05 oktober 2015

Dejlig start på mandagen

 

 

 

 

IMG_1999

En af de ting som jeg trods alt andet, reelt er virkelig glad for, og som giver mig en god følelse, er mandag morgen. Ja hvem skulle nu have troet det! Men jo, for mandag morgen står jeg op, tager behørig beklædning på, brygger kaffe og går direkte i haven. For tiden er alle morgener en fryd, med tågen og duggen på alt løvet, og når jeg går min runde med saksen, er det lyden af knækkede grene og to katte der spæner rundt, som fylder mig med ro.

 

På sit andet efterår, er min have helt utroligt frodig og rig på sprøde planter, glødende farver og varieret løv. Det var på ingen måde min forventning efter en sommer, hvor absolut alt i den er blevet overladt til sig selv. Kun har jeg vandet. Den har mildt sagt været sølle at se på i de varme perioder. Selve bedene er rodede og ikke særligt perfekte, men det der som står i dem kvitterer nu med masser af blomster til at klippe af.

IMG_9160IMG_9161IMG_9163IMG_9186

IMG_9171

 

 

 

I de måneder, hvor jeg har haft den smertende skulder besluttede jeg, at det måtte være slut med georginerne i haven, for det ER bare hårdt at grave alle knolde ned og op, men nu har jeg tvivl. Derfor prøver jeg i år en ny metode. De står nu i tre forskellige bede, så jeg vil udvide det forreste lige ved indgangen til haven, og samle alle knolde i jorden her. Derefter dækker jeg hele arealet med et tykt lag halm, når den første frost har taget pusten af bladene, og så bliver det hele pakket ind i flere lag fiberdug. På den måde håber jeg at forhindre frosten i at gå i jorden, og at knoldene så overlever vinteren. Om det vil virke kan kun tiden vise. Det er forsøget værd, for at passe på min krop og stadig have klippeblomster i haven fremover.

IMG_1379IMG_1381IMG_1384IMG_1420IMG_9003

IMG_9168

 

I sig selv er der ofte ikke mange blomster at se på, på selv planterne. Jeg klipper ivrigt hele tiden, og det får dem bare til at sætte flere knopper heldigvis. Buketter er grunden til at jeg vil have planter i det hele taget jo.

IMG_2002IMG_2003

3 kommentarer:

 1. Jeg gider heller ikke det med at grave georginer op. Mine overlevede sidste år, så jeg gør det også i år. Dejlig frodig have du har der :-)
  Hilsen Lone

  SvarSlet
 2. Dejlige efterårsfarver. Tag i byggemarked og køb eb vintermåtte ( en glasuldsdyne pakket i plastic), så klarer georginer sig sikkert, du bor jo på sydhavsøerne. Hilsner

  SvarSlet
 3. Spændende om de overlever.. De er så smukke <3

  SvarSlet