05 oktober 2009

Når mor har været til tandlægen...

ja så kan alt ske... OG ja det gør det så!


Igen i dag kan jeg præsentere en perlerække at fumlerier og kiks. John og jeg holder på at det må være bedøvelsen der har skylden, for er det ikke det så tror jeg at jeg må sættes i en kravlegård, så jeg ikke kan komme videre til skade.


Hos tandlægen var jeg ikke den gode patient idag. Ku bare mærke at mit humør ikke var til mere roderi og jeg blev akut ramt af en raptus. Jeg erklærede kækt at jeg var Henriette fem år, og at han måtte finde sig i at jeg var instillet på brokkekanalen. Han svarede lakonisk, at det jo var ham der havde boret i sin magt, så måske jeg ville tænke mig om en ekstra gang???

Nå nå og ok da.


Jeg fik et skud bedøvelse og repareret endnu en tand og så var jeg hastigt på vej hjem igen. Efter indkøb og en lille lur, måtte jeg til den mere kedelige del af mit liv, og suppegryden blev sat på blusset. Herefter tager begivenhederne så fart og i løbet af meget kort tid, lykkedes det mig at sætte brødristeren i brand, tabe en skål skoldhed suppe ud over min ene hånd og slutte af med at vælte en nyfyldt kaffekop ud over hele sofabordet.

Røgen svæver stadig let omkring, min hånd er pakket ind i noget koldt, og bord og gulv er nyvasket, og nu sidder jeg så her i sofaen og der bliver jeg. Tør ikke andet

Jeg fik kastet en madplan for denne uge sammen inden jeg mistede overblik og motorrik, og nu er jeg så spændt på hvordan det kommer til at forløbe.Og så har Mira fået et skema med hjem i form af spørgsmål om hvad hun selv vil med sin kommende skolegang og hvad hun kan fortælle om sig selv. Den er til brug når vi om ikke så længe skal møde til en samtale med en uu-vejl om hendes forløb i fremtiden. Skal der specielle hensyn på banen og ekstra ressourser i skolen efter niende, så er det nu der skal handles. Problemet er bare at hun ikke kan forstå hvad spørgsmålene betyder..

Fortæl hvad du laver i din fritid, lyder et af dem og hun kan bare ikke forstå det, ved ikke hvad hun skal svare og derfor står John nu og dikterer for hende.. Du hjælper på skolebiblioteket, du sidder ved din computer og du læser manga..
Fortæl hvad du er god til, lyder et andet og igen er hun helt blank. Kan ikke selv formulere eet eneste eksempel.
Der er maaange spørgsmål hun skal tage stilling til og jeg syntes faktisk det er lidt underligt at hun har fået den opgave, for hun KAN bare ikke tænke og forstå selv. Så simpelt er det.

8 kommentarer:

 1. Flest ulykker sker i hjemmet !
  Stakkels dig...
  En sej tandlæge , du har :-)

  SvarSlet
 2. Jo, men det skulle jo egentlig være den voksne der IKKE forårsager dem.. :)

  Ja han er god nok ;)

  SvarSlet
 3. Ja, de ? er jo også i den abstrakte verden og det er vel ikke helt en asbergers force. Vi havde en dreng emd autisme/asberger på min fritter for et par år siden og han kom fra et hjem med faste rammer og var egentlig velfungerende. Han kunne lave vildt mange flag fra div. lande i perler og havde andre forcer mht. at bygge ting i lego, der var helt ekstreme for een på hans alder. men socialt var det svært og abstrakt og det er jo så lidt sjovt at skolen ikke evner at se hende med de briller på. Men det var da godt farmand kunne hjælpe lidt. ved du hvad...vi andre har sku da også svært ved at fortælle bare sådan hvad vi er rigtig gode til, især på en lortedag : )
  Jeg har skulle været til tandlæge i et par år...bare for at få tjek. Men jeg er godt nok nærrig og gider bare ikke. Fik skiftet næsten alle mine sølvplomber ifb. med min sclerose og det var en gang om måneden X 6-7 stykker plus en stifttand, der også tog tid. Dyrt og dræbende : ) Jeg kan følge dig...tro mig ; )

  SvarSlet
 4. Av,sikken en dag, Henriette. Ikke spor sjovt heller at sætte sig i tandlægestolen, men skønt med en tandlæge, der har tør humor, håber ikke han ordner børn (fnis).
  Synd for Mira, hvorfor kan voksne dog ikke huske hvad de børn, som de har med at gøre kan eller ikke kan!

  SvarSlet
 5. Kender godt de dage, hvor man - af hensyn til andre og sig selv - burde været belvet i seng :-))). Skoldhed suppe! - føj.
  Munter tandlæge, du holder dig :-).
  Og skole og SE børn...tja, de har meget at lære endnu. Hvor må det også være hårdt for hende selv - at stå der med et langt skema, som man bare ikke fatter. Ikke optimalt. Godt at der er hjælp at hente, så :-)
  Hav en dejlig dag - pas nu på dig selv :-)

  KH Gittemay

  SvarSlet
 6. :-) tak Rikke.

  Ham min tandlæge er nu ok og ikke uden humor, men jeg er godtnok træt af at besøge ham. Det er han ikke helt glad for at jeg siger Hihi

  Rigtig dejlig dag og hvil dig godt ik..

  Knus :))

  SvarSlet
 7. Det er nemlig også min tanke, dog har jeg efterfølgende overvejet om det er en måde for dem, at måle på hvor meget/lidt hun kan formulere sig. OG set fra den vinkel er det jo måske en god metode med sådan et skema. hmm

  Min tandlæge er fin og med humor, heldigvis Hihi

  Knus og god dag til dig Laura :-))

  SvarSlet
 8. Hi hi Gittemay. Ham min tandlæge er ikke helt uden humor og jeg tror jeg beholder ham lidt endnu. Trods alt virker han til at vide hvordan han skal håndtere hystader som mig ;)

  Kan du ha en rigtig god tirsdag og se at få pakket lidt mere. Hvor er det spændende med det hus altså :)))

  Knuuuus

  SvarSlet