31 maj 2014

Oversize er bekvemt jojo, dog .. alt med måde

 

 

 

 

IMG_5298

Jeg er færdig med det første stykke strik efter operationen,  og som vi ved var det jo med stor hjælp fra Holger haha. Han er selv sikker på at jeg ikke kan klare noget uden ham, og ja.. lige nu ligger han nærmest ovenpå tastaturet, og tjekker at jeg staver ordentligt.

IMG_5685[1]

Jeg nænner ikke at forklare ham, at det nok ville være nemmere, hvis han lige rykkede en smule. Man er vel diplomat.. ING!

 

 

Min nye cardigan er i sidste ende blevet rigtig dejlig, men godt nok ikke som jeg først forestillede mig. Den skulle have været sprød orange

IMG_4970[1]

Jeg fandt bare hurtigt ud af, at jeg slet ikke havde garn nok, så jeg skiftede til grøn. Grøn er altid godt, men jeg tror nu nok jeg gemmer resultatet til efteråret, for den er meeeget mørk og passer bedre til en vintergarderobe synes jeg.

IMG_5596[1]

Nå, men jeg ville have mig en oversize, dejlig og bekvem trøje. I ve… sådan a la høstjakken eller skappeljakken, men de opskrifter har jeg ikke, så jeg flikkede selv en sammen. Og oversize blev den. Faktisk så oversize, at det var liiige vel rigeligt. Jeg mener.. godt nok er jeg rund i’et, men med mine korte ben i et teltlignene kostume, så jeg totalt håbløs ud. Derfor har jeg givet den endnu en tur i maskinen, ved en varmere temperatur, og nu passer den perfekt. Striberne er rykket op, hvor de hører til og halsen er knapt så meget for åben. Eneste sådan en vask gør som sideeffekt er jo, at det strikkede mønster bliver mere utydeligt pga af filt effekten, men i hegnet med det. Jeg er tilfreds.

 

Endnu har jeg ikke fået taget et billede af den som den er blevet nu, men her kan I se hvordan den så ud inden nummer to vask:

IMG_5605IMG_5606IMG_5608IMG_5609IMG_5610IMG_5612IMG_5613

Ærligt talt ved jeg ikke hvad jeg ligner altså!  Godt nok skiftede jeg ikke mit hjemmetøj ud med noget andet inden Annelise tog billederne, men alligevel. Iøvrigt er den sådan indrettet, at knapper jeg alle knapperne, kan den bruges som en vinterkjole. Smart ik..

 

 

Med den færdig skynder jeg mig videre, for der er SÅ mange ting jeg gerne vil lave, og SÅ mange måneder jeg er bagud på strik. Med Holgers accept er jeg nu igang med et sjal. I de citrusfarver jeg har haft sådan lyst til at strikke i.

IMG_8665IMG_8670

De to billeder ovenfor gav mig lyst til at lave et eller andet, der er lige så skarpt og strålende så jeg fandt alt det frem jeg ku finde på hylden

 

 

IMG_8796

Man bliver helt tørstig ikk..

 

Nu bliver garnet brugt sådan her:

IMG_5645[1]

Et ligeudeaflandevejen sjal, hvor det er farverne som gør forskellen. Jeg slutter af med en skarp grøn blondekant. Som sagt er det et rutinesjal. Af den slags som jeg kan uden at bruge hovedet. Det er jo genialt at man kan lave smukke ting, uden at det kræver så meget snilde, MEN…  jeg er godt nok ved at være træt af, at jeg har så svært ved at samle mig om et strikkemønster. Trods alt ER der mange ting jeg har lyst til at strikke, og hvor det er nødvendigt at kunne følge et opskrift, så nu har jeg kastet mig ud i det. Med en cardigan, som jeg har haft liggende i årevis når sandt skal siges.

 

IMG_5634[1]

Generelt er det et mønster der er ligetil, men jesus jeg skal holde tungen lige i munden, og allerede nu har jeg måttet efterlyse hjælp på IG. Udtagninger og drejede masker.. Jeg kan simpelthen ikke se det for mig. Der er nemlig omslag, som SKAL være der for at lave et hul, og så er der de omslag der skal forøge og det er dem som skal drejes, men jeg kan bare ikke overskue hvilke der er hvor!

 

Første forsøg :

IMG_5649[1]

Det går sådan set fint her, men.. med det garn jeg strikker i er det utroligt svært at se hvad jeg laver, så jeg har besluttet at begynde forfra i en anden farve.  I aftes forsøgte jeg i første omgang at skifte, men det bliver ikke godt, og allerede nu har jeg opdaget en fejl, så hullerne ikke ligger lige under hinanden. Ved ikke hvorfor jeg har så forbandet svært ved det her, jeg kan jo godt strikke mønsterstrik, når det er over mange pinde, men når det er korte repetitioner og lige rækker så går det bare helt galt. Jeg forsøgte for år tilbage at strikke february lady cardigan, og der måtte Pernille redde gu ved hvor mange tråde ud for mig. Også det mønster er med mange gentagelser og ret enkelt i sin konstruktion. DEN cardigan blev aldrig strikket til ende..

 

Hvis Holger ellers gider rykke sig, er lørdag perfekt til at forsøge igen. Det gråt, halvkoldt og jeg er småtræt, efter alt for få timers søvn. Ku nemlig ikke ligge sjalet fra mig hihi

IMG_5688[1]

IMG_5692[1]

Det KAN da ikke være bekvemt at ligge sådan!

16 kommentarer:

 1. Henriette, den cardigan er godt nok blevet lækker!! Sådan en vil jeg overveje om jeg skal strikke.
  Syntes det er fikst at den også kan bruges som kjole. Jeg er ikke kjolepige, men vil så gerne, så noget der kan bruges som enten eller vil jo være 10-4 :0)

  Rigtig dejlig lørdag til dig og din støttepædagog Holger ;0D
  Knuss

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tusind tak Kari. Er da også stolt af den, trods fejlmål haha. Du skal da helt klart strikke sådan en, bare på med vanten :-))

   knus og tak

   Slet
 2. Jeg kan rigtig godt lide den nye cardigan, du vil i gang med. Jeg får desværre ikke rigtig strikket noget, og mønstret er velsagtens også udgået.
  Hav en gid lørdag, hilsen Kaja

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Kaja, og neeejjj.. det mønster er skam stadig til at få. Jeg håber sådan at du går og har det godt og nyder haven. Tænker så ofte på, at jeg ikke er udfarende nok for jeg vil jo gerne hilse på dig. Du er ihvertfald velkommen her, indtil jeg selv får overskuddet til at komme omkring.

   Kh og rigtig god dag
   Henriette :-))

   Slet
 3. Jeg synes din cardigan/kjole er vildt flot. Det er sørme ikke en, man kan gå ud og købe for alm. menneskepenge. Virkelig god stil :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Deri har du jo helt ret haha. Den er unika. På godt og ondt :-))) Mange tak for roserne

   Slet
 4. Det ligner næsten en Odd Molly cadigan/kjole du har fået lavet. - Men kun næsten, du har netop ikke de flæser og blonder med, der får mig til at syntes Odd Molly stilen er lidt for meget.
  Jeg tror den er blevet superflot efter den ekstra vask.

  SvarSlet
  Svar
  1. - altså superflot til dig!

   Slet
  2. Tænk engang.. jeg anede ikke hvad Odd Molly var, så jeg måtte lige google det hihi. Jeg er heller ikke til blonder og den slags. Mange tak for den flotte ros, det gør mig lidt mere sikker på at jeg godt kan være den bekendt ;-))

   Slet
 5. Hvor har du meget garn, har du haft en garnbutik?

  SvarSlet
  Svar
  1. Host host... aehm.. har været en god samler i alle de år jeg har strikket og har haft penge til det, deraf mit lager. Har dog også været frivillig i en garnforretning i et års tid, og deeet var jo en himmel at være i ;-) I dag er det jo slut med flere indkøb, så jeg glæder mig så meget over, at jeg har været flittig når der har været gode tilbud at benytte :-)

   Slet
 6. Hold da op hvor er den jakke bare smuk!! Jeg er altså helt imponeret, og som du selv siger, så vil den også være super smuk som en vinterkjole. Måske du kan lokkes til nogle nye billeder hvor størrelsen er bedre?
  Og dit sjal er også super smukt i de dejlige friske farver..
  Jeg læser altid med, og har gjort det længe, men jeg har ikke været så god til at smide en kommentar, men det har jeg tænkt mig at ændre på.

  God søndag.

  Vh Ása / sunadottir.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Åsa :-) Du er altid velkommen her, og jeg glæder mig over at du lige fik lyst og havde overskuddet til at kommentere. Der skal nok komme et andet billede af jakken senere :-)) Mange tak igen og god dag til dig :-)

   Slet
  2. Tak skal du have :) din blog er så hyggelig at følge med i. Jeg glæder mig til at se det nye billede at jakken/kjolen :)

   Slet
 7. Svar
  1. Vi er jo bare voksne børn et sted ik.. os strikkere

   Slet