04 marts 2015

Jeg prøver af al kraft ikke at stresse

 

 

 

At have en have skal ikke være stress, men fornøjelse. Det mantra gentager jeg for mig selv hver dag, for der er en masse jeg kunne have lavet, men som jeg bare ikke har energi til. Ydermere kan jeg se rundt omkring, at der virkelig er gang i forårsforberedelser, som får mig til at føle at jeg er bagud og ikke kommer til at nå det jeg gerne vil.

 

Det er en fuldstændigt vanvittig følelse, for man når det man når, og det nytter ikke at blive ved med at dvæle ved, hvordan sidste år var. På dette tidspunkt havde jeg allerede været igang udenfor i en måned, men i år er det kun nogle få spirer jeg passer med omhu, og så dahliaer der alle er ved at være puttet i potter. Det handler jo i høj grad om vejret selvfølgelig, og ikke to år er helt ens.

 

Det går nok. Jeg må skrue ned for ambitionerne og bare vide med mig selv, at jeg allerede har lavet en masse gennem vinteren derude. Det er bare det, at jeg jo har glædet mig helt vildt i månedsvis til netop denne tid. Til at komme igang og ud. Og nu sidder jeg så bare her og er dødtræt. ØV

 

IMG_8973

10 kommentarer:

 1. Kære du. Haven render ingen vegne---du når det du når. Hvis det ellers er nogen trøst, så når jeg heller ikke en s*** pt. pga sygdom, som er lige med ingen energi.
  I stedet for at blive trist over alt det jeg ikke når, ser jeg frem til weekenden, hvor de har lovet årets første rigtige forårsdage.
  Jeg dropper havemessen i Malmø i år - har jo rigeligt med dahliaer...haha... og har i stedet planlagt med kæresten at weekenden står i havens tegn.
  Så regner jeg med at nå noget af alt det jeg gerne vil nå.
  Forøvrigt...så ligger mine dahlier stadig i deres poser...jeg er IKKE nået så langt som til at forspire dem...så der er du foran mig...

  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. :-) Tak Esther. Det hjælper at høre, selvom jeg gik helt i selvsving da jeg så alle de potter du har vasket.. pyhh DET får jeg altså slet ikke gjort tror jeg. Men nu har jeg det bedre og vil tage det som det kommer. Knus

   Slet
 2. Vi er kun i starten af marts og det sner, så tag den bare med ro. Som ofte er der intet vundet ved at starte så tidligt og jeg gider ikke gå i haven før end jeg synes det er en fornøjelse. Hvis det bliver 12 gr på søndag, så går jeg i haven af lyst. Jeg har lagt lathyrusfrø i blød og de skal sås på fredag - så langt så godt. Vær god ved dig selv - din hjerne er pt på overarbejde med ny medicin. Det trætter og udmatter, så du har god grund til at slappe af.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved det godt. Bliver bare så påvirket og kan ikke styre mig,når jeg ser hvad andre når, men det hjalp at I skrev til mig her. Tak for det. NU meldes der om godt vejr søndag, og SÅ VIL jeg bare ud og lidt igang :-)))

   Slet
 3. Det er jo det taknemmelige medie en blog er. Jeg kan tage billeder af de småpletter jeg når og det ser fabtastisk ud, og vende det blinde øje til resten som der altså ikke tages billeder af :) Sådan må det bare være når man lav på energi. Haven skal være nydelse. Nyd det der kommer op og glem alt om perfektion. Jeg plejer bare at sige, at vi er til det rustikke og vilde og bilder mig selv og andre ind, at det er helt med vilje sådan som det ser ud:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Og det har du nemlig helt ret i. Jeg er ikke godt til at gennemskue det der sker bagved og udenom billederne..Jeg plejer at nyde haven, men har godt nok været hægtet så meget af, at jeg er ved at gå helt i spåner nu haha.

   Tak for opbakningen, det hjalp SÅ meget kan jeg godt love dig :-)

   Slet
 4. Øøøøh, hvis du er bagud, så er jeg da HÅBLØST bagud.
  Jeg plejer aldrig at starte med sommerhaven, før medio april. :-)
  Ro på kære...
  Kærlig Hilsen Mayer

  SvarSlet
 5. Hej,
  Fik lige øje på din blog. Den vil jeg gerne følge.
  Jeg kender godt følelsen af at være bagud. Det er jo først på sæsonen.
  Så det er godt at komme ud 1/2 time et par gange om ugen. Det er fint at være lidt tålmodig, da frosten stadig kan skade vores planter. Jeg har klippet lidt ned i dag. Det er faktisk ret koldt at være ude. Måske på søndag kan der være sol nok til vi er ude lidt længere. Her er der ikke kanter og rammer, masser af græs er vokset ind i bedene. Plænen er fuld af mos, men det hører nok til...så kommer tid kommer råd:) Lige nu hygger jeg med Havetv og giver mig lov til at slappe af.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne og velkommen her. Det glæder mig at du vil følge med, jeg skriver jo om både op og nedture, så jeg håber at du tager det hele med :-)

   Det bliver godt vejr på søndag og DET ser jeg frem til. Jeg vil også til at gå bedene lidt efter. De trænger til det :-)

   Tak for kommentar og hilsen
   Henriette

   Slet