30 oktober 2015

Hermans veje er uransagelige

 

 

 

IMG_2266

Han er nuttet ik..

 

..  men jeg siger det bare, blød pels og store ører er ikke det samme som en from kat.

 

 

 

 

I aftes omkring det tidspunkt, hvor tusmørket begyndte at vise sig, kom jeg i tanke om at jeg manglede kaffe, så jeg hev mig selv op af sofaen for lige, at gøre et smut hen til supermarkedet om hjørnet. En lille hurtig ind og ud manøvre, og så hjem til sofa og tungt sovende kattedyr igen. Jov jov da.

Ude foran forretningen stopper jeg op et sekund, og i samme ser jeg Herman komme hoppende nok så fornøjet, og i fuld fart tværs over parkeringpladsen en meter foran mig!

 

Tror I lige at jeg gloede?  Og tror I lige at jeg fik et mindre hjertetilfælde??

 

Jeg kaldte på ham, og hvis en kat kunne lave bremsespor som en knallert i grus, så ville der være sorte striber en meter hen over brostenene. Han stod bare der nok så frejdigt og gloede på mig, og hans overraskelse over at se sin mor lige der var ligeså stor, som den jeg fik over at se ham midt i byen. Her gik jeg naivt og troede at han forblev på matriklen, men næh nej. Og her gik jeg og troede, at han elskede sin gamle mor, men næh nej. Jeg kaldte på ham en gang mere, og efter lige at have kigget mig i øjnene et par sekunder mere, ja så satte han benene i første gear, og accelererede i fuld fart videre. Jeg sværger. Jeg er sikker på at han syntes det var vildt morsomt.

 

Lige så morsomt, som det er at jage mig ud af sengen, for så at overvære, hvordan jeg i halvmørke, når at jokke på ikke kun een, men hele to døde mus nede i køkkenet! Den lille fis altså.

 

2015-10-30 05.13.59

Og ja, Holger er så fornøjet over et uventet tidligt måltid, at han er fuldstændigt upåvirket af musene lige ved siden af ham. Der skal langt mere til at hidse HAM om da.

 

Knapt så lille er Herman længere, men jeg lover jer..

 

Han er godt nok ikke tabt bag af den samme vogn som Holger. Min elskede tålmodige hankat, som finder sig i næsten alt, og som absolut ikke gider fræse rundt i byen på den måde. Jeg tvivler ikke om, at han går sine ture engang imellem, men 90% af tiden er han ikke langt fra mig. Han har haft så rigeligt med et liv på farten, at HAN ikke skal nyde noget. Nemlig.

2015-09-05 09.52.59

4 kommentarer:

 1. Man keder sig ikke med katte i sit hus :)
  Tror de katte er meget mere omkring ude i verden vi vi tror... Åh, de mus vi får i gaver !! Dine var i det mindste døde :)

  SvarSlet
 2. Og derfor har vi katte <3 :@

  SvarSlet
 3. En dag opdager du ham inde i butikken, han er da gået efter dig. M.

  SvarSlet