20 december 2013

Jeg springer lige over her

 

 

 

 

1005023_1443116332566555_1323488342_n

Jeg er helt tom indvendigt og mangler derfor ord at skrive. Alt det, som december og jul repræsenterer findes ikke indeni eller rundt om mig, og da jul er ret så meget oppe i tiden lige nu, går jeg i hulen nu. Det er et deja vu fra 2010, men med andre faktorer, som giver samme resultat. Det her er en tid, hvor selve det at have familie og nære er et must.

 

Jeg ved at der er mange mange andre som har det som jeg. Sidder på samme måde som jeg, men ærligt talt er det ikke noget, jeg kan bruge til at få det bedre. Eneste jeg skal nu, er at trylle tirsdag om til en dag, der rummer alt det hele måneden har manglet. Hygge, god mad, pynt og fryd. Hygge er jeg mester i, maden bliver som den bliver, pynten .. hmm.. bum bum, må lige frem i et døgns tid og fryden er at jeg skal se min søn. Juletræ er her ikke. Ejheller gaver, så det man i en børnefamilie er mest fokuseret på, skal han og jeg nu forsøge at fjerne os fra. Det må være måltidet, som er dagens højdepunkt. Når det er indtaget må vi så se om vi kan abstrahere fra, at “resten” af verden omkring os, på samme tid holder traditioner i hævd, som vi har mistet hen af vejen. Og NEJ.. jeg har ikke allerede glemt de gaver jeg har modtaget i løbet af mdr, men de er pakket op før d. 24 af den enkle grund, at jeg IKKE ville sidde med gaver, når Rasmus ikke får nogen. Jeg HAR en gave til ham, men den er på forhånd aftalt, og flad som en pandekage. Ingen overraskelse i det.

 

Bla bla.. jeg jeg ved det godt. Det er rent piv det her, og jeg beklager, men I må finde jer i det. Jeg vil bare have den næste uges tid overstået, så for ikke at gå helt i sort ( eller endnu mere i sort.. ), glemmer jeg lige blogland indtil julen er gennemført, og hurtigt lagt i glemmebogen. Jeg under jer alle en rigtig glædelig jul, kan bare ikke rumme at høre om det.

 

Jeg springer altså let og elefant hen over de næste dage, og vender tilbage som om intet var hændt om en uges tid. Og så er mit fokus vendt på at få støvet hvide tulipaner op, så jeg kan byde januar så evigt velkommen.

21 kommentarer:

 1. Det er vel ikke umuligt at lave en lillebitte gave til ham inden juleaften? Det er overraskelsen og omtanken, børn og barnlige sjæle bliver glad for. Garn, to strikkepinde og en hæklenål ... alt lige fra en lille fjollet mus til ??? Nogle gange tager man sig sammen - ikke for sin egen skyld, men for ens børns skyld, ikke sandt? Det kender alle mødre vel til :-)
  God jul til jer alle!

  SvarSlet
 2. Jeg ønsker dig og Rasmus en dejlig juleaften, Henriette, og ved at du kommer stærkt igen i 2014!
  Og du får hermed et stort Juleknus fra mig :)

  SvarSlet
 3. Du kan for min skyld glemme totalt, der er noget, der hedder jul. Det gør jeg selv :-),,,,,, meen , Henrietten, hvis du ikke havde været så fokuseret på jul, og det havde været et helt andet tidspunkt, du skulle have besøg af, og være sammen med, din søn, ville du glæde dig ud over alle grænser. Jeg tror, det er første gang, han skal besøge dig på Lolland, så de må være længe siden, I har været rigtig sammen? Vil du så se :-) at finde glæden til at han kommer frem. Glem den forpulede jul og se at finde glæden til at Rasmus kommer frem! En skrev om at lave et hyggested med paller og puder foran tv, det er ingen katastrofe for hyggen, at den nye sofa ikke er ankommet. I kan også bruge tid på at tage på opdagelse på Lolland sammen.

  SvarSlet
 4. Hov!, Det forgående var hilsen fra Mette.

  SvarSlet
 5. Julen handler også om familie og nærvær....og det har I jo juleaften. Han er så stort nu, at en juleaften med hygge er noget han vil sætte pris på. Hent evt. gamle billeder frem, så kan I sidde og hygge jer med gamle minder :0) Håber, at du kommer igennem, og glæder mig til at du er tilbage.

  SvarSlet
 6. Et hæklet/strikket cover (som måske kommmer i vaskemaskinen, så det bliver dejligt "vamset" - gerne med nogle skøre islæt påsyet, der gør det personligt og råt - måske en tekst eller lign) til en mobil, Ipad eller bærbar er altså et hit hos 20-30 årige knægte - tro mig!

  SvarSlet
 7. Nogle af vores skønneste juleaftener har været de, hvor jeg har været helt alene med mine to yngste. Det har været SÅ hyggeligt!
  Juleaften er altså kun en aften, Og at nyde den i selskab med din dejlige søn må være noget af det bedste.
  I får en overkanon god hyggeaften med hinanden, det er jeg sikker på. Nyd den!

  SvarSlet
 8. Det er da en trist indstilling du melder ud. Det er synd for din søn, der tager hele turen til Rødby for at holde jul hos dig. Du er den voksne i det forhold, så jeg håber ikke, at han skal bruge juleaften på at høre om alle dine trængsler. Han er stor - ja, men stadig dit barn.

  SvarSlet
 9. jeg synes du har fået nogle rigtig dejlige, gode ideer til smågaver til sønnen, og det gælder vel om småpakker, hygge og dejligt samvær. Op med humøret Henriette. Du er så god til at hygge i det daglige, det er du sikkert også juleaften, som jo - som en anden skrev - kun er en eneste aften.
  I skal nok få det hyggeligt. Det bliver jo også enormt dejligt t se din søn igen. Var det måske en mulighed, at tage en lille havestol ind i stuen og polstre den med hynder og tæpper?
  Nyd din søn og nyd aftenen.
  Kramz

  SvarSlet
 10. Kære Henriette
  Når du har sovet et par dage, har du det sikkert bedre igen. Du ryger jo ofte ned i et hul, når udfordingerne har været for store. Men du er jo også som en top, der hurtigt rejser sig igen og igen.
  Mandag og tirsdag er alt nok til at forberede Rasmus' komme. Blæs på det mest af juleriet og bed ham om hjælp til at sætte noget dejlig mad på bordet uden at have stået i køkkenet i timevis. Giv Rasmus en lille uventet gave og hyg dig med ham, hvad enten du har lyst eller ej. Måske kunne I spille et spil og derved gå uden om al for megen snak om problemer. Min søn (som dengang var ca på Rasmus alder) og jeg har tilbragt flere juleaftener i hinandens selskab med bl.a. at spille Backgammon.
  Tænk på noget andet, når problemer og bekymringer truer din søvn!. Jeg er temmelig skrap til at bøje franske og latinske verber efter utallige søvnløse timer i sengen.med kroniske smerter.
  Det er simpelt hen så kedeligt at memorere verber, at man ender med at falde i søvn - en paratviden som oven i købet er til nytte, når jeg fører mig frem på fransk.
  Sov godt
  og Glædelig Jul om et par dage
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
  Svar
  1. HA! den var god Jytte :) Latinske verber. I mit tilfælde må det så være tysk, for jeg har aldrig haft latin, men ideen er ikke dum. Vi har allerede aftalt at hjælpes af i køkkenet, og så kan det være at jeg lige skulle se at få gravet den kasse frem hvor jeg har spil i. Hvis jeg altså har gemt dem.. Hmmm tænke tænke.. Tror jeg har Scrabble fraktisk. Godt forslag og tak for det. Glædelig jul til dig

   Slet
  2. HI!
   Jeg synger, lydløst selvfølgelig.
   Repeterer sange, salmer, dem jeg har lyst til at kunne huske udenad.
   Verberne har jeg aldrig tænkt på....

   Slet
 11. Jeg har da selvfølgelig tænkt mig at gøre alt hvad jeg kan for at vi får en dejlig dag. Jeg glæder mig sådan til at se ham og ku ikke drømme om at beklage mig til ham.. Det er heller ikke det der er mit budskab her, jeg fortæller kun om at jeg synes jeg er gået lidt ned nu. Jeg har års træning i at trække mig selv op til juleaften, så det gør jeg også i år. Jeg er også i gang med at skaffe en slags stol så det problem er løst Gitte :) At sige jeg har anlagt en trist indstilling er det samme som at sige, at jeg har besluttet mig til at jul er noget lort.. Sådan er jeg slet ikke skruet sammen, ingen ønsker mere end jeg at have overskud og være nissemor for min søn. En depressiv patient vælger feks heller ikke at lægge sig i sin seng for sjov eller af dovenskab, og kan ikke bare tage sig sammen, selvom mange stadig mener at det er sådan det fungerer. At miste lyst til det ene eller det andet kommer indefra, og er IKKE et valg.

  SvarSlet
 12. Jeg er sikker på at det vejr vi har i øjeblikket er med til at man mangler julefølelsen i år.
  Ikke fordi det er noget i vejen med at det er mildt, ja varmegrader der ude, men regn og grå dis er jo ikke det vi forbinder med denne tid på året.
  Smuk hvid sne ville nok hjælpe en smule..;-)
  Men her i huset er der nul julestemning. Har pyntet minimum og vi er og skal være kun os tre som vi er til hverdag.
  En lille gave til os hver og en til vufferne bliver det, men ikke noget særligt har vi aftalt.
  God julemad, det hjælper jo lidt når duften af den fylder huset er det ikke alle der har.
  Læste i avisen at mange ældre der bor på plejehjem vælger at blive der i julen i stedet for at komme hjem til familien?
  Mon de føler at de ikke vil være til belastning?
  Enlige mødre og fædre der skal deles om børnene i julen...mit ældste barnebarn skal for første gang undvære sine 2 små børn da de skal holde jul med sin far.
  Selv om de har hygget og pyntet juletræ og skal holde juleaften for børnene den 23. så ved jeg hun har en stor knude i maven..:-(
  Men selvfølgelig skal deres far jo også have dem i helligdage det er da klart.

  Jeg er sikker på at når Ramus træder ind af din dør så vil du komme i stemning..han er jo din store julegave..:-)
  Vi her i huset ender også foran TV når vi har spist og det gør I jo også.
  Jeg håber at du og Rasmus får nogen dejlige dage sammen.

  Juleknus fra Lisbeth

  SvarSlet
 13. Altså, jeg vil bare si at det er jo ikke sånn, at alle oss andre har en "perfekt jul" Henriette! Vi strever med alt som er rundt oss; psykiske utfordringer, angst for å møtes, følelsen av å ikke ha et perfekt rent julehjem og så videre. Kan vi ikke alle ta det litt med ro, og bare hygge oss når vi sees..
  Din sønn er aller mest glad for å treffe nettopp deg! Og du er absolutt god nok!
  Klem fra Lone

  SvarSlet
 14. Hygge er det vigtigste juleaften....Tænd lysene og julemusikken......dernæst en skøn duft fra julemiddagen :-) Det skal nok gå....Du er jo mester i at hygge :-)
  Rigtig glædelig jul ønskes du og Rasmus :-)
  Julehilsen fra Lone.

  SvarSlet
 15. Er det ikke bare en god ide? Håber ideen spreder sig til hele landet i fremtiden. Hilsen fra Mette.
  https://www.facebook.com/pages/Juleaften-i-f%C3%A6llesskab-2013-Pubben-i-R%C3%B8nde/747258171957089?fref=ts

  SvarSlet
 16. Jamen søde Henriette, du holder jo jul med familie ?! Din søn, dit hus - tror ikke jeg helt forstår hvorfor du er ked. Sender dig varme tanker og ønsker om dejlige juledage :)

  SvarSlet
 17. Gaveide til Rasmus: at han må vælge farve og mønster til en striktrøje til sig selv, som får 1. strikkeprioritet indtil den er færdig.
  Mette.

  SvarSlet
 18. Rigtig glædelig jul og godt nytår Henriette :-) Tak for at have lært dig at kende og håber meget på at få lejlighed til at hilse på dig i det nye år :-)
  Mange knus fra Helle i Odense

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Helle og mon ikke det kan lade sig gøre :))))

   Kh og godt nytår Henriette

   Slet