08 september 2009

Alt med måde


Jeg passer på mig selv syntes jeg..


Pakker mig ind, drikker the i rå mængder, pudser næsen godt, og sidder ikke i træk. Følelsen af at være skvattet og skidt tilpas er ikke lige sådan at ryste af sig, men det går jo over igen og jeg har brugt mandagen til at strikke uden dårlig samvittighed.

Alt med måde er en gammelt og fornuftig talemåde. En talemåde jeg har måttet sande i løbet af aftenen i går. Efter de mange timer med pinde og garn er min røde sweater godt i vej, og den er nu delt i for og bagstykke. Det første ærme er påbegyndt, men jeg må nok lade det ligge i dag, for smerter er begyndt at dukke op i albuen. Et dybt underligt sted, men ikke desto mindre svier og brænder det lige netop der. Det trækker nedad i underarmen og efterhånden som jeg bare fortsatte blev det værre og værre.

Hvad pokker er nu det. Jeg har da strikket et stykke tid efterhånden uden problemer, og det er ikke en ny bevægelse jeg har gang i, så jeg syntes det er noget pjat, at min arm nu lige pludselig skal flippe ud over lidt arbejde.

I dag er jeg nok nødt til at holde en pause, men det er bestemt ikke noget der huer mig, jeg er godt igang, og i øvrigt får jeg da et flip hvis jeg skal sidde/ligge passiv hen og bare snøfte og hoste.


I dag skulle jeg jo have været både til tandlægen og på strikkecafeen, men begge dele må droppes. Både af smittehensyn og fordi jeg er et skravl. Godt det ikke er i denne uge at aftenskolen begynder. Det ku have været herligt at måtte aflyse den første gang... NOT

Måske jeg kan hækle lidt? Det er jo ikke den samme bevægelse..
Det må jeg vist lige finde ud af.

19 kommentarer:

 1. Du må hækle istedet for.
  God bedring- snotgøj :-)

  SvarSlet
 2. Ja frem med hækletøjet. Har du selv foldet de søde æsker ?
  God bedring
  Knus

  SvarSlet
 3. Ja, jeg håber, du kan hækle lidt i stedet for :-) Og rigtig god bedring til dig!

  SvarSlet
 4. Hej Miri.. hihi Jeg hækler nemlig bare gør jeg.
  Atju og host..

  ;))

  SvarSlet
 5. Hej Manne. Tak og ja det har jeg, engang for længe siden. Jeg kan dårligt huske hvordan det nu var jeg gjorde, men jeg har da opskriften endnu. :-) Syntes de er så fine, selvom farverne er blevet lidt falmede.

  Knus :-))

  SvarSlet
 6. Ohh tak madame. Jeg er jo alvorligt bange for at morgendagens aftale ryger for mig, og det er jeg grumme ked af kan du tro. :(

  Vi får se..

  SvarSlet
 7. God bedring til dig og armen ;)
  Måske en god bog kunne bruges.
  Yt

  SvarSlet
 8. God bedring til dig søde. Hækling er helt anderledes - ang. bevægelser. Hvor er dine æsker fine :-)

  KH Gittemay

  SvarSlet
 9. Hej Henriette.
  Rigtig god bedring til dig:-)
  Måske går det bedre med lidt hækling? Som regel er det vist mest hvile der skal til, øv for alle os strikkeglade!
  Fine små æsker du har :-)
  Mange hilsener fra Laura.

  SvarSlet
 10. God bedring, kære du - med alle skavankerne... Og du har jo ret, alt med måde, men det går heldigvis over igen.

  Knus fra engen ;-)

  SvarSlet
 11. Nej, det er ligemeget med hæklingen i første omgang. Vi, der er nødt til at bruge "mus" en gang imellem ved jo, at de ensartede bevægelser sætter sig alle mulige andre steder end der, hvor bevægelsen er.

  Som musiker fik jeg et fantastisk råd af en dame, engang for længe siden: Lav fingerstræk hver dag, og når du sidder i et fly (der sad vi jo) :-) Og tilføjelse: Lav strækøvelser, hvor du kan mærke den sene i albuen, som er betændt. Den er forresten ikke rigtig betændt, men tror den er det og derfor reagerer den med hævelse og smerter.

  Der var en veninde, som sagde, at vi har noget der hedder "karpal tunnel syndrom" fordi vi ikke hænger os i armene og svinger os fra gren til gren. Det er m.a.o. ganske voldsomme kræfter, man skal bruge til at strække for at kompensere for manglende trækroner!

  Den rareste idrætslærer fortalte mig for 12 år siden at man kan lave armsving, det er næsten lige så godt.

  Prøv det - jeg har selv fået opløst mange smerter på den måde. Stræk armen op, ned, bøj håndleddet, mærk efter om du rammer de ømme muskler, drej armen i strakt position, og når du føler dig tåbeligtudseende med en strakt arm uden at der tilsyneladende er grund til det, så drej kroppen mv. så folk kan *se* at du laver gymnastik.

  Jeg hader gymnastik, men dette er alligevel det bedste råd jeg nogensinde har fået.

  SvarSlet
 12. Host og hark! God bedring.

  SvarSlet
 13. Ja Yt, der er jo masser af bøger der venter, så jeg bør slet ikke klage. :-)

  Tak og nyd det gode vejr vi har i dag.
  Knus

  SvarSlet
 14. Hej Gittemay.

  Tak for det, og ja jeg er også lidt stolt af dem, for jeg har jo selv lavet dem.. ;)

  Knus

  SvarSlet
 15. Hej med dig Laura. :-)

  Jeg ved at hvile nok er eneste vej frem, men som Donald skriver længere nede, skal der nok også lidt strækøvelser til. Ikke noget dårligt råd forresten..

  Tak for rosen af æskerne. De er fra en fjern fortid af papirfoldnings flip hihi

  Nyd solen og knus:)))

  SvarSlet
 16. Hej Jeanette Mariae.

  :-) ja det kører bare i olie lige nu, men heldigvis er det jo ikke alvorligt og dødeligt, det FØLES bare sådan ;)

  Knus og kærlig hilsen
  Henriette

  SvarSlet
 17. Hej Donald. Tusind tak for gode råd, jeg vil søreme straks gå igang, jeg er sikker på at det ikke er nogen dårlig ide at strække ud. Jeg får da også pip af slet ikke at kunne lave noget.

  Pip pip, og host her fra mig ;)

  SvarSlet
 18. Hihi Susling. Tak og her går det forrygende ;)

  Host host

  SvarSlet
 19. Pokkers til tidspunkt at blive syg på - kan du se at blive frisk til i morge - når vi nu endelig skulle mødes ..enig med Donald om strækøvelserne. Stæk armen frem , bøj fingrene op og tag med den anden hånd fat og forsøg at bøje dem endnu mere opad/bagover. Du vil mærke, det strammer på undersiden af armen hel top til albuen.
  Gør det samme, men bøj fingrene ned - disse to - rigtig godt, siger Lavendel, der er velsignet med en kronisk "golf-albue", uden nogensinde at have svunget en golfkøle..

  SvarSlet