03 maj 2015

Ny erfaring.. Lykken er en svigersøn :- )

Det er ingen hemmelighed, at jeg har haft/har det svært med at min datter er konverteret til muslim. Svært fordi hun med det har afsværget visse danske værdier, som jeg mener er vigtige, og som får konsekvenser for mine børnebørn. Sådan er det med forældre og børn. Voksne børn tager valg, som forældre måske ikke liiige er vilde med, men uanset må de valg respekteres, så det gør jeg selvfølgelig. Selvom det kan være noget af en udfordring. Jeg har jo i højeste grad også taget valg, som har fået mine forældre til at fortvivle. Børnenes far har for eksempel ikke været en fest for dem. I tre år, fra Josefine var et til fire, måtte jeg ikke være i kontakt med min mor og far. På trods af, at vi boede i naboopgange.. De boede 1 sal til venstre, og i opgangen ved siden af boede vi i stuen til højre, hvilket betød at vores loft så at sige stødte op til deres gulv forskudt. I de år gik de rundt og kunne høre, hvordan Josefines far råbte og skreg af hende, og deres hjerter bristede lidt hver dag. Det var en tid, hvor jeg var ude i noget med at snige mig til at besøge dem, indtil den dag hun kunne begynde at fortælle om, hvor hun havde været. Vores bryllup var de ikke med til. Rasmus’ første år gik de glip af. Og sådan har jeg mange ting på lager fra den tid. Mit valg. Dengang..

Nå, men det var lige et sidespor.

IMG_5556
Vore børn tager valg vi ingen indflydelse har på, og sådan skal det vel også være.

Jeg har altid syntes, at min datters valg af kæreste og nu ægtemand kunne have været meget værre, selvom jeg som sagt synes det er problematisk med nogle af konsekvenserne. Der ER visse princippper jeg bare IKKE vil fravige i eget hjem feks, og noget har gjort mig decideret hidsig, men alt i alt kunne jeg nok ikke være mere tryg ved nogen mand til min datter, end jeg er ved ham. Han ER nemlig lidt et fund. Hun er tryg med ham, han har gode manerer og sunde værdier, i forhold til det her med at opføre sig ordenligt, han taler pænt og har et roligt gemyt. OG… så vil han vildt gerne hjælpe sin svigermor. STORE piont er scoret på den konto hehe.
IMG_5550
De timer de var her i går, var nogle af de mest vidunderlige altså. Vi hyggede, jeg fortalte røverhistorier fra Josefines barndom, han fik babybilleder af se, jeg fik afleveret det arvegods som er fordelt mellem Josefine og Rasmus, vi fik dejlig mad og så fik jeg at se, hvor meget det kan rykke når et ungt friskt sundt mandfolk tager fat. Sammen fik vi lagt den store pressenning ud på det nye areal, og bagefter flyttede han alle ting og bunker hen så den nu ligger fast, og jeg har styr på matrialer. Sække med jord, mursten, fliser, en bunke grene, hegnsmatrialer og andet småtterier. Han fjernede også resten af det ødelagte hegn mellem min og Majbritt’s have. Tju hej hvor det gik.
IMG_5544IMG_5546IMG_5551IMG_5553
Inden de tog hjem erklærede han kækt, at han ville tage Rasmus med herned og så kunne de da saaaagtens lige bygge et hønsehus. Jeg tror faktisk de synes det er vildt hyggeligt at nusse rundt hernede. Hønsehus eller ej, så glæder jeg mig vanvittigt til at de kommer tilbage, og allermest vigtigt i hele denne her smøre er, at jeg mærker med al tydelighed at min datter har det godt. Religion til side, eller måske netop derfor, så er hun et helt andet menneske end før i tiden. Hun er så glad. Hun er fuld af håb og tro på fremtiden. Hun har omsider fået sig gode veninder, hun har det dejligt med, hun er blevet social igen, og ja så bliver jeg også mormor en dag lover hun mig, for hun er begyndt at drømme om at blive mor.


Min elskede lille pige er blevet et voksent og helt menneske, på trods af alle de grimme odds der ligger bagved os. Der var en tid jeg ikke troede det ville ske. En tid med fortvivlelse og sorg over, hvordan det mon skulle gå hende, men nu.. er hun i gode hænder. Det føler jeg mig faktisk overbevist om. Min svigersøn har nemlig fortalt mig, at jeg ikke længere skal bekymre mig om hende, for nu passer han på hende og sørger for at hun har det godt. Jeg skal smide den dårlige samvittighed over at jeg måtte flytte væk fra hende væk, og han forkæler hende har jeg opdaget, og det til trods for at jeg også ved, at hun er en strid banan ligesom sin mor. Trunten får på nærmeste lige hvad hun peger på!  Og sådan skal DET da også bare være.

IMG_5493

8 kommentarer:

 1. Det lyser jo ud af Josefine at hun er glad og tilfreds..hendes øjne stråler jo..<3
  Han lyder som en alletiders ung mand og dejlligt at han forkæler hende.
  Hun har jo også ofret noget for ham ved at skifte religion.
  Er sikker på at hendes svigerforældre elsker hende for det.
  Er han født i Danmark?
  Og at hen er god ven med Rasmus betyder jo også at han ved han skal passe godt på Josefine..:-)
  Tror det er vældig forskel på hvilket land de kommer fra.
  Min vens datter faldt for en egypter, skiftet religion...men det gik ikke godt.
  Hun blev aldrig accepteret af hans familie.
  Dejlige billeder..:-)

  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
 2. Hold da op hun ligner en pige der bor i min by :) samme smil, samme øjne :)

  Dejligt i har fundet til ro med det hele.

  SvarSlet
 3. Det var dog det allerallerskønneste indlæg fra din side!
  Jeg er bare så glad på dine vegne. Glad over at det går så godt og glad over at være vidne til din glæde.
  Tillykke med den skønne svigersøn, Josefine der har skaffet dig.

  Og tak for dine (som sædvanlig) supergode refleksioner over de valg vi selv har taget og som vi nu ser vores børn tage.
  Det kan heller ikke altid have været let at være min mor. Heldigvis har mine børn været betydeligt klogere i deres valg af partnere end jeg nogensinde var i min ungdom.
  Vore børn må - trods alt - være blevet godt opdraget/opelsket. Hatten af for os selv for det!!!

  SvarSlet
 4. Hold op hvor er jeg rørt.... :-) Tak for dit meget eftertænksomme indlæg.. :-)

  SvarSlet
 5. Det var da en dejlig dag at kunne hvile hovedet på, på en regnvejrsdag (o:

  SvarSlet
 6. ej, sikke dejlig læsning! vi er også så heldige at have en svigersön som alle i familien elsker, han er virkelig en "keeper", og det skal man være taknemlig for, for det er ikke nogen selvfölge.
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
 7. Det er simpelthen så dejligt at læse dit indlæg, elsker det..
  Det viser virkelige hvordan i har udviklet jer og sammen kommet videre..
  For at være helt ærlig så giver det mig også lidt håb i forhold til min egen Mor.. :D

  Knus <3

  SvarSlet
 8. Hvor er det skønt altså :)

  SvarSlet