01 januar 2010

Stilheden...

...præger denne første morgen i det nye år.


Bortset fra de pelsedes fornøjede og energiske gnasken, er her ikke en lyd at høre noget steds fra.
Jeg nyder det, for aftenen bragte mange timers lydintryk med sig, muntre toner og frekvenser både fra den frostkolde aften udendørs, og de feststemte mennesker indendørs.


Allerede halv fem var vi givet møde, så det var mange mange timer vi var ude, og for mig var det alt for mange må jeg sige. Heldigvis var selskabet af den afslappede slags, så ingen satte spørgsmålstegn ved min forsvinden fra 21.30 - 23.30. I et soveværelse fandt jeg mig en blød seng godt dækket med overtøj, gemte mig under dynen, lukkede verden ude og fandt ny energi til at køre på, inden det ved to-tiden var muligt at starte dytten og transportere familien hjem igen.

Der skal ikke herske tvivl om, at det her var mig skilte mig ud. Søde og rare mennesker i godt humør og klar til fejring af nytåret, ingen smalle steder og masser af mad og drikke af enhver art. Vi var seks voksne og 10 teenagere.. Alle stemt til fest, fis og ballade og de unge mennesker var bestemt godt underholdt med terningspil, kortspil og musik. Kun var det mig der i mit eget private sind ønskede, at jeg var hjemme og i mere rolige omgivelser. John der kender mig så godt, ved godt at jeg har det sådan, men jeg kunne også mærke at han var glad for at jeg var der, og jeg klarede det vist også ganske udemærket.

Jeg havde bevidst valgt spiritus fra, fast besluttet på at når jeg ville hjem skulle det ikke være transportmuligheder der stoppede mig. Derfor kan jeg nu sidde her, sån ca frisk og klar i hjernen og med bevidstheden om at både jeg, min familie OG min elskede bil alle er vel hjemme :)

Hele huset var stille da vi kom tilbage, mørke vinduer vidnede om at det ikke var i vores ejendom de store fester blev holdt, og så alligevel har jeg sjældent set så mange rester af fyrværkeri som på vores lille parkeringområde. Et eller andet sted må der have været naboer der har skudt nytåret ind, men væk var de kl halv tre. I det hele taget var indre bys fyrværkeri en kort og intens oplevelse, jeg kunne fra vinduet både se og høre massive mængder af raketter og stjernedrys, men kulden var garanteret årsagen til at det hurtigt var overstået igen. Min egen Rasmus og de andre gæster var ihvertfald kun ude i ti min, og da de kom ind igen var de så kolde at deres hænder nærmest brændte.

I øvrigt kan jeg fortælle om maden der var leveret af Kokken og Jomfruen, at det var en noget blandet fornøjelse. Enkelte gode og velsmagende ting var på bordet, men som helhed tror jeg ikke at det er et sted jeg vil anbefale nogen, at bruge til noget som helst.. Jeg kan dog godt forstå at værtinden valgte den løsning, for hun var på arbejde til kl 15 og med 16 gæster fatter jeg faktisk slet ikke, at der var var energi tilbage til at feste i. Jeg selv ville ikke have kunnet præsteret noget lignende, og jeg må rose hende for at lægge hus og bord til. Tusind tak Karin for det.


Mine pelsede virkede heldigvis ikke til at være berørt af den megen postyr der må have været, men de var også blevet puttet godt med masser af hø og fyldte madskåle.


Lakridsen, nu med folder i pelsen. Sådan lå han og sov den anden aften. Hans glæde ved mad begynder at vise sig, han er blevet en lille tyksak, men ikke så meget at det er bekymrende.


Jeg tager hul på den første dag i et nyt år, med en kop dejlig varmende kaffe og i bevidstheden om, at jeg efter en lang og turbulent måned kan se frem til dejlige og rolige vinterdage. Jeg selv vil ihvertfald gøre mit til at det bliver sådan, med flere smil, mere latter, fortsat masser af strik og med tilfredse børn omkring mig, ( muligvis bliver det lidt af en opgave for Josefines vedkommende,vi får se.. ), med min elskede ved min side og bundter af tulipaner i vaserne. Med et nyt værelse der bliver helt mit eget, fyldt med det der gør mig glad, nymalet og lige til at trække mig tilbage til, når trangen til ro og meditation melder sig. Vi har nemlig besluttet at det skal der til i bestræbelserne på at få hele familien til at fungere bedre. Mere om det senere..


Jeg glæder mig til et GODT nytår

14 kommentarer:

 1. Det lyder alt i alt til, at have været en dejlig aften for jer alle. Dejligt at du havde mulighed for at trække dig lidt tid.

  Skønt billede af dig og kæresten :-)

  Håber 2010 bliver er godt år for dig og dine nære. At du får opfyldt nogle drømme og ønsker, store som små.

  Mange kram
  Fru E
  (som kom i seng kl. 4)

  SvarSlet
 2. Dejligt billede af jer to :o)

  Det lyder da rigtig spændende med "dit eget værelse" - det glæder jeg mig til at læse mere om.

  Jeg drak kun 1½ glas Chardonnay i går aftes, kom i seng kl. 2.30 og stod op 10.30. Føler mig stadig noget træt, men det er nok bare efterveerne efter al rengøringen *G*

  Godt nytår!

  SvarSlet
 3. Neej, hvor er det en god beslutning, at du skal have dit sted at trække dig tilbage til. Det er nok det allerbedste I kan gøre for hele familien. Dine dejlige kreative ting, en seng/sofa måske, det du kan lide på væggene, en stak gode bøger, stearinlys og måske noget du kan spille dæmpet musik på og lytte til bøger på...

  Jeg har mit kreative hjørne, som egentlig er i en stor fællesgang med døre ind til 3 værelser og badeværelset. Men jeg kan nærmest meditere mig ind i et rum, når jeg er i gang ved symaskinen eller med farver og papir. Ellers smutter jeg ind i soveværelset, der er malet i en rolig lyseblå farve. Der er mine bøger og blade og stor mulighed for en lur uden forstyrrelser.

  Hvor er det godt, at du fandt 2 timers ro i aftes. Som hovedpersonen i sit eget liv, tror jeg, at det er os selv, der løfter øjenbryn over at gå for sig selv en tid eller, som jeg gjorde til familiens julefrokost, tage broderi eller strikketøj frem ved bordet.
  Men vi skal gøre det, som virker for os!

  Hvor ligger Lakridsen sødt som en Spunk! Det skal mit kommende babymarsvin hedde. Men der er ikke så mange lige nu, så jeg venter til foråret, hvor de får unger igen... Mine to hjemmeboende pelsede var også fløjtende ligeglade med larmen udefra. De havde salat og en pæregren og dejligt hø, og så er verden jo perfekt for dem :)

  Nå, søde Henriette, velkommen til det år, der kun kan blive bedre end det foregående ;o)

  Knuser fra Mette

  SvarSlet
 4. Det lyder skønt med dit eget kreative rum Henriette. Håber du får et godt og fantastisk 2010. Knus

  SvarSlet
 5. Godt nytår til dig også ;-)

  Jeg synes det lyder, som om du er meget mere afklaret om nogle ting, det er så godt for dig... skønt, at kunne se mere positivt på flere ting...

  Håber alle dine planer lykkes meget snart...

  Jeg har ikke kunnet finde den adresse hvor I fandt lejlighed, gider du skrive den til mig, tak...

  Knus, Kirsten

  p.s. kunne aldrig drømme om, at bruge Kokken og Jomfruen, har gået en del ud, før i tiden, og hjulpet til fester o.lign. Der har ALDRIG været mad nok, og det er en elendig kvalitet - efter MIN mening... ;-) men sådan ser vi jo - heldigvis - forskelligt på tingene. Ville bare aldrig købe derfra, der findes heldigvis mange andre lækre steder, der serverer rigtig god mad, til ok priser...

  SvarSlet
 6. Dejlig med et klart hoved ;) Det var da godt du kunne samle kræfter lidt på halvvejen. Kram

  SvarSlet
 7. Rigtig godt nytår til dig og skønt billede af jer. Det er dejligt at være klar i hovedet. Jeg havde også rettet hjem igår, jeg elsker min egen seng, og mit eget hjem 1. januar.
  Glæder mig til at følge dig her i 2010.
  Kærligst Sonnie

  SvarSlet
 8. Hej H
  jeg drak heller ikk, og er super glad for det i dag. Vi var bare os her, for ungerne var hos deres far.. skøn med stilheden.. :-)
  og tak for din søde kommentar på min blog, din og en anden rørte mig så meget at jeg måtte trille en tåre da jeg læste dem...:-) dejligt ikk..
  kh og godt nytår
  Christina

  SvarSlet
 9. Hov, hvad skete der lige der? Jeg troede et øjeblik at jeg var gået forkert! Lækkert nyt layout :)
  KH

  SvarSlet
 10. Godt nytår! Jeg synes det lyder som en rigtig hyggelig aften!

  Og som altid nyder jeg billederne af dine små, dejlige mus! Her må jeg lige tilføje, at jeg ved godt det ikke er mus. Men det er altså sådan et kælenavn som jeg selv bruger til mine misser. Jeg ved egentlig ikke hvorfor, for jeg synes faktisk ikke at mus at søde. Og mine katte er overhovedet ikke små. Men sådan er det jo så meget.... ;)

  SvarSlet
 11. Skønt billede af Jer to, kære du!
  Jeg vil ønske dig og dine det bedste nytår - ever.

  Kærlig hilsen fra engens land ;-)

  SvarSlet
 12. Flot nyt design du har valgt :o)

  SvarSlet
 13. Godt Nytår til dig og familien.

  Sikke en dejlig beslutning, at du får dit eget værelse. Kan godt forstå hvis du føler dig heldig og glæder dig!
  En dag skal jeg også have sådan et værelse, det er helt sikkert. ;-)
  God fornøjelse med indretningen..
  KH Karina

  SvarSlet
 14. Kære alle. Tusind tak for jeres nytårskommentarer. :)

  Kirsten: jeg har lige linket til boligportalen hos dig, men du får den også lige her:

  www.boligportal.dk

  Mette og Sonnie: Tak jeg ved ikke lige om jeg er helt tilfreds endnu, med udseendet på siden, men så kan jeg jo altid lave det om ik.. ;)

  Jens: Hi du er nu sjov, og jo.. de små har skam også kælenavne her. De kaldes de pelsede, men mus er da også et godt kælenavn :)

  Christina: Jamen jeg mener det af hele mit hjerte. Knus til dig :)


  Forresten Mette: Spunk er netop lige ordet og også et jeg kunne finde på at kalde det næste marsvin jeg gerne vil have. hihi lagde du mærke til hans deller ved halsen? hi

  SvarSlet