18 december 2009

En uge efter min nedsmeltning..


... ser tingene sådan ud:Jeg er ok, stadig lidt rystet og der er tanker der skal på plads i mit hoved og min krop. En lille nagene usikkerhed OM jeg nu virkelig tør tro på at jeg er elsket, eller om jeg i virkeligheden bare er det velkendte og trygge.. " man ved man har, men ikke hvad man får".

Ja ja jeg ved det godt, hvem gider fortsætte noget der ikke er følelser med i?? Det er et godt spørgsmål. For hvorfor skulle han det??


Når jeg vælger at skrive så åbent, om noget der er så privat som de allerinderste tanker, så er det fordi jeg her er voldsomt styret af den side i mig der er Borderline. Den side der fortrænger alle rationelle tanker og som bare bliver VED med at vise sit stygge grimme ansigt.
En ting borderlinepatienter kæmper bravt med er det faktum, at alle mennesker indeholder gode/dårlige sider, at man kan være både "god" og "ond". Når jeg skriver netop så enkelt, er det fordi at det rammer hovedet på sømmet. Vi har umådeligt svært ved at forholde os til andet end sort/hvid, enten/eller og andre grænseområder. Alt det der er i midten er der ikke. Gråzonerne kaldes det også.

Det gør det næsten umuligt at indeholde de følelser, der opstår når jeg oplever et menneske, være begge dele og meget mere. Både kærlig og afvisende er simpelthen ikke noget jeg kan rumme, men jeg arbejder med det, og det har jeg gjort i årevis. Jeg ER kommet milelangt i de sidste 8 år, og er blevet mere bevidst om at der er så mange aspekter i livet imellem yderpolerne, men det koster på tankekontoen og dermed mister jeg koncentrationen om alt det andet jeg også skal huske/forholde mig til i livet. Som feks lige nu... Julen.


Jeg grubler og tænker og overvejer og vender og drejer i eet væk.

Min rationelle side forsøger at få lov at være herre over mig, og jeg kan godt "se" at hvis ikke jeg var elsket, ja så gad kæresten sgu nok ikke fortsætte sit liv med mig. At han har sagt og handlet som han har, fordi presset bare var for stort og han er som han er, en mand der ikke orker balladen, og ikke af mange ord.

Mine følelser der er styret at den forbandede borderline, fortæller en helt anden sandhed. Den siger til mig at han udelukkende har valgt at fortsætte sit liv med mig, fordi det nu engang er det der allerede er. Alt andet ville være dybt besværligt. At når vi er sammen, så lukker han bare af for det faktum, at han inderst inde drømmer om en helt anden kvinde og et helt andet liv.

Det er tunge tanker og jeg prøver i hærdigt at fortrænge/ at være fornuftig. Små sedler skal hjælpe mig til at huske at være kognitiv, vende tankerne om og tænke i andre baner. Gøre de negative tankemønstre positive simpelthen.


Med så alvorlige skriblerier på en fredag morgen, må det også være på sin plads at fortælle at jeg helt ulogisk også har det godt. Meget dobbelt, men dagen i går var endnu en god dag, med masser af kærlig kontakt til ungerne, en AFTALE om syn af lejl til knægten JUHUUU, og masser af kærtegn fra kæresten da han kom hjem.

Og ja I læste rigtigt, der er kommet et tilbud om kig på et sted og det sker i morgen. Så hele blogland bedes krydse fingre for at teenageren får den. At den er i orden og ok. :)


Her har ikke været meget om jul den sidste uge, og det skyldes at jeg som fortalt har svært ved at koncentrere mig om den. Hver gang jeg retter fokus mod manglende gaver og indkøb, så bliver jeg helt vildt overvældet og derfor har jeg også her små sedler med HUSK på. Vi ved nu hvad der skal købes af gaver og til hvem, og det er bare at ruste sig til en lørdag i selskab med en million andre danskere der sveder og stirrer stift frem for sig i de varme indkøbscentre. På med vanten så at sige..


Sneen har jeg heller ikke omtalt, COP15 er næsten gået min næse forbi, juleudstillinger og stemning i by og på land er noget jeg ser på tv og her i blogland. MEN MEN, jeg er vild med sne og har været ude for at mærke frosten bide mig i næsen. Min bildør er frosset fast og inde i den ligger en pakke der skulle have været sendt i sidste uge.. den med den manglende adresse. Husker I den?? Ja nu ligger den altså koldt og godt og sikkert der i den forfrosne bil, men så kan jeg jo bare trøste mig selv og Emilies mor med, at så forsvinder den da ikke i julepakkehelvedet.

Billeder har jeg ikke fået taget, og strikkeriet ligger næsten stille. Jeg har super dårlig samvittighed over at jeg ikke har fået læst og kommenteret som jeg plejer hos dem jeg holder af og som er søde til at skrive til mig. Jeg lover at det skal nok komme. I det hele taget ku det se ud som om jeg ikke har humøret i behold.SÅDAN ER DET BARE IKKE.


For trods borderline og sneuvante danskere, ja så er jeg faktisk ved at være helt frisk igen. Jeg har det meget bedre, og giver mig selv lov til at have en reperationsperiode. Jeg syntes det er ok, at jeg stadig har tanker der skal på plads, jeg skal bare være mere opmærksom på hvad der er hvad. Sygdom versus helt normale følelser efter en voldsom rutsjetur.


Jeg ønsker alle en super fredag, den sidste inden jul. NYD at det trods alt er alt for sjældent vi har noget der bare ligner hvid farve i naturen omkring jul, GLÆD jer til stille og dejlige familiestunder i julen, og SE FREM til et nyt år med nye oplevelser og udfordringer OG at det snart er lysere tider igen.

Kærlig hilsen Henriette

17 kommentarer:

 1. Åh, Henriette, der ramte du hovedet på sømmet med min ældste, som har samme problematik som du. Enten er verden sort eller hvid.

  Men ad åre, har jeg lært at forholde mig til det, træde et skridt tilbage og vise, at der også kan være andet. Lade det ligge, så jeg ikke vælter hver eneste gang, hun gør.

  Men hold da lige op, hvor er der da så også lige sket meget i løbet af den forløbne uge! Jeg krydser alt der krydses kan for at lejligheden er god og bliver sønnikes.

  Det skal nok blive jul uanset, hvordan den kommer til at se ud. Om I får and eller pandekager juleaften er i sidste ende jo ligegyldigt - bare I er sammen og gør jeres bedste for at nyde hinandens selskab.

  Og så kan man jo altid tage en pelset op og lade sig berolige af nusseri, leg og små lyde. Jeg er stadig under dynen og har taget lille ensomme Snehvide med herind. Hun putter i et tæppe, foldet sammen som en spunk. Jeg ønsker mig også et babymarsvin, som kunne blive mit helt eget, i stedet for børnenes - og den ville få navnet Spunk, fordi det er sødt.

  Vi må skrive sammen.

  Nyd fredagen og vinteren.

  Kærligst, Mette

  SvarSlet
 2. Kære Henriette

  Jeg tager hatten af for dig.... Trods omstændighederne, så rejser du dig satme godt igen.

  Borderlinerens svaghed er også din styrke, for det er i den du, ubetinget finder energien til at rejse dig op igen....

  Du er MEGET bevidst om de logisk og bpd tankerne, hvilket gør at det er lettere at få rejst sig op igen.....

  Jeg håber virkelig du har nogle veninder du kan snakke med, du har brug for at få luft også selvom at du får det her på bloggen.

  På mandag er det den korteste dag på året, den fejre vi her i huset, for det betyder at lyset kommer tilbage igen...

  Varme tanker
  Arduinna
  "May the force be with you"

  SvarSlet
 3. Jeg krydser fingre og beder til de højere magter!! Men husk at Julen er elske og tilgive! Gaver og glitter kommer med i anden række. Find jer selv og giv teenageren et kram fra mig! Måske man skulle se i gemmerne efter lidt udstyr til ham??

  SvarSlet
 4. Dejligt at der sker så mange fode ting omkring dig og borderlone eller ej, så vil jeg sige at den der hammer du slår dig selv med ...den kender jeg kun alt for godt desværre. Måske vi skulle sende den af helvede til, for rationel eller kærlig det er den ikke. Jeg håber du har fået noget med posten forresten. Håber at posten kan komme ud i Vanløse : ) Knus

  SvarSlet
 5. Ja, meget kan ske på én sølle uge :-). Det er store sager, du bakser med Henriette - men det går vist meget godt med det - omstændighederne til trods. Jeg tror nu ikke bare, det er folk med borderline, der deler verden op i sort/hvid. Modsatrettede følelser ER svære at håndtere - borderline eller ej. Og jeg synes ærlig talt, du klarer det ganske fint. Ting tager den tid, ting skal tage - og det er vigtigt, at du giver dig selv tid. Det har trodsalt været en meget følelsesladet uge. Håber det bedste for Jer.

  KH Gittemay

  SvarSlet
 6. Hej Henriette... :o)
  Hvor gør det godt at læse at der ligger et kig på en mulig bolig til den ældste dreng... :o) Håber på det bedste...:o)
  Og at du igen er ved at stå oprejst, viser bare at der er en stærk kvinde inde i dig...og at du ikke har tænkt på alle mulige andre udenoms ting, ja det er da bare en naturlig reaktion..og den vil også vende langsomt tilbage...og der er jo en hel uge til juleaften, så mon ikke at I der også nok skal nå det hele til der ... :o)
  Fredags hilsner og varme tanker fra mig til jer alle... :o)

  SvarSlet
 7. Kære Mette. Ja jeg nusser søreme også de pelsede en hel masse. De er så dejligt beroligende. Når de altså ikke kan se hinanden og hyler i vilden sky hihi

  Vi skriver sammen helt sikkert og så er jeg da glad for at læse at du også selv tager en slapper.

  Mange knus og kram
  Henriette :))

  SvarSlet
 8. Kære Arduinna. Tusind tak for dine ord. Jeg kom i nat i tanke om at du havde sendt mig en mail, og blev helt ude af den fordi jeg tror jeg har glemt at svare. Jeg prøver at huske det i løbet af de næste dage.

  Her skal det også fejres at det snart går mod lysere dage igen :)

  Mange knus og pas også på dig selv ik..
  Henriette

  SvarSlet
 9. Kære Lavendel. Jeg har allerede tilgivet, ellers kommer man ikke videre. :)

  Mange tak og her håber vi alt hvad vi overhovedet kan, at der er en chance. Ellers søger vi videre.

  Rigtig god dag til dig og knus
  Henriette:))

  SvarSlet
 10. Kære Rikke, JA lad os ekspedere den hammer langt ud i rotation om kloden. VÆK med den.

  Jo jo posten kommer og jeg HAR modtaget noget.. ;) Jeg blev helt vildt glad og kortet står fremme på hylden over sofaen. Vi skal helt bestemt mødes i det nye år, og det glæder jeg mig til.

  Tusind tak og mange varme knus på en kold dag
  Henriette :)))

  SvarSlet
 11. Kære Gittemay, ja jeg bakser og arbejder med det. Tid er vigtigt og jeg ved det, så derfor tror jeg fuldt og fast på, at det her nok skal ende godt :)

  Hvordan har du det selv i disse dage? Travlt ku jeg forestille mig, med en flytning lige inden for rækkevidde..

  Jeg ønsker dig en dejlig fredag og sender varme knus helt op til det kolde i Jylland:))

  SvarSlet
 12. Kære Pi Andrea. Jo vi når det nok i sidste ende. Det gør man jo altid:)

  Jeg takker og glæder mig over at jeg har fundet meget af min tro og styrke herinde hvor jeg har hentet en masse støtte.

  Kan du have en rigtig god dag og nyde sneen
  Knuus Henriette:))

  SvarSlet
 13. Kære Henriette, jeg har intet klogt at sige. Jeg er vist ved, at være godt brugt arbejdsmæssigt, men det skal ikke forhindre mig i at skrive, at du er i mine tanker.

  Rigtig god weekend.
  Kram

  SvarSlet
 14. Kære Henriette
  Håber du har haft en god fredag. Det er et superindlæg at komme hjem og læse. God week-end og pøj pøj med lejligheden til Theis. Knus

  SvarSlet
 15. Kære Fru E. Du behøver hverken skrive klogt eller kvikt, bare det at du alligevel orker at komme her, det syntes jeg er smadder pænt af dig. Jeg er godt klar over at du har haft en arbejdsom tid, så jeg håber at du kan se frem til en juleferie med familien. :)

  Jeg ønsker rigtig god weekend og sender knus
  Henriette

  SvarSlet
 16. Tak Anette og jeg syntes også det var lidt super at kunne skrive det. :O

  Mange knus og god weekend
  Henriette

  SvarSlet
 17. Uden at kende hele baggrundshistorien - selvom jeg synes at kunne huske, at jeg har læst noget mere om familien på et tidl. tidspunkt - MÅ jeg simpelthen bare lægge en kommentar til dig:

  Du er SÅ mega sej, at jeg næsten må bøje mig i støvet!
  Ufatteligt, at du kan finde de kræfter, du viser hér på din blog.
  Vildt godt, at du TØR og TROR på endnu et forsøg.

  Du er virkelig gjort af et godt og solidt stof - også selvom du har været 'nedsmeltet' ;-)

  Mange hilsener og god vind for fremtiden
  SANNE, Viborg

  SvarSlet