03 januar 2010

Og hvad skal 2010 så bruges til?
Det har jeg sådan set lige gået og tænkt over et par dage.


Nytårsfortsætter har aldrig været min stærke side, jeg har for længst erkendt at min rygrad er som en regnorms, så i dette nye år er jeg mere ude i, at prøve at stille nogle få mål op for mig selv. Forskellen på fortsæt og mål for mig, handler om at jeg IKKE skal gennemføre drastiske ændringer fra dag 1, men mere langsomt forsøge at ændre vaner.


Ændring af vaner er en meget svær en. Nogle sidder så fast at de slet ikke kan ændres, andre skal jeg virkelig være opmærksom på hele tiden og dagen lang. Her hjælper det at skrive ned og liste op, måske på et kort der kan ligge i en lomme eller ved min side hele tiden.


Sidste års begyndelse var helt anderledes, jeg befandt mig et helt andet sted, opfyldt af at vi netop var begyndt et nyt liv sammen her. Ikke et sekund var det faldet mig ind, at det kunne blive et år så fyldt med vanskeligheder som det blev. Sådan et år gider jeg bare ikke igen, og jeg vil være mere målrettet med dette 10. år i det nye årtusind.


At tænke sig...


10 år er gået. Jeg husker endnu nytåret i '99. Det store knald og manges tanker om hvad sådan et helt nyt årtusind ville betyde. Jeg mener... det er ikke enhver forundt at opleve en dato der runder et helt årtusind af. Heller ikke et århundrede for den sags skyld, men nu er der allerede gået de første 10 år, og jeg syntes faktisk at jeg på de 10 år, både har mistet en masse tid pga den forbandede sygdom, men også opnået så utoligt meget andet, når jeg ser på mig selv og mit liv.


2010..
Hvilke mål går jeg så og gerne vil nå?


Jeg vil gerne smile mere. Mærke glæden ved hver eneste dag. Smile til børnene, til mig selv og til min elskede
Jeg vil gerne opnå en større indre og ydre ro. Øve mig på at forlige mig med bare een, måske to af de ting jeg alligevel ikke kan ændre ved. Er sikker på at det ville være et skridt i den rigtige retning til den berømte hvilen i sig selv.

Jeg vil gerne prøve at komme ud hver eneste dag. Bare gå en lille tur. Et mål der bliver meget svært at overholde. Jeg har ofte hele uger, hvor jeg stort set kun er ude en enkelt gang for lige at handle ind. Jeg ved det ville være så godt for mig, godt for mit sind og mit humør, godt for min krop, at få rørt og bevæget mig. Jeg holder så meget af naturen og årstidernes gang, men måske skulle målet i virkeligheden være, at acceptere og slutte fred med, at jeg nu engang er som jeg er. At jeg ikke får kommet ud hver dag, og så bare forsøge at glæde mig over de dage hvor jeg så får det gennemført. Det med at gå en tur, nyde dufte og lyde fra verden omkring mig.


Der er allerede taget skridt til at målene kan nås. De daglige smil og den indre ro, er ved at være inden for rækkevidde, alene fordi jeg nu får mit helt eget værelse. Mira flytter ind i Theis gamle rum, og så har vi ikke længere trafikken gennem stuen døgnet rundt. Det betyder at vi, når vi skal sove i stuen kan sove der, UDEN at blive forstyrret. Og her taler jeg både om at blive forstyrret, når vi sover og når vi IKKE sover, men befinder os i liggende position, hvis I forstår hvad jeg mener... Det er nemlig sket flere gange og jeg indrømmer at frustation er en mild beskrivelse af de følelser der rammer.


Jeg får nu det værelse der hidtil har huset Mira, og derinde kan jeg så trække mig tilbage, når ungerne gerne vil være i stuen for at se film, hygge og sludre. Jeg kan trække mig for at være alene, uden at det nødvendigvis skal betyde at jeg må gå i seng. Det har hidtil været den eneste mulighed, og så endda heller ikke fordi Josefine jo benytter vores soveværelse, når hun er hjemme fra skolen. Mit nye værelse skal rumme mine bogreoler og min elskede lænestol i den ene ende, og min arbejdsplads i den anden. Det skal med andre ord være mit retreat. Det sted hvor jeg kan lade tankerne flyde, lytte på historier, kigge på det smukke garn i min reol, lade mig inspirere af bøger og blade, og hvor jeg ovenikøbet er så heldig at have en vindueskarm. Jamen hvad giver I mig?? Jeg får nu en hel karm, hvor jeg kan lade blomster vokse og gro, have tændte lys i stager, og sollys der flyder ind gennem ruden.


Jeg tror på at det bliver et godt år, men jeg har søreme også tænkt mig at arbejde på, at det skal blive sådan. Intet sker af sig selv, det har jeg da lært.

23 kommentarer:

 1. Henriette,
  du skriver, at du i stedet for at sætte målet at du skal ud hver dag, så vil du slutte fred med den du er og så glæde dig de dage, hvor du kommer ud. SÅDAN!
  Og så glæder jeg mig over din beskrivelse af værelset. Og tænk, jeg synes også at en vindueskarm betyder rigtig meget. I mit krea-hjørne har jeg en del af en vindueskarm. Jeg har sat nogle mørklilla bloklys, et par billeder jeg har malet og jeg nyder "min" karm, der lige nu også giver udsigt til snevejr i haven... priviligeret er man :)

  2010 bliver et godt år. Vi skal gribe de små mirakler i hverdagen - det giver mange smil.

  Knuser fra Mette

  SvarSlet
 2. Jeg krydser fingre for, at du når dine mål i 2010 :o) Det lyder dejligt med dit eget værelse - det kunne jeg også godt tænke mig, men indtil videre må jeg tage til takke med et hjørne i stuen. Godt at jeg har eget kontor på arbejdet :o)
  Held og lykke emd det hele, Henriette. Jeg glæder mig til at læse med i 2010 :o)

  SvarSlet
 3. Jeg synes din indgang til det nye år, lyder ganske fornuftig og også ganske dejlig :-)

  SvarSlet
 4. Dejlige overvejelse om det nye år. Jeg er sikker på du når dine mål. God søndag til dig.

  SvarSlet
 5. Det lyder som nogle gode mål du har sat dig. Og det lyder himmelsk at få dit helt eget rum. Det gad jeg godt :)

  SvarSlet
 6. Du er på vej - det lyder godt med det værelse!

  SvarSlet
 7. Øjjjjj et dejligt indlæg og gode ønsker for DIT nye år.

  Glæder mig til at følge dine skridt.
  Knus fra engens land ;-)

  SvarSlet
 8. Her er et indlæg, der er helt anderledes end nogle af de sidste du udsendte i 2009.
  Dejligt at du har overskud nu til at se det positive i mange ting.

  Tillykke med din hule. Det må være dejligt med sit eget værelse.

  Vi høres ved
  Knus Kari

  SvarSlet
 9. Det lyder som nogle gode mål at sætte sig.

  Jeg kender godt det der med nytårsfortsætter; jeg er heller ikke god til dem.

  Men, jeg håber under alle omstændigheder at 2010 bliver et bedre år end de to forgående for mig og min familie. Vi har sgu haft rigeligt at slås med.

  Hvor lyder det skønt med det værelse - er helt misundelig, selvom jeg bor alene og derfor kan indrette mig som jeg vil. Jeg mangler nu stadig et arbejdsrum, så jeg slipper for at rode i stuen, hver gang jeg vil være kreativ.

  hHv en fortsat god søndag.

  SvarSlet
 10. Det lyder som nogle skønne planer for indretning af lejligheden. Det glæder jeg mig til at se billeder af når det er lavet. Dejlige tanker om det nye år :-) Knus

  SvarSlet
 11. Hej Henriette!
  Eget værelse kan klart anbefales, det er meget dejligt at kunne lukke sin dør og have et helle. Frisk luft er også af det gode og at glæde sig over når det lykkedes er bedre end at dunke sig selv i hovedet når det ikke lykkedes. Det skal nok blive et godt år :-)
  Knus.

  SvarSlet
 12. Kære Mette.

  Den vindueskarm kan jeg godt love dig for, at jeg har savnet. Her er ikke mange af dem nemlig, og de der er er små og optaget af andre end mig. I stuen er Johns computere, Rasmus og Mira har så de næste to, den sidste er i køkkenet og så smal at den ikke rummer så meget. Soveværelset har slet intet vindue, kun altandørene, så altså... JUHUUU og jubii for at jeg nu overtager et værelse med en lang og dejlig rummelig karm hihi


  Rigtig god mandag og knus
  :))

  SvarSlet
 13. Tak Nina, jeg tror på at jeg kommer nærmere målene :)

  Dejlig dag til dig og knus

  SvarSlet
 14. Det syntes jeg også Miri :)
  kh Henriette

  SvarSlet
 15. Tak Oline og rigtig dejlig dag til dig
  Knus :))

  SvarSlet
 16. Kære Pernille

  Du om nogen bor jo småt, så jeg ved at du ved hvad jeg taler om, omkring det med meget lidt plads til at "lege og kreere" i. Jeg glæder mig over at det kan lade sig gøre nu.

  Rigtig god dag og kh
  Henriette :))

  SvarSlet
 17. Gu er jeg Lavendel ;) Det er herligt er det

  kh og god dag ik..

  SvarSlet
 18. Tusind tak Jeanette Mariae. Det skal nemlig være MIT år i år syntes jeg.

  Rigtig god dag der på den kolde eng.
  Knus og kh
  Henriette :))

  SvarSlet
 19. Kære Kari. Jamen det er det jo faktisk, nu du siger det. Jeg prøver jo at fokusere på det gode og kan hver dag mærke hvor meget det har hjulpet at teenageren nu er flyttet. Der hviler en helt anden ro og fred over hjemmet.Til gavn for os alle sammen.

  Kan du have en dejlig mandag
  Knus Og kh
  Henriette ;)

  SvarSlet
 20. Kære Ester.

  Jeg har fornemmet at mange af os, har haft et mindre fantastisk 2009 og derfor skal vi bare tro på at 2010 bliver et godt et af slagsen ik..

  Jeg forstår godt at et eget rodekrearum er på ønskelisten, for uanset hvor mange man bor sammen, så er det nu fedt at det kan få lov at ligge og at man kan lukke døren til det rum, og stadig have en stue der er præsentabel.

  Jeg ønsker dig en dejlig dag
  kh Henriette :))

  SvarSlet
 21. Tak Anette. Det går vist den rigtige vej nu, ENDELIG ;)

  Jeg sender varme knus på denne kolde mandagsmorgen.

  Kør forsigtigt det er glat derude
  Henriette

  SvarSlet
 22. Nemlig Margith :)

  Det bliver et super år.
  rigtig god mandag og kh
  Henriette

  SvarSlet
 23. Det er så helt fantastisk at du får dit eget værelse. - Særligt med store børn i huset. De bliver jo ikke puttet og 'forsvinder' kl 8.

  Han må virkelig elske dig ham din elskede, når han indvilger i, som den eneste i huset, ikke at have sit eget sted.

  SvarSlet