04 januar 2010

Jeg er blevet overhalet...

... af hverdagen.


Nu har jeg været parat til hverdagen i flere uger, glædet mig til rydde op og ud i juleriet og rodet der har hersket, men nu vil jeg ikke alligevel. Denne morgen er jeg slet ikke parat til, jeg vil have min juleferie tilbage NU. Vi har haft det så hyggeligt, langt mere end jeg havde forventet og jeg vil ha'mere vil jeg.

Nå, men det går jo nok ikke, John er kørt for længst og det sidste barn er ved at være klar til at cykle i skole. I går var vi så effektive, at Mira i nat har sovet i sit nye værelse for første gang. Der mangler kun at sætte skrivebordet op, og så hendes seng der lige skal justeres lidt ned. Hyggeligt og rent er der, noget vi har foreviget med vores kamera, for erfaringen viser at det ikke holder længe.


Efterhånden som hendes gamle værelse blev mere og mere tømt fik vi os lige en mindre ubehagelig overraskelse. Ud over alt støvet, krybet og kravlet som har haft kronede dage bag seng og reol, var også mug/ svamp eller hvad det nu er, vokset lige så stille frem på væggene. Det ser helt vildt ud og jeg får det dårligt ved tanken om, hvorfor det er opstået. En ting er sikker, det er ikke sådan en væg skal se ud, og jeg skal nu have fat i ejendomsinspektøren og have ham til at kigge på det. Det er en tilbygning, lavet for mange år siden på ejendommen og der er noget der er helt galt. Jeg har boet adskillige steder og aldrig har jeg set noget sådant når jeg har flyttet møbler, så det er ingen undskylding at det er en ydervæg, og at der er koldt og varmt på skift. Inden jeg overhovedet kan komme i gang med at male og indrette så skal det fjernes. Spørgsmålet er bare hvordan og hvilke konsekvenser det har. Jeg tænker at der ikke er ordentligt isoleret og frygter en process der kan tage både år og dag.

Se lige her:
Det ligner snavs, men alt støv og skidt er allerede fjernet inden dette billede blev taget. Det er SÅ ulækkert.


I dag er også dagen hvor jeg endelig ser ud til at skulle få nyt batteri til bilen. Den har haft kørt lidt på pumperne siden dengang i okt, hvor jeg måtte have starthjælp. De sidste krampestrækninger er forlængst taget, så de sidste tre uger har jeg konstant måttet starte den med kabler. Lidt morsomt de første par gange, men trættende når man har flere korte ture og skal åbne fronten, sætte kabler på, dreje nøglen, tage kabler af igen og endelig kan køre videre.

Og i dag er dagen hvor ungerne og jeg også skal igennem en lusekur IGEN IGEN IGEN. En efter en har vi fået den vildeste kløe og ved gud om jeg fatter det. Efter fire mdr uden noget kravl i håret, er det opstået ud af det blå. Hvor fanden kommer de fra ??? Så store børn kan da umuligt være i så tæt kontakt med andre der kan smitte..

Første mandag i det nye år begynder med mere liv end jeg kunne ønske, det vokser åbenbart både i huset og håret her, MEN jeg er jo optimist så mon ikke det løser sig?? ;)

16 kommentarer:

 1. Hejsa
  Sikke da en træls måde for dig / jer at starte det nye år på.

  Håber I får bugt med både det ene og det andet.
  Og du snart kan få indrettet din helt egen hule.

  Mange mandagsknus herfra
  Dianna

  SvarSlet
 2. Æv, det ser ikke rart ud. Håber virkelig der ikke går alt for lang tid, inden der sker noget med de vægge :(

  SvarSlet
 3. Hej Dianna.

  Ja er det ikke ulækkert?? Jeg går i gang med det samme for at blive svampen kvit. Adr..

  Rigtig god dag og kh
  Henriette :)

  SvarSlet
 4. Hej Pernille.

  Ja det er så klamt kan jeg godt sige dig, og jeg har lige talt med inspektøren. Nu går jeg i gang med at fjerne det, og så håber jeg det hjælper. :/

  ADR siger jeg bare

  SvarSlet
 5. Det ser rigtig væmmeligt ud. Øv for det da!

  Lus trives bare her om vinteren. to af vores piger har haft det i et par måneder nu - de er ikke til at slippe af med.

  Håber I kan blive det hele kvit hurtigt.

  KH Mette

  SvarSlet
 6. Hej Mette. Ja jeg siger dig.. det er så klamt altså og kan heller ikke være sundt for helbreddet.

  Lus er noget fanden har skabt og allermest fordi jeg selv nu også har dem. Det er sgu nok alle de knus jeg har fået af Rasmus! ;)

  Dejlig dag og knus
  Henriette

  SvarSlet
 7. Eller også er det netop alderen hvor man kommer hinandens ved..hi hi

  SvarSlet
 8. Vores børn har også jævnligt lus, og jeg spørger som dig, hvor fanden kommer de fra. 1. gang de havde lus var jeg helt oppe i det røde felt, men efterhånden tager vi det helt roligt og bare kæmmer og kæmmer hver dag.

  Det mug er da bare for ulækkert. Håber for jer det kan fjernes med vask og grundig udtørring.
  Hilsen Sonnie

  SvarSlet
 9. Ok...så er det om at smøge ærmerne op!
  Jeg er ikke helt uerfaren i slige uhumskheder og måske kan du bruge noget af det, jeg har afprøvet med succes.

  Lus--> Hedrin Opløsning (kan fås på apoteket). Vi havde døjet med lus i årevis,men da det kom på markedet afprøvede jeg det OG DET VIRKEDE! Efter 7 års on and off kamp blev vi alle lusefri. Da lusene dukkede op igen et års tid eller to efter,tog vi en ny omgang og har ikke haft det siden. Hedrin kvæler lusene og man skal tage to behandlinger.I gamle dage tror jeg faktisk man brugte spiseolie med samme effekt.

  Mug --> som du selv er inde på har I nok en kuldebro et sted eller generel dårlig isolering.Det kan man ikke gøre andet ved, end at råbe og skrige over til varmemesteren og boligejeren. Og lad dig endelig ikke spise af med, at det er jer der ikke lufter nok ud eller har et fugtigt indeklima! Har selv prøvet det og hold da helt kæft, hvor var jeg gal. Men du ved sikkert selv, at Rodalon kan tage det værste stads, så man ikke konstant skal rende rundt med gylpefornemmelser. Ellers så findes der noget giftigt stads med clorin, som oprindelig er beregnet til badeværelser.Det sætter også effektivt ind mod mug.Kan fås i ethvert supermarked.

  Hilsen Hausfrau Susling nu iført gule gummihandsker

  SvarSlet
 10. Blev da lige overhalet af Susling med de 2 forslag, som jeg ville have kommet med, hi, hi :-)
  Sender dig i stedet hilsener med håb om hurtig bedring.
  De få gange vi har haft lus (7,9,13) har vi dem kommet til livs hver gang med kæmning i vådt hår med balsam. Hver kæmning har taget næsten 1 time hver anden dag i 14 dage. Spørg ikke om det var hæsligt !!!

  SvarSlet
 11. Jeg svejser fan'me en hjelm fast på deres knold NÅ.

  Rikke jeg håber bare at det snart er et afsluttet kapitel, for nu har det været i mit liv on off i mere end ti år og jeg er såååå træt af det.

  Knus søde:)

  SvarSlet
 12. Kære Sonnie. Ja jeg flippede også helt tværs første gang. Det var nok også den værste gang, det var så slemt at de sad i lag langt op ad armen på mig, da jeg gik i gang med kammen. Fy for..

  God aften og håber at du kan holde varmen :)

  SvarSlet
 13. Kære Susling :))

  Jeg har smøget ærmerne op og har været på apoteket efter Hedrin. Vi har brugt det før, og det virker super, nu skal ungerne bare udstyres med fastlåste hjelme hehe

  Rodalon er allerede påført og jeg har talt med ejendomsmanden. Han var ude i noget med at vi bare ikke måtte stille ting op ad væggene i det rum!!!

  HVAD GIR DU? Jeg flippede lige lidt, for hvad fanden skal man med et rum der ikke kan benyttes til noget som helst? Heldigvis skal der stå mit arbejdsbord lige i det hjørne, så det kommer til at gå. Mira har også været slem til ikke at tænde for varmen, og det gør det jo ikke ligefrem bedre. Jeg kunne forstå på ham, at det er alle lejl til den side, der har problemet og at der er planer om en gennmgribene renovering over de næste par år, helt fint måske, men jeg kan næste regne ud at vores husleje så vil stige yderligere. Ik så fint.

  Nå, men tak Frau Susling og jeg ønsker dig en dejlig og VARM aften. Hvornår må jeg komme og smage hjemmebagt brød, kvædemam og saft?? ;)

  Knus og jeg savner dig søreme

  SvarSlet
 14. Kære Laura. Ja hæsligt er ikke ordet og jeg troede egentlig også at det var slut med det. Det er jo store børn vi holder os.

  Nu har vi alle Hedrin i håret til i morgen og så kæmmer vi løs igen.

  Rigtig dejlig aften til dig og knus :))

  SvarSlet
 15. Håber i får fjernet det mug/svamp for det er bestemt ikke sundt. Vi har også haft mug eller var det svamp i et soveværelse engang og fik straks fat på varmemester der fik løst det rimelig hurtigt. God aften til dig. Knus

  SvarSlet
 16. Hej Anette. Nej det er nemlig overhovedet ikke godt for helbreddet og så er det bare så klamt altså at kigge på.

  Jeg skal nok få has på det

  God aften til dig også og jeg har forresten sendt dig en mail ;)

  Knuus

  SvarSlet