24 februar 2010

Ni måneder senere...

.... kom der et brev!

Fra kommunens socialforvaltning. En respons på vores henvendelse. Flot, i betragtning af at den ligger helt tilbage til maj sidste år...


Lad mig lige opsummere kort:


I maj sidste år var vi til samtale med kommunen, fordi vores familie var i fare for at gå helt i opløsning. Jeg vil ikke endnu engang referere hele forløbet, men nye læsere kan ved at klikke tilbage eller bruge cloudtaggene, se hvad dette handler om.

Som bekendt kulminerede det i dec, og det så det ku mærkes. På det tidspunkt havde vi intet hørt fra kommunen, ikke fået nogen henvendelse omkring opfølgning og evt tilbud til nogen som helst former for assistance. Jeg selv havde på daværende tidspunkt, ringet og mailet indtil flere gange med opdateringer på, hvor slemt det stod til. Vi havde kæmpet og hang nærmest kun i det yderste af neglene lige indtil de rent faktisk knækkede og vi røg ned med et brag. Det eneste vi har hørt er deres afgørelse om §50 undersøgelsen. Den kom i november ca. AFgørelsen er der ikke blevet handlet på. Før nu altså...


I GÅR, i det herrens år 2010, d. 25 feb modtager vi så en skrivelse fra en sagsbehandler der henviser til en aftale vi ikke er mødt op til!


Vi er målløse simpelthen.

I okt skrev vi under på nogle papirer om § 50, og den blev sat i værk, senere fik vi så brev om at den var gået igennem og at kommunen vurderede at vi havde behov for støtte. Vi ville høre nærmere.. ( undersøgelsen er afgjort på baggrund af de eksisterende skriv, vi har ikke været til personlige samtaler efter mødet i maj ).


Så altså:


For det første har vi intet modtaget fra dem før i går. I sig selv tankevækkende syntes jeg.

For det andet beder de om at få lov til at tale med Mira og Theis alene som det første. Lad mig lige her minde om at det ikke var Theis vi dengang i maj rettede henvendelse om, men Rasmus der lige var kommet tilbage til mig. § 50 er lavet på Mira og Rasmus. At Theis så senere hen på året endte med at være et hovedproblem, vidste vi jo ikke i maj.

For det tredje handlede det hele dengang om et akut behov for hjælp... nu er der gået ni lange måneder og familien har været igennem noget nær helvede og tilbage igen. Det er lissom lidt for sent at vi bliver indkaldt nu.

For det fjerde er Theis fyldt 18 i august sidste år og derfor er han slet ikke den del af børne/ungdomsfamilieteamet mere, OG nu er han også flyttet hjemmefra.


Så i dag vil jeg sætte mig ned igen igen, og forfatte en mail til den endnu engang nye sagsbehandler. Her vil jeg føre hende up to speed i sagen og så i øvrigt minde hende om, at vi stadig har et aspergerbarn og en ungersvend der skal holdes lidt øje med. Vores asperger har talt lidt om en efterskole til næste skoleår, netop for denne gruppe af unge, men det kan vi kun efterkomme hvis vi får tilskud til det. Mon kommunen kunne overskue at være behjælpelig med det, INDEN hun går ud af skolen i 2012?? eller i det mindste et klart svar om det overhovedet kan lade sig gøre.

Jeg er ikke imponeret det er jeg altså ikke.

15 kommentarer:

 1. Jamen for fanden. Det er godt nok op ad bakke med sådan en kommune, det er bare så ringe. Du må bare prøve at blive ved, selvom det virker håbløst.
  God dag.

  SvarSlet
 2. Hej Henriette , det er ski da ikke så sært at du ikke er imponeret ... det er simpelhen så dårligt at når man ber om hjælp at der så skal gå så lang tid .... dit indlæg burde give "systemet" stof til eftertanke , men det er nok desværre ikke sådan ..... Jeg håber virkelig din mail til sagsbehandleren får en posetiv indvirkning ... Go for it, Henritte ;-)
  Godt i selv er kommet videre :-)
  Kh Birthe

  SvarSlet
 3. Åhhh hvor det bare kan få mig op i det røde feldt...det er bare så typisk kommunalt... Bo)
  Knuss og tanker

  SvarSlet
 4. "Systemet" har ødelagt alt tillid, I eventuelt måtte have, da I ansøgte om hjælp sidste år. Istedet for at være "medløber", bliver systemet en slags "modløber", når der svigtes på den måde, som det er sket her. Det eneste positive i det forløb er, at I selv er kommet videre, og at jeg kan fornemme, at du stadig har en rest af tillid tilbage til, at der er hjælp at hente. Håber for jer, at I får den rette hjælp meget snart:-)

  SvarSlet
 5. Åhhh suk da også... det er ikke OK sagsbehandling eller mangel på samme..

  SvarSlet
 6. Kære Sonnie. Ja jeg er så harm at jeg kun er mere inspireret til at skrive til dem.

  Mange tak for din støtte
  Knus Henriette ;)

  SvarSlet
 7. Kære Garnmoster.

  Om vi får støtte eller er, er jeg næsten ligeglad med nu, jeg er mere opsat på at brokke mig over deres behandling.. ell mangel på samme.
  Det vil jo være dejligt om de oppede sig, men jeg forventer ingenting nu.

  Vi kan klare os selv har det heldigvis vist sig, desværre bare ikke uden omkostninger.

  Mange knus og tak for støtten
  :))

  SvarSlet
 8. Kære Pi Andrea, det røde felt ligger jeg også i, så jeg er klar til brok, men satser ikke på at det rykker ved noget.

  Mange tak og knus til dig
  :))

  SvarSlet
 9. Kære Charlotte velkommen her hos mig og mange tak for din kommentar.

  Ja det er virkelig et tungt system til tider, og meget sørgeligt at de ikke er mere på, når det handler om de unge der skal være voksne i vores samfund senere.

  Nå, men jeg skriver og så må vi se hvad det bringer med sig..

  Rigtig god dag til dig og kig ind igen
  Henriette :))

  SvarSlet
 10. Kære Inge, ja KÆMPE suk.. Man bliver lidt paf ik?

  Mange tak for din kommentar og rigtig god dag
  Knus Henriette :))

  SvarSlet
 11. Hold da op hvor en lang sagsbehandlingstid din kommune har!!! Det er da utrolig dårligt. Kan godt forstå hvis du vil klage. Rigtig god dag Henriette. Knus

  SvarSlet
 12. Kære Anette, ja er det ikke bare for ringe?? Jeg er helt oppe på lakridserne, men mest fordi jeg syntes det er så utroligt, at de vil være det bekendt.

  I lige måde til dig kære
  Knus:))

  SvarSlet
 13. Det er så sørgeligt og modsigende, at det er nødvendigt at have overmenneskelig energi, ....når man har brug for hjælp og er i krise!!

  Varme tanker
  Anne

  SvarSlet
 14. Lige præcis Anne. Tak og god aften herfra mig :-)

  SvarSlet
 15. ja, det var da virkelig flot!!! Hold kæft mand, jeg er sku da os målløs!!

  SvarSlet