17 november 2009

Marsvin i sigte..Jeg skal besøge vores marsvine mor Gitte i dag.


Vi taler sammen med jævne mellemrum både fordi det er hyggeligt at høre nyt, men også fordi hun selv har en Rasmus og en hverdag der er lidt hård til tider. Så får vi lige vendt verden lidt, men mest taler vi om dyrene.

Hun var jo ude for en rigtig ubehagelig oplevelse her for ikke så mange måneder siden. Hun og drengene var væk på en kort ferie, og da de kom hjem havde nogen været inde i deres have. Det er en stor en af slagsen og om sommeren er mange af hendes dyr udenfor i bure. For at holde styr på bestanden, var marsvinene delt op i hunner og hanner, men da de kom tilbage fra ferie, havde nogen altså været inde og flytte rundt på dyrene og lukke en del af dem ud...

De siger sig selv, at hun og knægtene var helt fra den og også dybt rystede. Een ting er at blande dem sammen, en anden desideret at slippe så små dyr fri. De er jo forsvundet og tabt og sikkert spist inden for kort tid.. Resultatet af denne utidige blanding af store og små, hunner og hanner var da også at de fleste af hunnerne var gravide da de kom tilbage fra ferien. I sig selv et problem, da man som avler gerne vil ha styr på, hvem og hvor mange der skal have unger ad gangen, men i dette tilfælde også fordi de fleste af hunnerne var alt for unge til at skulle være "mødre". De var selv kun børn endnu kan man sige, og i overhængene risiko for at dø af sådan en omgang med graviditet og fødsel.


I dag skal jeg så ud og se hvordan det er gået de små. Vi har ikke få talt så meget sammen siden det skete, og jeg er spændt på om de har klaret skærene, og hvad hun så har gjort da hun stod med gu ve hvor mange nye unger. Her handler det jo også om plads, og at de helst skulle have det godt alle sammen.


Jeg håber at hun har fået dem afsat og at de alle har det godt.


Så lille var Lakridsen da vi var ude og vælge ham. Han er faktisk ikke til at kende i dag


En lille bitte hårbold, stille og sky men helt bedårene


Og her er Cupcake. De hvide ringe rundt om øjenene, som i dag får ham til at se helt vildt fræk ud til tider, var allerede dengang tydelige


Som i dag, var han det eneste marsvin i kassen med totalt gang i den.. han er bare så fremme i skoene hele tiden.


Et sjældent stille øjeblik. Han ligger og holder øje med mig fra sin udkigspost på sofaens armlæn.
I går var han som sædvanligt i hopla, og jeg kan kun sige endnu engang at jeg ALDRIG havde drømt om at marsvin kunne opføre sig sådan. Jeg fik en opringning tidligt på dagen, og lå stadig under dynen, med computeren på skødet. Det var en længere officiel samtale, og på ingen tid havde Cupcake taget turen tværs over dynen for at finde ud af hvad jeg nu lavede.

Prøv at forestille jer hvor svært det er at være seriøs i en telefon, når der samtidig står et marsvin og hopper ovenpå jer, med snuden HELT oppe i mit ansigt, dens knurhår kildrende min næsetip, OG med begge forpoter solidt plantet på min mund, samtidigt med at den skal undersøge telefonen....... Ik nemt, skulle jeg lige hilse og sige. Når noget interesserer den, så slikker den helt vildt med sin lille tunge, og både telefon, min hage og min hånd blev grundigt undersøgt. Samtidigt med al denne interesse så hopper han altså rundt ovenpå mig. Hans lille krop kan på et sekund vende 180 grader, vupti så giver han et spjæt og vender den anden vej, løber lige op og ned af sengen i en runde, og er så tilbage til mor igen.Ingen af de andre marsvin er bare halvt så nysgerrige og modige og trygge ved at opleve nyt, og fra han var helt lille har han praktiseret menneskeforhindringsløb.

Han er noget helt særligt, det er han altså.

13 kommentarer:

 1. Det var dog noget af en forfærdelig oplevelse, med den utidige indblandning hos "marsvinmor" Gitte, hvordan pokker kan nogen få sig selv til at lave sådan noget?
  Altså, havde jeg ikke så stor rejselyst, så ville jeg også have en "Cupcake", den lyder til at være helt fantastisk, men hvordan kunne du tale seriøs i telefonen, med sådan en lille undersøgende frækkert, er mig en gåde, jeg havde med garanti ikke kunnet klare det, jeg havde grint, og det havde nok ikke virket særlig seriøs:)
  Håber du får en god dag!
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 2. Kære Vibeke, jeg lå også og ku næsten ikke holde masken. Den er så morsom det er den altså.

  Nogle mennesker er bare så onde syntes jeg, og dette her stunt med at blande dem sammen, var bestemt ikke en venlig gerning.

  Rigtig god dag og mange knus
  Henriette :))

  SvarSlet
 3. Efter først både at være forskrækket og forarget over så hensynsløs behandling af de små dyr, kom jeg bare til at grine ved din sjove fortælling om Cupcake. Hvor er han bare skøn. Han er lidt som vores Pippi, hende er der bare gang i og hun ræser rundt på gulvet, når hun kan få lov. Men hun er også hyggelig at falde i søvn med på sofaen... :o) Nu vil jeg tage mig sammen og tage til teammøde på skolen.

  Vi snakkes ved.

  KH Mette

  SvarSlet
 4. Jeg elsker at læse om dine marsvin. Jeg vidste slet ikke at de små dyr kunne være så sjove og havde så meget personlighed. Det er meget spændende at læse om.

  Det er ikke rart, at nogen har lukket en masse marsvin ud af deres bure. Desværre hører man jo jævnligt historier som er meget værre!

  SvarSlet
 5. Gad vide hvad der går gennem hovedet på den type mennesker der kan finde på at gøre sådanne ting eller bare mishandle dyr i det hele taget??

  Nu har du vel ikke 5 små pelsede venner, efter turet til marsvinveninden?? ;0)

  God aften og knus
  Kari

  SvarSlet
 6. Hvor er det ondskabsfuldt at lukke marsvinene ud :( Håber du har haft en god dag - knus

  SvarSlet
 7. Åh, jeg håber også, at de alle har det godt, og at det er lykkedes at finde kærlige hjem til alle de nyfødte.

  Hvor er Lakridsen og Cupcake dog bedårende :) Steriliserer man marsvin?

  Jeg havde en gang en rigtig sød angorakanin, Victor, som var en stor personlighed. Han var lysegrå og meget, meget smuk. Han kom fint ud af det med vores daværende kat.

  Ham kom jeg til at tænke på, da jeg så billederne af dine små pelsdyr. Han var ikke meget større end dem, da vi fik ham.

  Håber, at du har haft en dejlig tur, Henriette :-) Kram til dig.

  SvarSlet
 8. Hej Mette. Ja det er virkelig ikke særligt rart at nogen kan opføre sig sådan. Men det er gået godt og de har det fint. Der var kun en der ikke overlevede og det er en god statistik.

  Rigtig god onsdag og kærlig hilsen
  Henriette :))

  SvarSlet
 9. Hej Jens. Tak for kommentaren, jeg elsker også at fortælle om dem ;)

  Heldigvis gik det godt, og du har ret der er meget værre ting vi hører om til tider. Ikke rart nej

  God onsdag til dig :)

  SvarSlet
 10. Hej Kari. Jeg aner det ikke, men det er syge hjerner er jeg sikker på.

  Jeg kom hjem uden flere men med en plan.. hihi

  God dag og knus Henriette :))

  SvarSlet
 11. Kære Anette, jo tak det havde jeg. :)

  Rigtig god onsdag til dig og knus også
  ;)

  SvarSlet
 12. Kære Lone. Det gik heldigvis godt med de fleste og kun en overlevede ikke. De har det godt i dag og mange af dem er solgt til glade nye ejere :))

  En lille kanin var der jo også, og gud hvor var den nuttet

  Rigtig god dag og knus
  Henriette :)

  SvarSlet
 13. Forresten Lone. JA man kan godt sterilisere dem, vi har jo kun hanner her så det er ikke et problem hos os, med masser af nye unger. ;)

  SvarSlet