19 maj 2009

Min roll er i udu...

Jeg må lige annoncere at min blogroll opfører sig underligt for tiden.

Jeg plejer jo at holde øje med de indlæg der ligger øverst, for det er dem der er sidst opdateret. De sidste par dage er der bare ikke sket noget, og jeg har undret mig over at alle bloggere har forladt skuden.

Lige indtil jeg gik ind på Madames side og kunne se at det havde hun bestemt IKKE. Der var masser af indlæg og sådan så det så også ud hos alle mine andre ynglingsskrivere. Hvad det handler om, aner jeg ikke, men jeg undrer mig over det.

Jeg har haft en lille hjælper idag da jeg skulle vaske. Rasmus skulle jo efter sigende have været sløj, men som formiddagen skred frem syntes jeg jo nok, at han var lige lovlig happy og i gang. Jeg har valgt at se gennem fingre med at han udemærket godt kunne have været i skole, for han har i den grad delt kram og knus ud. Han har snakket, talt og fortalt dagen lang om stort og småt, men mest om far.. Jeg tror han havde brug for at vi havde den tid sammen alene.

Jeg har haft vasketur og han har flittigt hjulpet med det hele. Har båret tøjet ned og op fra kælderen. Har lyttet og hurtigt lært hvordan maskinerne virker, doseret sæbe og sorteret tøj til tørretumbler og stativ. Alt i alt har det været uvant hyggeligt at vaske i dag. :-)


Her til aften har jeg igen madfri dag...

Ungerne har ikke lige husket reglerne, og det er endt med at de selv har måttet til gryderne. Desværre begynder der sig at tegne et uheldigt mønster. Det er ligesom de samme børn der dag efter dag, ender med at tage pligterne, når det ser ud til madløs aften. I dag har jeg selv startet opvaskemaskinen, men ved madtid, var den ikke tømt , vasken var fyldt efter en dags forbrug. Der var ting og sager på det temmelig lille køkkenbord, så jeg meldte ud, at så var jeg den der var smuttet ind for at se nyheder.

I dag som igår, ender det så med, at det er de samme der går i gang med at rydde op. De har jo så helt klart mulighed for selv, at gå i gang med maden, men udviser VOLDSOM frustration over at det er dem IGEN der må tage tjansen. Jeg må lægge øre til en kilometerlang klage over betingelserne og over at det IGEN er dem der må igang. Jeg smiler lidt og kan kun replicere.... JA , sådan har jeg jo selv haft det i månedsvis.

Jeg har sagt at det er helt fair, at dem der så har taget den sure tjans kun laver mad til sig selv.
Det er heller ikke et hit for det resulterer i brok og indbyrdes skænderier. Jeg har trukket mig, og vil slet ikke have med deres ballade at gøre, det er jo dem selv der har glemt IGEN hvordan klaveret spiller.

Spørgsmålet er: Er jeg for hård?? Det er jo indirekte os to voksne der er skyld i at ungerne nu har nye grunde til at være uenige. Bør jeg gå ind og blande mig og mægle og forklare? Selv mener jeg det faktisk ikke, men jeg vil da gerne høre om nogen mon mener noget andet og hvorfor så??

I aften er der Lewis og det glæder jeg mig til.

10 kommentarer:

 1. Godmorgen, Henriette! Det med blogrollen, altså opdateringer, kan jeg desværre ikke svare på - jeg bruger det ikke selv for ikke at lade mig stresse af min nysgerrighed.
  Jeg har kun haft ét hjemmeboende barn, så jeg kan kun komme med et par ideer, som jeg ikke selv har prøvet af. Men hvad med at lave familieråd, så I samles fx en gang om ugen og lægger en plan, husker at rose, men også at give konstruktiv kritik? At hvert barn har en maddag om ugen og en uge, hvor man sætter i opvskemaskine og en uge, hvor man tømmer den osv...

  SvarSlet
 2. Synes det er en fin ide Madame kommer med.. Nu har jeg kun to unger og de er bare 7 og 10 år.. men her får de hver 100 kr i lomme penge hver måned..
  Hvis de vil tjene lidt ekstra kan de tømme opvaskeren.. det gir 2.50 kr. Gå tur med Viggo (vores hund) i en halv time det gir 5 kr. osv.
  Nu er beløbene måske små. men det er mine unger jo også..
  I starten ville Min mindste ikke rigtigt og det var hele tiden min største pige som tog tjansen.. men da første udbetaling eller var det anden. at det gik op for ham.. da kunne min mindste jo se at det betalte sig at rubbe neglene og tjene de ekstra penge..
  så nu slås de nærmest for at komme til pligterne.. ha ha..
  Visse ting giver ikke ekstra penge.. jeg forventer at de rydder op på værelserne gratis så om sige.. men er der ikke ryddet op.. er der heller ikke nogen computer tid.. ved ikke lige om den går ind hos en teenager.. på den anden side er det jo dig der er den der betaler for det hele.. så hvorfor ikk..
  desuden gør du dem ikke nogen tjeneste ved ikke at sætte grænserne.. de skal jo lærer det.. jeg synes ikke du er for hård..

  SvarSlet
 3. Det er ikke nemt. Men jeg synes, at de to første indlæg rummer nogle ret fine idéer.
  Hjemme hos os er vi 5 stk. - heraf 2 teenagere. Vi har ikke farlig mange regler - i hovedtræk kun, at vi er et fællesskab, hvor alle på en eller anden led er afhængige af de andre. Ingen er uundværlige. F.eks. er det et 'must', at opvaskemaskinen er tømt, hvis vi skal kunne spise den mad, der er lavet. Ligeledes med borddækning osv. Alt hænger sammen. Hvis de vil tjene ekstra, er der mulighed for det. Og alle har faste pligter, som kører i rotation. 1 uge er det x, som skal tømme opvaskemaskinen - næste uge skal samme x så fodre kattene i stedet. Osv.
  Noget skal bare gøres 'gratis', andet giver kroner i kassen.
  Værelserne skal være ryddet op 1 gang om ugen - for jeg vil gerne kunne huske gulvtæppernes farve :-). Men i hovedtræk forsøger vi bare at lære børnene, at tingene går 2 veje - og hjælper man andre, så er der også mulighed for at få tilbage.
  Og det fungerer faktisk ret godt. Selvfølgelig er der ting - som at lægge 'spor' over hele huset. Men så samler jeg tingene i bunker med navne på og finder en rulle sorte sække frem. Hvis tingene ikke er fjernet indenfor rimelig tid, går jeg ud fra, at ingen har brug for dem - derfor de sorte sække. Dét virker :-)
  Alle ved, hvor grænserne går - og det dur. Mangler man ekstra penge, må man også lave ekstra opgaver. Vi skal jo være der allesammen. Og være glade også.
  Det er ikke altid lige perfekt - vi er jo alle mennesker. Men i hovedtræk er det ikke det, vi bruger mest krudt på. Det er noget, der har udviklet sig gennem årene - mange ting er prøvet, meget er kasseret igen og nyt er fundet på. Og nu synes jeg bare, vi har fundet en facon, der fungerer.

  KH Gittemay

  SvarSlet
 4. Jeg tror helt ærligt, at det har noget med udbyderen at gøre, for min virker heller ikke i øjeblikket.

  Jeg synes, at det er så positivt og dejligt at høre om dig og Rasmus. Det glæder mig helt og aldeles ind i mig gamle hjerte.

  Knus fra engen ;-)

  SvarSlet
 5. Kære Madame. VI har faktisk tænkt at vi ville lave en form for mødeaften. Det er ligesom nødvendigt når vi er så mange. :-) Maddagen er med på listen ligeså. Det er der to af dem der gerne vil.

  Mange tak for den fine respons. og for de gode ideer.

  SvarSlet
 6. Christina. Mange tak for også dine input. Flere af dem er interessante, og jeg er enig i det med at noget skal også bare gøres uden at det giver noget i pengekassen.

  Godt at du ikke syntes jeg er en hård banan ;-)

  Kærlig hilsen
  Henriette

  SvarSlet
 7. Hej Gittemay.
  Hi.. den med de sorte sække er GENIAL. Den er taget til efterretning lige på minutten. Fed ide.
  Og ja, det er måske nok også svært fordi vi er en " ny " familie. Der er ingen vaner der er bygget op gennem lang tid.

  Mange tak fordi du gad bruge tid på at sende mig så grundig en kommentar. Det sætter jeg virkelig pris på :-)

  IGEN.. jeg kan ikke komme ind på din blog. Jeg ville gerne besøge din side, hvos jeg må.

  Rigtig god onsdag til dig.

  SvarSlet
 8. Hov Gittemay, det kan jeg jo godt alligevel. Jeg tog fejl, med min blog er også underlig for tiden.. :-)

  SvarSlet
 9. Jeanette Mariae. Nå ja udbyderen kan jo have noget med det at gøre. Hmm hvor irriterende.

  Mange tak for din dejlige kommentar, jeg selv er jo også glad i mit gamle hjerte hihi.

  Knus til dig på engen ;-)

  SvarSlet
 10. Det var da så lidt, da. Det er bestemt ikke nemt - og bliver slet ikke nemmere af, at I også er en ny familie oveni. Der er da udfordringer nok. Men de der familiemøder er nok ikke så dumme endda. Alle vil jo have glæde af, hvis I kan finde en rytme og facon, som fungerer. Og der er jo også en del flere hensyn at tage - I er 'nye' sammen og du skal passe på dig selv. Så er det virkelig vigtigt at få alle på banen - så at sige. Her tænker jeg især på dit næste indlæg om dit lægebesøg. Det er et puslespil - men jeg håber, det lykkes for jer :-)

  Glæder mig, at du kan komme forbi min side...

  Hav en skøn dag.

  KH Gittemay

  SvarSlet