01 december 2009

Nøglen til dagen...


ligger hos børnene..


Det ene barn havde glemt sine nøgler og kunne IKKE fortælle hjemkomsttidspunket. Der er temauge og dagene er ikke forudsigelige. Så jeg har været brandvagt her og der er ok. Nu behøver jeg nemlig ikke have dårlig samvittighed over ikke, at have været ude og hente de manglende ting til mine dekorationer.. Hehe
Jeg har haft fat i mine traditionsbøger. Det er bøger jeg selv har kreeret stort set siden jeg flyttede hjemmefra. Jeg kan se at den første jul, der er fortalt om var 1990, så det passer meget godt. I dem har jeg noteret alt hvad der er værd at huske fra mine egne jule. Indkøb/priser, hvordan hjemmet er pyntet op og med hvad. Hvem der har modtaget hvad i gaver, hvad jeg har bagt og lavet til julemiddage. Konfekt og frokoster. Der er udklip, billeder og optegnelser om ingredienser og matrialer og hvor jeg har handlet og fundet hvad. Der er lister med hvem der har fået julekort og hvem der har sendt, adresser og tiloversblevne julemærker ligger her søreme også. Sidst men ikke mindst er der hot or not. Hvad har været godt og skidt og hvorfor.
Jeg kan se at jeg ikke har skrevet i dem siden 2005 og det passer også meget godt på, at det var deromkring jeg begyndte at miste min julesjæl. Men lige nu er det at jeg er glad over min trang til orden og lister og styr på ting og sager, for netop i år hvor jeg er helt blank, glæder det mig alligevel lidt at jeg kan sidde og kigge tilbage. Der er masser af råd og gode ideer så måske jeg kan komme lidt ud af starthullerne.Jeg vil ihvertfald skrive 2009 ind som det næste år i rækken.

12 kommentarer:

 1. Det var dog helt fantastisk at du har skrevet julebøger i så mange år ! At bladre idem må skabe mange mange minder.

  SvarSlet
 2. Ja det er søreme lidt utroligt, og ja det gør det også. Meget er jo glemt i årene der er gået, jeg mener.. det er 19 år siden jeg begyndte og mange er døde siden..

  SvarSlet
 3. Sikke en god ide med de julebøger, det vil jeg da overveje at starte med.
  Jeg kan aldrig huske hvem der fik hvad sidste år osv. og det må være rigtig skægt at kunne se så mange år tilbage :o)

  SvarSlet
 4. Sikke en god idé. Det var måske værd at gøre. Vi har da fejret Jul sammen i nogle år, men det er da først nu med 2 børn alle de hyggelige traditioner træder frem tror jeg.

  SvarSlet
 5. Hej Jytte. Det er sjovt og især fordi jeg iår for første gang kan tilføje herlige julerelaterede blogs og netadresser i den. Jeg havde nemlig ikke computer dengang jeg sidst skrev hihi

  Snup du bare ideen, det er faktisk også hyggeligt at sidde og skrive i den :)

  Kærlig hilsen
  Henriette

  SvarSlet
 6. Kære Rikke. Ja det syntes jeg du skulle prøve. Når nu du er en julenisse af hjertet, er det en herlig ting at pusle med. Og en god mindebog :)

  Mange knus og god aften søde :))

  SvarSlet
 7. Lidt lige som at læse tilbage i sin gæstebog :-) Hvor må det være dejligt, at kunne hive sådan noget frem.

  Med ønsket om, at du får en dejlig december.

  Knus

  SvarSlet
 8. Jamen Fru E. Nu hvor jeg har skrevet om dem, er jeg faktisk endnu mere glad for at jeg har dem. :)

  Og jeg ønsker dig og dine i meget lige måde

  Knus

  SvarSlet
 9. Åh ja nøgler! Kilden til evig diskussion om morgenen. Her i huset er det os alle sammen der har klaret ikke at kunne finde nøglerne.

  Og julebog, sådan en har jeg også i gang, men har heller ikke skrevet noget de sidste år.

  Men vi kan jo starte igen i år :0)

  Aftenknus
  Kari

  SvarSlet
 10. Hold da op, der er orden i sagerne. God ide med at skrive ned hvad der er sket i december og "hot or not" ideer.

  SvarSlet
 11. Sikke en dejlig idé - og så i juletiden :-)
  Jeg havde en scrapbog som teenager, hvor jeg skrev om ferie i et par år, men så fik jeg ikke opdateret den, og så gik tiden... nu bruger jeg så bloggen i stedet, men der er nu noget særligt ved at sidde med en bog og bladre i den.

  Håber du får kastet dig ud i det igen!

  SvarSlet
 12. hvor er det en skøn ide. Selv er jeg håbløs til den slags struktur, men ville nyde at kunne bladre tilbage og tjekke "hot or not" eller bare se hvordan traditionerne har udviklet sig. Jeg har også haft "jule-krise" de sidste par år, og har svært ved at komme igang igen, men kan samtidig mærke at jeg trænger til at jule, så mon ikke det ender godt :)

  SvarSlet