26 januar 2018

Den første lille forberedelse til blomsteråret i haven

IMG_20180124_085049_805I dag prøver jeg forsigtigt at genoptage bloglivet. Igen. Jeg er megaglad over at få bekræftet at det ikke kun er mig, der er træt af påståelige og stædige læsere, så tusind tak alle sammen, for lige at hjælpe mig videre.
20180124_081723


Det er jo allerede lige på falderebet til februar, og endnu har der ikke her i mit lokalområde været synderligt meget vinter. Det kunne ellers være virkelig sundt og godt, hvis vi fik en måned med reel kulde, for især rotter og andre skadedyr trivedes lige et nummer for godt efterhånden. Som det er nu netop i disse dage, er det mildt og gråt. Faktisk så mildt og så gråt og så vindstille, at vejret har været perfekt til at få spredt mine valmuefrø i bedene. Jeg har, foruden alle dem jeg selv har produceret og høstet sidste sommer, også investeret i lidt nye farver og faconer. Især de sarte pasteller fra Sarah Raven glæder jeg mig til at se irl, men jeg går også og venter på at modtage en sending af vidunderlige frø fra Floret i USA. Jeg har fulgt dem et par år på Instagram og min betagelse af deres blomster er nærmest umålbar, så da de sidste år begyndte at sælge frø også til EU i større stil, var jeg på pletten, men der blev udsolgt vildt hurtigt. I år lykkedes det mig at få hamstret til hobe heldigvis.


20180124_092902I det hele taget er det lige netop nu, at havemennesker lægger store planer over det ganske land. Alle er vi allerede nu i fuld sving med at planlægge den nært forestående nye sæson udenfor, og der sorteres frø, organiseres i farver og højder, tegnes og fantaseres, gennemlæses bøger, magasiner og internet. Havesæsonen er muligvis på stand by, men ikke helt. Faktisk er jan/feb og marts tre virkeligt hyggelige havemåneder, hvilket jeg i år får rigtigt lov at mærke, fordi jeg for en gangs skyld ikke er optaget af at flytte.


Hurra hvor er det bare herligt.20180119_112214PS: jeg har nu status af eksryger og røgfri og det går fint med det. Jeg savner mine smøger i visse situationer, men generelt er det værste overstået og jeg kan se frem til en havesæson uden røgpauser, men bare kaffepauser. Det er så skønt altså, og jeg har selvfølgelig store planer for de millioner af formuer jeg nu sparer op haha. Indtil videre er første bunke brugt på garn og strikkebøger, men hvis jeg ellers kan holde mig fra “købknappen” i uldland, så skal næste portion kroner lægges i jord. Så at sige.

11 kommentarer:

 1. Hurra, du er tilbage!
  Jeg holder bare så meget af at læse din blog!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak og jeg vil forsøge ikke at lade mig påvirke af dårlige vibrationer :-)

   Slet
 2. Tak for at du tager bloggen op igen. Nyder at se hvor mange blomster du kan dyrke i din have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selvtak, jeg vil virkelig prøve ikke at lade mig påvirke af vrede mennesker. :-)

   Slet
 3. Dejligt, at du er igennem det værste for at blive eksryger ��Godt gået!
  Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Jette. Ja, det er totalt vildt at jeg har klaret den. Nu venter en røgfri fremtid :-))

   Slet
 4. Dejligt at du er tilbage Henriette. Og som eks ryger er super flot.🌺🌺👏🏻👏🏻👏🏻

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak. Er da også ret stolt over at jeg har gjort det. Lagt røgen på hylden :-))

   Slet
 5. Godt at have dig tilbage her på bloggen. Har savnet dine dejlige skriv og billeder. Januar, februar og marts er næsten de farligste måneder for os havemennesker, for der er ikke grænser for hvad man ønsker sig når frøkatalogerne frister én over evne. Og pludselig har man frø til mindst tre haver :-) Knus og kram til dig og Herman fra

  fru Jensen
  Gudhjem

  P.S. Fik du kigget på de der trøstemus ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har totalt ret. I år er jeg nok endnu en gang gået helt i frø haha. Der mangler ikke noget til den kommende havesæson. Det skulle da lige være jord hahahaaha :-)))))

   Slet
  2. Hov! ps. ja og nej. Jeg forsøgte, men gad ikke at jeg er nødt til at være medlem for at se hvad de handler om. Er en smule træt af facebook nemlig, så jeg er i gang med at skære en million grupper væk, som jeg ikke rigtig bruger til noget alligevel. Men tak for tippet :-)

   Slet