20 august 2014

Jeg tror jeg er overgangsaldersramt.. omsider

 

 

 

 

IMG_8886

Ja altså.. har jo de sidste par år i baghovedet været bevidst om, at der kommer en dag og, at den kan komme til hver en tid og uden varsel, men jeg tror altså at det tidspunkt er kommet. Jeg kan ikke helt være sikker, men noget sker der altså i min krop, og jeg har det såååå mærkeligt. Det er som om hormonerne ikke helt kan finde sig til rette mere, eller… de har sgu altid været en smule belastende i opførsel, men jeg vidste da trods alt hvornår de var det, og det er DET jeg synes er ved at ændre sig. Nu er der nemlig ikke helt så meget styr på rytmer og datoer, hvis I ved hvad jeg mener..

 

 

 

IMG_8898

I dag er sådan en dag, hvor jeg er vågnet med en krop, der slet ikke opfører sig som forventet da jeg gik i seng i aftes. Tonstung og oppustet er den, og det burde den ikke være. NU. På denne tid af mdr. Når man dertil lægger en temperatur der kræver sweater og tykke sokker!!!!!!, ja så er jeg den der bare bliver i sofaen. Jeg har seriøst overvejet at tænde op i brændeovnen, men HELT ærligt altså. VI har august. IKKE november. NÅ!

IMG_8899

 

Planen var ellers at gå igang med ændringer i dukkehuset, der skal gøre det nemmere at komme igennem min vinter, men igen så går de jo ingen steder og jeg har er bare tilfred med gårsdagens totalsuperstøvsugning. Som i at ALT og allevegne er blevet endevendt og suget, banket og rystet. Sommerens udklædning af tæpper, puder og lyse betræk er smidt til vask, og frem er kommet de mere efterårsagtige farver. Ikke fordi jeg er klar til den sæson endnu, men fordi jeg lige var i stødet til at gå i gang. Og som jeg svinger er stødet et mood, der skal handles på mens tid er. HA!

 

 

A propo det der med sokker ing..

IMG_8869IMG_8870IMG_8871IMG_8874

Noget tyder på, at Holger er mere vild med dem lige nu, end jeg er hihi. De er blevet både krammet, nusset, sovet på og leget med. Han er nu så herlig, men her til morgen er jeg også bekymret for ham.

 

Den agressive kat, som med jævne mellemrum dukker op her på grunden, har ikke været set de sidste par uger, men da jeg stod op sad den her:

IMG_8896

Tydeligvis ikke tilfreds med at være holdt udenfor, sad den og gloede på Holger der lå og gassede sig på stuegulvet, og så snart jeg åbnede køkkendøren og Holger gik ud, gik tigeren til angreb og de to kom voldsomt op at slås. Tigerkatten smuttede og efterlod Holger med et blodigt revet øre, og ikke på vilkår om han ville trøstes eller ind igen. Istedet luskede han pibende ned gennem haven, og er ikke set siden. DET har jeg ikke oplevet før, og jeg håber at han snart kommer hjem til mig igen. Har jo ikke så meget erfaring med katte, men er det noget med såret stolthed og katteære eller hvad?  Skal jeg bare lade ham slikke sår og komme til mig når han vil, og skal jeg handle på rifterne? Når han altså dukker op igen?

 

Har surfet rundt på nettet efter læsestof, men synes ikke der er meget at finde om katte og deres natur.

 

 

 

Fik jeg forresten sagt at her er HUNDEKOLDT i huset..

IMG_8847

Udenfor i går. Mega regnvejr og mere vand i køkken. Det er forresten lige før, at det er lunere at sidde ude under halvtaget, end inde i huset. Og så må udlejer snart gerne komme, og lægge nyt tag på resten af huset, så vi kan finde det sted, hvor vandet stadig trænger ind. Orker ikke mere fugt, og frygt for svamp nemlig.

 

 

IMG_8826

16 kommentarer:

 1. Håber Holger er kommet hjem til dig igen :) ....har ikke selv prøvet lige det der med at katten gemmer sig efter slagsmål, men tror jeg ville gå ned og kikke efter den/kalde på den hvis der går for lang tid, for at finde ud af hvordan det står til med øret og om der er andet...eller bare lige vide hvor den er....

  Ja, du skal handle på hvis der er noget med øret. Men det kan jo være en lille rift der heler af sig selv, eller noget større der kræver tilsyn af dyrlæge...det kan godt se meget voldsomt ud med de katteslagsmål der....jeg har fundet ud af at fremmede katte ikke bryder sig om når jeg klapper højt, så hvis jeg er utryg ved at der kan være noget under opsejling hvor min kat kan komme til skade, kan jeg godt finde på at klappe højt, og gå "truende" hen mod den fremmede kat... har selv lidt respekt for de katteslagsmål der/følgerne af dem....ved ikke om det hjælper dig så meget...tror Holger snart vil søge ind til dig igen, måske synes den bare den fremmede kat er meget interessant?

  SvarSlet
  Svar
  1. Han er heldigvis hjemme igen :-) En rift på øret er renset så godt det nu kunne lade sig gøre og jeg er bare lettet over at han ikke er mere skrammet. Sådan nogle slagsmål er godt nok voldsomme ud og jeg er heller ikke meget for at gå i mellem dem.

   Slet
 2. PS: ofte er min kat slet ikke interesseret i at komme ind hvis der er fremmede katte i nærheden og kan sidde LÆÆÆÆÆNGE og nedstirre dem....nogen gange henter jeg den simpelt hen ind for at undgå ballade/skrig og skrål, hvor jeg bor....

  SvarSlet
  Svar
  1. Hihi, den kunst praktiserer han skam også, men lige denne her fremmede kat, er virkelig agressiv over for Holger. De andre smutter bare..

   Slet
 3. Min hankat (ikke kastreret) er tit oppe at slås. Vi lader ham klare det selv og så kommer han, når han er klar til det.
  Rifter og sår lader jeg ham også selv rense - hvis de er meget slemme, vasker jeg dem og drysser med noget sårpulver.
  Hankatte får revet skind - sådan er det bare :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret Helle, jeg skal nok lige vænne mig til det hihi. Det ser så voldsomt ud

   Slet
 4. Ja Henriette, gamle og billige huse er kolde, og (noget af) det, man sparer i husleje, kan man nemt komme til at investere i opvarmning i stedet, hvis man altså ikke er en vikingetype. Selv er jeg en forfærdelig frossenpind, og da jeg nu efterhånden er blevet en gammel dame, har jeg besluttet, at jeg VIL altså IKKE fryse i min tredie alder, så hvis her er koldt, fyrer jeg op. Således i dag og forleden, da det blæste helt vildt, har jeg ild i brændeovnen om formiddagen, og når solen så har fået magt, klarer jeg mig resten af dagen uden. Men hvis du nu virkelig er ved at komme i overgangsalderen, kan det jo være, at du selv i et stykke tid kan producere en stor del af varmen : - ) For mig varedeovergangen heldigvis kun en halvt år, og det, som plagede mig mest, var, at jeg svedte helt umanerligt om natten.
  I de seks efterårs- og vintermåneder, det varede, havde jeg gang i tre dyner hver nat, hvoraf de to hang til tørre på varmeapparatet, mens jeg svedte tran under den tredie. Pyha! Det var strengt, men det var kun om natten, og da det var overstået, og alle tre dyner var kasseret, var jeg tilmed sluppet af med minusdagene.
  Jeg håber, Henriette, at du slipper lige så nådigt
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg plejer ikke være så kuldskær, men ok.. vinden har stået lige på i flere dage, så det er ikke så underligt at her er koldt, for ja.. gamle huse ER utætte :-) Jeg har haft hedeture længe synes jeg, men uh hvor kroppen bare ikke ved hvad den vil. Håber det ikke kommer til at vare i al for lang tid. Du slap jo heldigt synes jeg, seks måneder er til at forholde sig til, men jeg har hørt de her gysere om at det kan tage flere år, og det gider jeg bare ikke haha.

   Kh Henriette

   Slet
 5. Man behøver altså ikke få hedeture i overgangsalderen. Nogle (vistnok de fleste) af os er virkelig så heldige at slippe helt for den rædselsfulde belastning som hedeturene helt sikkert er.
  Vi har haft tændt i vores brændeovn forleden aften. Vi har det netop ekstra koldt inde, når det både regner og blæser, og så er det bare dejligt at nyde sin brændeovn.
  Lille Holger dog, lad da den dumme kat være og pas på dig selv! Hold dig til Henriette, hun er meget sødere!!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hihi, han er heldigvis hjemme igen. Normalt gider han ikke længere jage så meget, men den her fremmede er bare virkelig provokerende og går lige i flæsket på ham. Tror den er ked af at den ikke har de samme goder som Holger. Den er øremærket, men virker klart som om den trænger til omsorg. :-)

   Slet
 6. Jeg kan anbefale dig at tage en vandforstøver og give den fremmede kat et sprøjt lige midt i hovedet. Det er helt udskyldigt, men jeg lover dig, det er noget han husker, og som forhåbentlig kan få ham til at holde sig væk. Du selvfølgelig gøre så snart du ser ham, og måske han lige skal have den et par gange, men så tror, jeg han fatter det. Held og lykke og lad vide, om det virker.

  Hvis du FRYSER, så tænd dog op i brændeovnen. Det kan du trods alt, jeg kan "kun" tage mere tøj på her, for varmen bliver ikke åbnet før oktober!! Jeg ville gerne have min el-pejs nu, jeg kunne tænde og det er også derfor jeg VIL have sådan en på et tidspunkt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg husker lige det med vandet.. Og ja.. nu du siger det har jeg friheden til at varme op pga ovnen, det tænkte jeg ikke lige over. :-) Knus

   Slet
 7. hvis du begynder at få hedeture kan jeg anbefale et naturprodukt der hedder Femmarelle, det hjælper i hvert fald mig meeeeget. og du kan godt være forberedt på at menstruation bliver uregelmæssig en tid inden den holder op, eller du kan være heldig som mig og den bare simpelthen holder op uden at ændre sig overhovedet. håber Holger kommer sig hurtigt efter strabadserne, almindeligvis heler sådanne rifter af sig selv, men du skal holde öje med at de gör det, for ellers må han til lægen og få en antibiotika indspröjtning.
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
  Svar
  1. Det skal jeg da have kigget efter, for der HAR været nogle ture, men ikke så meget indtil videre. Jeg går vist en ny livsfase i møde.. :-)) Knus til dig Frida

   Slet
 8. Jeg siger som Deborah; nogle sprøjt med en vandpistol kan være det, der skal til. Jeg forsvarer altid min egen kat mod fremmede katte (hvis de er aggressive vel og mærke). Det får man mange brownie points på hos kælekatten... ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vandet er taget til efterretning. Det sørgelige er, at hvis bare den fremmede ville være mindre agressiv, ku det være hyggeligt nok, for den vil rigtig gerne kæle og nusse når bare Holger ikke er i nærheden, men det går jo ikke at de kommer op at slås. Så den fremmede må gå hjem til sig selv. Den er øremærket nemlig,så den må jo høre til et sted.

   Slet