29 maj 2014

Efterårsblæst i maj, og Holger folder sig ud

 

 

 

 

Hernede har det de sidste to dage blæst voldsomt. Og jeg mener virkelig voldsomt. Faktisk har det blæst på en måde, så de to gamle damer i haven, har smidt grene og blade i en sådan grad, at alle bede og hele plænen er oversået med det. Jeg venter lige lidt inden jeg tager mig sammen og går ud for at samle det hele ind.

 

IMG_5579

Sådan et par dage uden at være i haven, betyder også at alt er vokset endnu mere. Det er skønt at skue, og jeg er lettet over at jeg forleden nåede at binde alt det lange op. Eneste der er lettere forslået er alle de valmuer jeg har sået rundt omkring. De sarte blade ligger helt forblæst hen ad jorden. Jeg håber de vil rejse sig igen når jeg har været ude med vandkanden, for også jorden er blæst tør nu. Heldigvis er det jo intet i forhold til, hvad jeg med gru så ovre hos Patchworkblomsten. Hendes have er fuldstændigt smadret efter en haglbyge. Aldrig har jeg set noget lignende, og jeg ville være noget så ked over det, hvad hun da også er. Denne tid har vi jo alle gået og ventet på med længsel, og så efter en enkelt omgang uvejr er alt slid og hele herligheden smadret. Det er godt nok ikke morsomt.

 

 

 

Og Holger..

 

Ja der er ikke meget andet at sige om han, end at han folder sig mere og mere ud som en kat i harmoni. Han ruller rundt og viser mig hvor dejlig en hankat han er. Skal ligge i skød, om så halvdelen af ham hænger ude over kanten. Han vil bestemme, hvornår jeg strikker og allerhelst også, hvor mange gange om dagen det er rimeligt, at fodre en kat med godbidder.. Når jeg går tur i haven, er han lige i hælene på mig. Eller.. han går ind foran mine ben hele tiden, så turen ender med at foregå i zig zag. En ting han bare ikke kan snuppe, er min kantsaks! Så snart jeg griber den, og begynder at klippe i jordhøjde, kommer han spurtene. Stikker snuden helt ned til skæret, så jeg ikke kan klippe. Han dasker til den med poterne, og gør det ganske umuligt at komem til at arbejde. Om jeg begriber hvad det handler om altså! Og nå  ja, så sover kræet. Sover og sover og sover lidt mere. Ude som inde og ofte på måtten lige foran køkkendøren.   Her følger lidt billedspam:

IMG_5469IMG_5470IMG_5473IMG_5474IMG_5476IMG_5479IMG_5481IMG_5483IMG_5488IMG_5489IMG_5528IMG_5529IMG_5533IMG_5534IMG_5536IMG_5537IMG_5538IMG_5541IMG_5546IMG_5548IMG_5615IMG_5624IMG_5628IMG_5631

Det sjoveste er når jeg forsøger at få ham til at følge en ordre. Så får han et fjernt blik og han lukker sine øjenlåg halvt i, så det ser ud som om han er ved at falde i søvn. Det ser simpelthen ud som om, han er ved at kede sig til døde. Ingen tvivl om at her er en kat, der kun gør hvad der passer ham.

IMG_8725IMG_8726IMG_8727

7 kommentarer:

 1. Hold fast, hvor er han bare dejlig.....

  SvarSlet
 2. Hold nu op for et dejligt indlæg, dagens første dejlige griner. Hvor er han dog tryg ved dig, Henriette.

  Det varme en katte mors hjerte, Skønt billede af dine lilla blomster. Ha en rigtig god dag.

  Bedste hilsner
  Joan

  SvarSlet
 3. Hvor er han dejlig! Jeg ville også falde pladask for ham, men så igen... jeg falder pladask for alle missekatte... ;-)

  SvarSlet
 4. Når en kat lukker øjnene halvt i når man taler til den betyder det at du er fuldt accepteret..det gør min også..:-)
  Og ligger også gerne at sover på ryggen..så man kan lige komme til at klø en lidt på maven.:-)
  Det er fantastisk dejligt selskab i en kat..:-)
  Og at have nogen at snakke med..;-)
  Her har også blæst så meget de 2 sidste dage at nu er alt det jeg luget vokset op igen.
  Det venter mig et stort arbejde der ude og desværre er jeg ikke i hoppla i dag.

  Potedask til dig og Holger..<3

  Lisbeth

  SvarSlet
 5. Super billeder .. hilsen Helen

  SvarSlet
 6. Ja vi er blevet blæst godt igennem herned på sydhavsøerne de sidste dage. Det er så herligt at Holger har valgt dig :)

  SvarSlet
 7. Ja vi er blevet blæst godt igennem herned på sydhavsøerne de sidste dage. Det er så herligt at Holger har valgt dig :)

  SvarSlet