. :))

   Slet
 5. Bliv endelig ved Henriettet, for jeg trenger også så meget til lys og forår. :-)

  SvarSlet