26 august 2009

Indfrahøjreforældremøde

Der kom lige et møde ind fra højre..Siden jeg flyttede fra min eks med Josefine, har jeg ikke været i kontakt med skolevæsenet af nævneværdig betydning. Heller ikke lus for den sags skyld!!

Her til eftermiddag fik jeg så lige en opringning, med besked om at der er møde på Rasmus' skole nu her til aften kl 19. Desværre har jeg jo ikke lavet en hujende fis i dag, og jeg kan slet ikke klage over hverken minus overskud eller kraftige smerter et eller andet sted, så jeg tager selvfølgelig afsted. Desværre er John ikke hjemme og ham ville jeg egentlig gerne have haft med, og desværre er jeg heller ikke den der har super stor succes til den slags møder, så derfor er jeg alligevel øv over at skulle derhen.

Jeg ved ikke lige hvorfor, men den slags møder får altid det værste op i mig. Jeg som ellers altid er så tilbageholdende med at gøre mig upopulær, kan bare ikke holde kæft i netop dette forum. Det er meget muligt at jeg nu træder en masse over tæerne, men så kører jeg jo bare stilen videre også herinde. :-)


Til sådanne arrangementer er det jo givet at vi som forældre kommer med en holdning til hvordan vores børn skal opdrages og indlæres når de er på skolen. Det er helt fint, men allerede da ungerne var små, blev der tændt en lunte inden i mig. Det var da vi var til et møde der handlede om de smås medindflydelse på deres hverdag. Her har vi altså pædagoger der sidder i ramme alvor og taler om, at tre-fire årige skal være med til at bestemme hvordan tingene skal køre i børnehaven! Selvfølgelig er jeg ikke afvisende overfor at de i rundkreds kan tale om hvilke ture der kunne være sjove at ta ud på, eller om der skal læses den eller den bog højt i sovetimen. Der hvor filmen knækkede FULDSTÆNDIGT for mig, var da nogle af forældrene insisterede på, at deres børn skulle have lov til selv at bestemme hvornår og hvordan de ville indtage deres frokostmadpakke.

Jamen helledusseda.
Se det lige for jer:


20 børn på en stue med to - tre pædagoger. Alle disse børn er sultne på forskellige tidspunkter, ergo er der hele tiden mindst eet barn der fiser rundt med en leverpostejmad i hænderne. For slet ikke at tale om hende der syntes det var i orden at lille Hans ikke sad ned når han spiste.. "Han syntes jo det er så meget skæggere at løbe rundt når han tygger", var hendes forklaring.

I min bog så skal de unger bare lære at sidde (pænt) ned ved måltiderne. De skal lære at sidde forholdsvis roligt når maden skal indtages og de skal blive siddende til alle har spist færdig. Derefter skal der i fællesskab ryddes af bordet og hvad der ellers hører med.


Rasmus i børnehaven. Han ser sur, for han ville ikke være klædt ud.


Det er muligt at jeg er håbløst bagefter, men min teori om at det ender i kaos, er sådan set bekræftet i og med at mine to " nye" børn, der aldrig har haft egentlige regler eller normer, i dag spiser og opfører sig dybt uacceptabelt når vi spiser. Den ene nægter at bruge kniv fordi det er alt for besværligt!!! og den anden nægter at gå et andet sted hen og ryge, så tågerne står os om ørene ligeså snart han selv er færdig med at spise...

Lige præcis de her problemstillinger her i huset, har jeg nu så valgt at stå af på. Det må sejle må det, for jeg har bare ikke de kræfter der skal til, når det handler om at rette op på gamle mønstre. Jeg HAR prøvet og det er alt for opslidende. Men det er så netop min pointe. Det er da vigtigt at de fra små lærer almindelige regler for opførsel sammen med andre.


Det var så lige et sidespring fra aftenens møde, men humlen er den samme. I alle årene har der været disse forældre, der ønsker at deres børn skal være frie fugle, og ikke lære at indrette sig efter andre. De skal være individualister skal de.


Nu er der bare det problem, at den slags børn bliver til de unge, der ikke kan fatte at man gør som der bliver sagt på en læreplads. De bliver til dem, der vil have medindflydelse også som elever, og det er nu engang sådan at man starter i bunden og ikke får firmabil med det samme.
De bliver senere til voksne der ikke kan indrette sig i et forhold. Som ikke kan finde ud af at gå på kompromis og som generelt kun tænker på sig selv.Ja ja det er hårde ord, men jeg er trods alt så gammel nu, at jeg rent faktisk ved hvad jeg taler om. Så jeg skal altså her til aften ruste mig til lidt af hvert, for jeg husker nemlig godt de fleste af de forældre der er i den klasse. Og i mellem dem, er der altså nogle der er riiimeligt alternative.

For lige at lette lidt på stemningen, så er her et billede af Rasmus og Josefine til fastelavn.
Rasmus HADEDE at være klædt ud, og det ses tydeligt her på billedet. Josefine derimod elskede det og det er hende der griner højt lige ved siden af ham.

Jeg syntes det er sådan et morsomt billede. Og vi har faktisk ikke eet eneste af ham hvor han syntes det er morsomt....

9 kommentarer:

 1. Helt enig, Henriette. Forældremøder kan gøre træt bare ved tanken.
  Håber at dit møde forløber med ro og orden og ikke mindst enighed.
  Skønne fastelavnbilleder:)

  SvarSlet
 2. Henriette de forældremøder kan tage pusten fra en inden at man kommer afsted. Jeg har heldigvis sluppet ud af min moderpligt på det område, men hvor har jeg dog siddet til mange hvor man har diskuteret de mest underlige ting.

  Knus

  SvarSlet
 3. Vi er alle forskellige og har helt klar forskellige holdinger til hvordan vores børn opdages. Jeg er oftes en "pæn pige". For selv om man himler op, så ændres andres holdninger normalt ikke. Så jeg gider ikke at bruge krudt på det.

  Men noget som kan p.... mig af er, at hvis man bliver indkaldt til ekstramøder ang. pigegruppen (eller drengegruppen hvis man har drenge) pga. problemer i klassen, at man så ikke må sætte navne på den/dem det drejer sig om. Alle ved det jo alligevel, men i mine øjne få man kun undvigemanøvrer ud af det andet.

  Nå, men håber ikke aftenen har været for slem.

  SvarSlet
 4. individualisme er fint, så længe man også forstår at respektere andre og fungere i en sammenhæng. Vist skal børn lære at visse regler er til, for at alle kan være der sammen.

  Jeg er helt enig med dig - godt du råber højt!
  :D

  SvarSlet
 5. Hej Lotus. Det gik sån ok. Jeg hold tmig på måtten og var bare ør i knolden da jeg kom hjem igen. :-)

  SvarSlet
 6. Pernille på 1.

  Jeg selv har jo også helt skubbet den del af mit liv ud, men nu kan jeg vist godt begynde at indstille mig på at være mere på igen SUK

  Det har altid været en muliti engageret forældregruppe i den klasse, mere end jeg fatter der er energi til.

  På den anden side er det jo fint nok at der er nogen der gider og kan..

  SvarSlet
 7. Der ramte du hovedet på sømmet Fru E.
  Det er netop lige det der åbenbart nu er problemer omkring. Der skal laves en plan for hvordan gruppen af drenge der er stået af, kommer med igen, men ingen siger noget direkte.

  Jeg selv ved at Rasmus hører til i den kategori, og jeg er jo godt klar over hvorfor. Hans nylige oplevelse med daddy sætter ind og han reagerer med at være ligeglad i skolen.

  Det skal der jo så gøres noget ved selvfølgelig. Pyhh en ting mere at holde rede på. Der kommer ekstramøder og debatter i fremtiden.

  :(

  SvarSlet
 8. Tak Pernille.

  Det glæder mig da, at jeg ikke er den eneste der syntes at man skal kunne fungere i en sammenhæng :-)

  SvarSlet
 9. Ja forældremøder har da sine fordele og ulemper. Og de kan virkelig trække søm ud. Folk er så forskellige, hvad angår deres syn på børn og opdragelse (eller mangel på samme)og skolegang osv. Jeg har da lagt ører til noget i begge ender af skalaen - lige fra en kommentar om, at det er 'lærernes ansvar at opdrage på børnene' (og nej - det var ikke i 1803, men i 2003) til en kommentar om telefonkæder i forbindelse med evt. problemer børnene imellem. Den er fra Mayas nye 7. klasse. Til spørgsmålet om telefonkæder mv. sagde en forældre, at hvis 'bare forældrene lærte deres børn at opføre sig ordentligt, så ville det slet ikke være nødvendigt'. Hurra. Lige mine ord.
  Jeg har personligt både brokket, skældt ud og været voldsomt upopulær - dels fordi jeg påpeger tingene, og dels fordi jeg ikke er bange for at sætte navn/navne på. Der er jo tavshedspligt, så det skulle være ok. Men hvorfor sidde og diskutere i timevis, når problemet kan koges ned til simpel mangel på respekt - og alt hvad deraf følger. Vi har siddet i timevis og diskuteret 'alkoholpolitik' - for at opleve at samme forældre, som kom med fine principper, var de første til at bryde dem.
  Ja - det kan være en prøvelse. Men jeg synes også det er vigtigt at være der. Og jeg har virkelig mange fine oplevelser også.
  Hav en dejlig dag.

  KH Gittemay

  SvarSlet