03 juni 2009

Jeg reagerer... med panik!

Jeg er lige kommet hjem fra et besøg på skadestuen..


Jeg opfatter mig selv som en kvinde og en mor, der håndterer de fleste uventede situationer med ro og overblik, for bagefter at falde sammen som en klud. I dag skulle det vise sig at jeg må revidere den opfattelse. Hmmm


Ved halvtretiden sidder jeg i stuen og surfer lidt på bloggene. Der er varm kaffe i koppen og jeg er lidt i venteposition, for jeg har en aftale med min psykolog. Det er den, der forleden blev aflyst og jeg har det bedre i dag, så jeg er afslappet og parat.

I et liv med mange store børn er der generelt de underligste lyde i hjemmet og på de mærkeligste tidspunkter, så mine sanser er sløve og min reaktionstid er laaaang. Jeg bekymrer, og undrer mig sjældent over noget efterhånden, når det handler om støj, larm og rumsteren.

På et tidspunkt lyder der et mindre brag. Eller måske et bump og noget rumsteren. Josefine havde tidligere erklæret at hun ville rengøre og støvsuge sit værelse så jeg tænkte ikke videre over larmen. Det kan gå temmelig vildt for sig, når først hun går i gang...

Ca fem minutter senere undrer en anden lyd mig. Det kunne være som om der lå en døddrukken alkoholiker eller en meget stor og meget forkølet hund og trak vejret meget meget tungt og larmende i entreen. DET fik mig op af stolen og da jeg kiggede derud lå Theis viklet ind i sin kontorstol bevidstløs på gulvet. Han havde klart hamret hovedet lige ned i dørlisten på gulvet og muligvis også andet op vej ned, for han så herrens ud. Han var helt væk, rystede let, øjenene var halvtåbne, men han var sjaskvåd af sved i ansigtet.

Der gik jeg så i panik. Tiltede lidt rundt og kaldte på ham, klappede ham på kinden, hentede en pude til hans hoved, kaldte på Josefine og ringede til hans far for at han skulle komme hjem. Jeg bablede løs og så siger han " hvad med lige at ringe efter en ambulance inden vi taler videre??".

TÆNK... det faldt mig overhovedet ikke ind! Inden de kom med deres udstyr, var der nok gået femten minutter og jeg var både bange og rystet. Fordi han har været væk så længe, kunne de udelukke et epileptisk anfald, der var heller ikke rystelser der var voldsomme nok, men for et halvt års tid siden, skete det samme en dag han var på job, og siden da har han gennemgået utallige undersøgelser. Alle siger det samme... At han er frisk som en fisk! Kun en undersøgelse mangler og den skal han faktisk til på fredag, det er en EEG test, og det har undret os alle, at den er sidst på listen.

Efter at Falck kørte med ham, har vi talt om at det MÅ være et eller andet med hans hoved, for ellers forstår vi intet. Han selv kan slet ikke erindre noget som helst, fra før han væltede med stolen, og det er bare så uhyggeligt.


Nu venter vi på at han skal scannes i morgen tidlig og så får vi se hvad der så skal ske.

Det er noget af det mest væmmelige jeg har prøvet, og jeg har ellers prøvet lidt af hvert med mine egne unger, men det at han bare lå der var ikke rart. Jeg fik aflyst min tid igen, og derefter klaskede jeg selv helt sammen. Jeg fik ondt i maven og blev vildt træt.

Rasmus og vi to voksne har lige besøgt ham og han virker frisk nok igen, bortset fra en dundrende hovedpine. Han taler allerede om, at han mon er frisk nok til at jobbe i weekenden, men jeg mener vi må se tiden an.

Det ville være synd at påstå vi ikke oplever noget her i familien...

18 kommentarer:

 1. Kære Henriette

  Du godeste, sikke en grim oplevelse! Det er da godt at han er frisk igen.

  Jeg kan godt forstå at du er klappet helt sammen nu!

  Det lyder ellers som om det har være en skøn pinse. Og hvor er de søde de små marsvin, dem kan jeg godt forstå at du kan få mange timer til at gå med :-)

  Mange kærlige hilsner og tanker
  Malou

  SvarSlet
 2. Ja jeg skal love for, at I oplever noget i familien! Men tag det roligt. Jeg havde som barn nogle blackouts, fordi jeg rejste mig, når jeg var træt. Somme tider faldt jeg uden at kunne gøre noget. Hen til lægen! Bekymret mor! Spørgsmål fra lægen: Hvad ... øh, har du prøvet at stå lidt langsommere op?

  Når man har lavt blodtryk (og det behøver ikke at være p.g.a. dårligt hjerte) så skal der gå lidt tid før man rejser sig.

  Nu ved jeg godt det var noget andet med Theis, og jeg har sådan en fornemmelse af at når du nu selv "falder sammen bagefter" så skal man ikke sige for meget :-) MEN jeg tror at der skal nogle alternative spørgsmål ind i billedet her: Hvis det gentager sig, så er det måske alvorligt, ellers kan det være en uskyldig reaktion på enten træthed eller (det har jeg også oplevet) en ubehagelig tanke om død og ulykker.

  Kære Henriette tag mig ikke ilde op hvis jeg skriver noget du ikke kan lide - jeg forsøger at være til nytte :-)

  SvarSlet
 3. Glemte at skrive:

  rejste mig :: for hurtigt :: når jeg var træt (om morgenen eller sjældnere på andre tidspunkter).

  SvarSlet
 4. Kære Henriette
  Puha sikke da en grim oplevelse. Det er godt han er frisk og klar igen om end med en kæmpe hovedpine.

  Jeg kan godt forstå at du faldt sammen da det hele var overstået, det tror jeg de fleste ville have gjort.

  Sønnike her har også besvimet i skolen. Lige midt i timen besvimede han mens han sad på stolen. Han er også blevet undersøgt og heldigvis er det ikke noget slemt. Han har for lavt blodtryk, meget lavt 50/85 men det er der ikke noget at gøre ved.

  Mange hilsner
  Catarina

  SvarSlet
 5. Det var da en væmmelig oplvelse.
  Krydser fingre for at der ikke er noget alvorligt galt. Men at de alligevel kan give en forklaring og det black out han lige har haft.

  Pøj pøj og god torsdag.
  Knus Kari

  SvarSlet
 6. Det er aldrig en rar oplevelse, når der sker vores børn noget. Og ja, det er så forskelligt som vi reagerer, når vi bliver chokerede.

  Godt han nu er i de beste hænder på hospitalet og at han skal til videre undersøgelser.

  Kærlig hilsner Jeannette Mariae

  SvarSlet
 7. Godmorgen Malou. Tak for kommentaren. VI er nu bare spændte på hvad det kan skyldes.

  OG ja.. det var en rigtig dejlig pinse. :-)

  Rart at høre fra dig. Håber du får en dejlig torsdag.
  Knus og hej ;-)

  SvarSlet
 8. Godmorgen Dax2. Nej nej, det gør slet ikke noget at du skriver. Det er godt med lidt input. Et lavt blodtryk er han jo blevet testet for også, men selvfølgelig skyldes det jo et eller andet, det er bare om at finde ud af hvad. Han har netop været meget træt de to gange det har været sket.

  Tak for kommentaren og rigtig god torsdag til dig. :-)

  SvarSlet
 9. Godmorgen Catarina og mange tak for kommentaren. UHA det var godt nok også lavt. Vi må bare vente og se hvad der viser sig, men oj oj hvor jeg blev forskrækket.

  Håber du får en god dag. :-)

  SvarSlet
 10. Tak skal du have Kari. Vi håber også på en fornuftig forklaring.

  Kram tilbage til dig :-)

  SvarSlet
 11. Godmorgen Jeanette Mariae. Det er bare det værste, og det at man er magtesløs når sådan noget sker. Pyhh

  Mange tak for kommentaren og rigtig god torsdag
  Kærlig hilsen Tilbage til engen. :-)

  SvarSlet
 12. Føj en væmmelig oplevelse ! Nu må de da undersøge ham rigtig grundigt.
  Kan godt forstå du faldt helt sammen bagefter.
  Knus fra mig :-)

  SvarSlet
 13. Kære du, sikke en rystende oplevelse for jer alle sammen! Jeg håber, lægerne hurtigt finder ud af, hvad han fejler, så der kan gøres noget for ham.
  Varme klem til dig ...

  SvarSlet
 14. Ja Miri. Jeg var ikke helt stolt ved situationen og temmelig rystet var jeg også.
  De SKAL søreme tage sig sammen og undersøge det hele til bunds.

  Tak for hilsenen og knus tilbage. :-)

  SvarSlet
 15. Godmorgen Madame. Vi håber det samme her.

  Tak for klemmet og her kommer et retur. :-)

  SvarSlet
 16. Sikke en slem forskrækkelse for jer alle !!!!!

  Jeg ville også være helt energi forladt efter sådan en oplevelse !

  Vi må håbe de kloge hoveder finder ud af hvad det er . . .

  Knus herfra

  SvarSlet
 17. Det er ikke en kedelig hverdag I holder jer i familien ... nok lidt for "spændende" til din smag kan jeg forstå. Håber alt går vel.

  SvarSlet
 18. Pyh - sikke da en forskrækkelse. Jeg håber der kan findes en årsag til det og at han snart er frisk igen. Ikke noget at sige til din efterfølgende reaktion. Mange knus til dig.

  SvarSlet