07 september 2009

Hygge,alvor og rød næse


Weekenden har budt på hygge, lidt efterårsforberedelse, samtale OG baktusser..
Jeg har været dygtig og virkelig haft taget Henriettetid.

Fredagen blev godtnok indledt med en alvorssamtale med vores største knægt, en samtale der bød på gråd fra både knægten og jeg, men med et resultat der endte rigtigt godt. Han har jo været rådden som ind i helvede i længere tid og det har især betydet mobning af Rasmus og konflikter generelt. Flere gange har vi prøvet at tale fornuft med ham, men det er ikke rigtigt trængt ind hidtil.

Samtalen fredag var af en anden karakter, for jeg har som mor virkelig haft det skidt med, at min søn ikke syntes det har været så fedt at være her. En knægt på 18 har jo en vis attitude, og det tog sin tid at få ham til at lægge paraderne, men da jeg fortalte ham at jeg trods det at han har været ubehagelig og belastende, inderst inde holdt af ham, at jeg op fatter både ham og Mira som mine egne unger, at jeg vil gøre alt hvad jeg kan for at også de skal have det godt, og at jeg aldrig har glemt hvor vidunderligt han tog imod mig, da jeg kom ind i hans fars liv, ja da brød han helt sammen. Jeg fortalte ham at jeg udemærket godt er klar over at han har det skidt, at han muligvis har fået den opfattelse at jeg ikke kunne lide ham, fordi jeg har været efter ham og at jeg ved det er hårdt for ham at være det barn der hverken har sin rigtige far eller mor hos sig. Jeg mindede ham om, at han faktisk besidder nogle smadder gode egenskaber, men at de er blevet gemt væk den senere tid. Egenskaber der fik ham til at gå til mig med sine problemer allerede fra begyndelsen af. Jeg fortalte at jeg aldrig har glemt hvordan han kom og fortalte om alt muligt, vores stunder sent om natten når vi begge ikke kunne sove og hvor vi lærte hianden godt at kende.

Hele den lange smøre fik sgu også tårene frem i Johns øjne, men det var nødvendigt at det blev sagt. Det kan ikke nytte, at han går rundt og har det skidt og lader det gå ud over Rasmus. Han er i øvrigt endelig i behandling med samtaler, og har i den forbindelse fået medicinsk hjælp. Vi er alle meget optimiske omkring det, og håber at det hele kan hjælpe ham til at komme igang med sin uddannelse een gang til.

Efter hårde ord, høje stemmer og tilsidst forsoning, endte jeg med at give han en ordentlig krammer og kys på kinderne. Han er blevet mindet om at jeg faktisk holder af ham. Det var tiltrængt..Weekenden bød på masser af timer for mig selv, da John jo var på job i lørdags. De gik med at forberede stuen på efteråret og vinterens komme. Når vi er nået hertil gider jeg ikke se mere på lysegrønne og blomstrede tekstiler, så alt det sommerlige er pakket væk, og frem er kommet tæpper , plaider og puder i brune, grå og andre mørkere farver. Min stol har fået sit vinterbetræk på, og der ser nu helt smukt ud igen. Mange af mine planter på altanen er kommet ind, og nu skal jeg bare finde plads til at de kan overvintre. Det kommer nok til at ske i soveværelset for der er koldest vinteren igennem.


Her er lagt op til mange timers læsning og hulefornemmelse. Resten af tæpperne ligger i sofaen, men det glemte jeg lige at fotografere.


Der er blevet strikket, hæklet og drukket dejlig the, og i går fik jeg søreme bagt boller til morgenmad.

Ja miraklernes tid er IKKE forbi endnu. :-)


Tilsidst kan jeg berette om årsagen til min indtagelse af the i rå mængder...


Fra det ene sekund til det andet blev jeg i går eftermiddags ramt af det vildeste nyseflip i mands minde. Det var så overdrevet, at det bragte børn frem fra deres gemmer for at se, hvad pokker der foregik. Anfaldet forsatte uafbrudt i henved et kvarter og jeg måtte kigge op for at se om der muligvis var begyndt at drysse peber ned fra loftet. Efter sidste nys ku jeg kun læne mig udmattet tilbage, og så begyndte ellers min næse at løbe. Et urimeligt antal pakker lommetørklæder er brugt og kun med hjælp af min 8hour creme, har min næse kunnet forblive min og ikke Rudolfs. Deraf min genopdagelse af theens herlige virkning. Især da når man hælder et ordenligt skvæt rom i.. :-) Det har dog ikke hjulpet sån særligt på ,at virus og baktusser har besat min krop.


Jeg er nu helt og aldeles skidt tilpas. Er varm og øm, træt i kadaveret, mit hoved er pakket ind i vat, så jeg bliver under tæpper og dyner i dag. Andet kan slet ikke komme på tale.
Godt jeg er igang med både Morse på computeren og strik i lange baner. Så kan jeg nemlig blive i min seng uden at blive helt desperat.


Atjuuu og dejlig mandag til alle i bloggeland :-)

20 kommentarer:

 1. Rigtig god bedring, kære du!

  Hvor var det gribende at læse om, hvordan du taklede jeres ældste søn - jeg synes, det var forbilledligt fint gjort!

  Varme klem til dig og god mandag!

  SvarSlet
 2. Prosit !
  God bedring :-)
  Flot du tog den samtale.

  SvarSlet
 3. God bedring Henriette.
  Knus

  SvarSlet
 4. Rigtig god bedring, Henriette.
  Jeg bøjer mig i støvet for din indsats i forhold til jeres ældste søn. Intet mindre, for det er SÅ flot.
  Hav en dejlig dag :-)

  KH Gittemay

  SvarSlet
 5. Der findes kurser om den vanskelige samtale, men i sidste ende virker det kun, når man selv er helhjertet med og mener det man siger.

  Jeg blev også helt grebet af at læse om, hvordan du fik sagt de helt rigtige ting på det helt rigtige tidspunkt :)

  God bedring, pas på dig selv, hold varmen og drik en masse the :)

  SvarSlet
 6. Hej Madame. Jeg er også tilfreds med at vi fik det gjort med et godt resultat. :-)


  Tak og varme klem til dig ;)

  SvarSlet
 7. Hej Margith. Tusind tak og god mandag til dig :-)

  SvarSlet
 8. Tusinde tak Gittemay. Det var svært, men det lettede. Heldigvis.

  Dejlig mandag og knus
  ;)

  SvarSlet
 9. Hej Pernille. Ja det er er søreme vanskeligt at vide hvordan man skal gribe det an, men jeg tog bare fat, for det gik ikke længere.

  Tak for hilsene og dejlig mandag til dig.

  Knus og host hihi

  SvarSlet
 10. Du er vel bare dig selv, og det er godt. The med honning, citron , kamille OG ROM og så bare læne sig tilbage i puderne - god bedring

  SvarSlet
 11. Tak lavendel. det er det der skal til, så jeg kan komme på højkant igen :-)

  SvarSlet
 12. En rigtig god bedring til dig. A-TJU
  Et bragende god indlæg.
  Knus

  SvarSlet
 13. Kæreste Henriette!
  Rigtig god bedring.

  Det var god læsning, det med Theis. Flot at du havde overskud til at handle og fik gjort det så godt.

  Pas godt på dig selv og god aften.
  KH
  Kari

  SvarSlet
 14. Henriette, hvor var det smukt at læse om din hjertelige måde at favne ældste-sønnen på, selvom det har været svært.
  Og så må jeg da ønske dig rigtig god bedring - hvor var det godt, at du fik indrettet dine huler inden nysene tog overhånd. Nu kan du rigtig putte dig og se at blive rask i en fart, håber jeg :o)

  SvarSlet
 15. :-) Tak Manna. Jeg bliver da helt glad.

  Jeg ønsker dejlig tirsdag i din retning :-)

  SvarSlet
 16. Og kære Kari mange tak til dig også.


  Rigtig god tirsdag og kærlig hilsen
  Henriette :-))

  SvarSlet
 17. Kære Nina. Jeg syntes han trængte efter den omgang. En knus er vigtigt for alle.

  Jeg pakker mig ind og drikker the i litervis. :-))

  Kan du have en rigtig god tirsdag og tak for kommentaren ;)

  SvarSlet
 18. Det er vel nok en dejlig hygge-/puttekrog, du har dér, Henriette :-) Jeg elsker bløde lænestole med plads til at sno sig i.
  Rigtig god bedring til dig!

  SvarSlet
 19. Kære Lone tusind tak for rosen af min krog. :-) jeg er også vild med store bløde lænestole. der skal være plads til mig og tæppet og mit håndarbejde.

  Jeg har det lidt bedre, så nu går det den rigtige vej igen.

  Kh og knus

  SvarSlet