18 februar 2010

Virtuel kost og spand og gode råd efterspørges

I dag er jeg desværre nødt til at vende blikket væk fra denne her.Jeg har taget en beslutning, der skal mindske det fjollede stress jeg ikke kan administrere. Jeg har fokuseret på det smukke og farverne i mit kommende sjal den sidste tid, men faktum er at jeg til stadighed plages af en masse tanker om bloggeriet og hele dette univers.

Jeg elsker at blogge og selve skriveriet volder mig ingen problemer, jo jo der er da dage hvor jeg bare næsten ikke orker, men lysten den er er bestemt. Mit problem er opstået fordi jeg ikke kan finde ud af at begrænse mig og overskue de mange skønne, smukke, herlige og interessante blogs der findes her. I takt med min egen blogs aldring, som nu nærmer sig et helt år, er min blogroll også vokset. Med den er vokset frem en konstant stressfornemmelse fordi jeg ikke kan overskue at læse og kommentere på dem alle sammen, og selvom jeg gerne vil så er det endt med at jeg kun får besøgt sådan lidt hist og pist. Der er mange, og der kommer hele tiden flere til, men det har betydet at jeg i stedet er blevet helt handlingslammet. Sidder der og kigger og kan slet ikke beslutte hvor jeg skal starte og hvor jeg skal enden OG hvordan jeg skal få lavet andet hele dagen..

Jeg kunne godt tænke mig at spørge jer mere erfarne og årelange bloggere hvordan I håndterer og prioriterer jeres blogs. Jeg er nødt til at have assistance her, for hver eneste dag tænker jeg over det. Det er det her med at jeg ikke kan styre en tanke, når den først har ramt mig, så jeg er nødt til at gøre noget ved det. Jeg går også rundt med en konstant følelse af at jeg svigter, når jeg ikke når rundt til alle. Er overbevist om at jeg giver indtryk af at være overfladisk, hvilket slet ikke er tilfældet, men når jeg bliver overvældet af et eller andet, så lukker hovedet ligesom ned og jeg går i sort.

Dette er noget jeg har kredset lidt om tidligere, og jeg har prøvet at slappe af omkring mine egne kræfter og mit overblik, det har bare ikke virket, så nu prøver jeg at ændre på min egen side så den ikke stresser mig.

****

Efter at have læst teksten igennem syntes jeg selv det lyder som en værre omgang vrøvl og bavl, men jeg kan ikke beskrive det bedre.

Summa summarum:

I dag skal jeg have sat lidt system på tingene, så jeg kan få genskabt mit overblik og få fjernet den dårlige samvittighed over, at jeg ikke når hele vejen omkring i blogland.


Her kommer et billede af noget helt andet. Mit ophæng fra Håndarbejdets fremme er nu fyldt op med alskens lækkerier:


Først så det sådan her ud, uha for et rod og hulter til bulter væsen. FY Henriette


Nu ser der sådan ud, to rækker med blomstergarn, en med bånd, og en med uldbroderigarn. I øvrigt er ulden rester fra tidligere projekter, og som det ses spares der ikke på mængden, når man køber kits.. Der er så rigeligt tilbage til mange flere puder til mor her


De dukker af uldbroderigarn der ikke er taget hul på, står nu så fint og sorteret i en æske. De fleste har jeg købt gennem den blå avis til en latterligt lav pris.


Og der er også blevet plads til en række med alskens bånd og bændler, så i år kan julen bare komme an hehe. Og påske og pinse for den sags skyldSe det er overskuelighed lige efter mit hoved. Ikke noget med forvirring her ;)ORDNUNG muss sein!


HEP og javel søster :-)

18 kommentarer:

 1. Hej Henriette

  Jeg bruger selv Google reader, til at administrerer de blogs jeg følger med i....

  I starten blev jeg meget stresset hvis jeg ikke havde fået læst dem alle sammen, og lavede da et blogindlæg om at nu nulstillede jeg mine blogs, for ikke at få endnu mere stress....
  Nu nulstiller jeg bare og accepterer at der er tidspunkter i mit liv, hvor livet nu engang driller mig og at jeg derfor ikke får læst....

  Men Google reader er en stor og uundværlig hjælp til at styre det på :-D

  SvarSlet
 2. Kære Henriette
  Jeg tager fuldstændig afslappet på det med bloggen, nogle dage læser jeg alt, andre dage bliver det mindre, og har jeg ikke lyst, så lader jeg være, det skal og må ikke være noget der stresser, det er jo ikke meningen med det.
  Jeg lægger som regel altid mine daglige opskrifter og madindlæg ind, men det gør jeg fordi jeg har lyst, og kun når jeg har lyst.
  Jeg går lidt højt op i at svare på de kommentarer der kommer, men det er stadig på et afslappet niveau, hvor det stadig er mig der styrer bloggen og ikke bloggen der styrer mig.
  Tag det afslappet, det skal jo være en glæde, og ikke en pestilens.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 3. Jep, google reader is your best friend. og dog.
  Du skal gro lidt hård hud her og der ;o)
  Jeg melder mig ikke som fast læser nogensteder, fordi jeg vil have lov til at droppe fra uden at gøre nogen ked af det. Sommetider læser jeg med et stykke tid, for så at finde ud af at det gider jeg alligevel ikke.... Med google reader er der ingen der ved at du hopper fra og til.
  Jeg har bestemt at når der er mere end 10 ulæste indlæg fra en blog, så er det fordi jeg ikke gider at læse den. Afmeld, slut prut. Måske kommer jeg forbi en anden gang, men de der ulæste indlæg stresser mig. Ud med dem.
  Man kan ikke både blæse og have mel i munden. Det sviner og du skal selv rydde op ;o)
  Jeg kan ikke selv både skrive indlæg og styrte rundt og læse her og der OG kommentere. Og strikke....
  Og jeg er endda ikke ret meget på ravelry, og har ikke facebook.

  Overvej de forventninger du føler at andre har til dig... Det er OK ikke at blogge hver dag, selv om det er hyggeligt at læse hvad du nu laver. Du skal leve dit IRL, som du har lyst til og ikke via bloggen efter andres forventninger. Og du skal skrive det du har lyst til og ikke være bekymret over at tabe læsere.
  stort knus
  Linda
  ps pæne glasting!

  SvarSlet
 4. Jeg tror, det er et større problem inde i dit hoved, end det er i virkeligheden. De forventninger, du tror, folk har til dig, kommer fra dig selv - det er dine egne.
  Man har jo ingen 'kommentar-pligt' blot fordi man har meldt sig som fast læser hist og pist. Ej heller hvis man besøger en blog. Nogle dage læser jeg mange blogge, andre dage få - og nogle dage slet ingen. Jeg kommenterer, hvis jeg føler for det - og har det fint med det. Ingen kan alting på én gang og hele tiden.
  Og et eller andet sted er blogverdenen jo en uformel størrelse, hvor man læser, skriver, kommenterer efter lyst og tid og behov. Tænker jeg. Jeg blogger, fordi jeg har lyst - ikke fordi jeg føler, at jeg 'skal'. Om jeg har mange eller få læsere, tager jeg ikke så tungt - for det er i bund og grund ikke det, det handler om for mig. Det handler allermest om at give udtryk for indtryk.

  KH Gittemay

  SvarSlet
 5. Jeg har det som Linda, bruger Google Reader og melder mig ikke som fast læser nogen steder. Falder jeg over nye blogs, der ser spændende ud eller nye komentatorer, melder jeg dem til og kigger lidt med. Er de ikke spændende nok til at fange hurtigt melder jeg dem af igen.

  Ind imellem vælger jeg bevidst at rydde op, så jeg ikke har flere end jeg kan overskue at læse med hos. Så ryger nogen ud, og nogengange ryger de ind igen på et senere tidspunkt.

  Jeg får tit ikke skrevet særlig mange kommentarer, oftere læser jeg bare :)

  SvarSlet
 6. Hej Henriette!
  Det er altid rart at få en kommentar, men det skal ikke være af pligt. Der er stor forskel på hvormange jeg har tid til at læse når jeg sætter mig ved pcen. Sommetider giver jeg mig selv et antal minutter og slukker derefter pcen, bloggene er tidsrøvere som også bremser en i af få lavet noget af alt det man bliver inspireret til.
  Pas på dig selv.
  Knus.

  SvarSlet
 7. Hej
  Jeg bruger også Google reader. Som regel får jeg læst alle blogs, men jeg får ikke altid lagt en kommentar, selv om det er dejligt at få, men det er tiden bare ikke altid tid til. Der er også dage hvor jeg slet ikke får tændt for pcen. Blogge kan være tidsrøvere, men jeg surfer meget rundt når jeg skal have noget inspiration.
  Knus

  SvarSlet
 8. Jeg har droppet Google reader fordi jeg aldrig kikkede på den. Min blogroll er der fordi jeg med den ønsker at anbefale, ikke at forpligte mig til at læse/kommenterer. I min blogstart havde jeg det lige som dig, men det gik over, da jeg fandt ud af at blogverdenen tordner derudaf, også selvom jeg melder mig ud af den i ny og næ. Jeg lægger ikke mærke til hvor lang tid der går mellem kommentarerne fra mine læsere, bliver blot glad når de dukker frem. Ind imellem kan der gå flere uge imellem jeg hører fra en blogger - også og måske endda mest fra dem, jeg har kendt rigtig længe. Men så lige pludselig er hun der igen, og så bliver jeg glad. Sådan er det også gået hen og blevet mig mig selv - og jeg har ikke dårlig samvittighed. Jeg melder mig også som fast læser, fordi jeg synes det er en god indikation eller et klap på skulderen fra min side - men jeg føler mig ikke forpligtet. Ligesom jeg heller ikke forventer, at mine faste læsere er på min blog hver dag.
  Det eneste jeg vil anbefale er, at man melder ud, hvis man ønsker at holde en lille pause - ellers gå vi andre jo og bliver bekymrede :o)

  SvarSlet
 9. Det er jo ikke nogen skrevende regel der siger at man SKAL læse alle indlæg fra ander OG kommenterer på dem.

  Jeg kører ned over læselisten på Blogger betjeningspanelet og så ser jeg hvem der har og hvad der er skrevet om. Nogle overskrifter eller billeder fanger mig og så læser jeg indlæggene. Skimmer ned og ser om der er noget der fanger mig lige den dag og ellers videre. Smider en kommentar, hvis jeg er ind the mood for det og kan få ordene rigtig på plads.

  Kan da godt mærke, at når man ikke selv får smidt kommentar så tit, ja så får man heller ikke selv igen, men sådan er det.
  For mig handler bloggen om at skrive et indlæg, når der er noget jeg vil fortælle (og det er langt fra hver dag det sker)og besvare kommentarer på min blog.
  Og når der så skal spildes tid, ja så læses andres blogge og et par ord smides, hvis der er noget at kommenterer.

  Hav en god dag Henriette :0)
  KH og klem
  Kari

  SvarSlet
 10. Tusind tak alle sammen. Jeg tror jeg vil kigge nærmere på google reader og så SKAL jeg altså lære mig selv, ikke at have så store krav TIL MIG SELV.. Det er vist stadig en issue jeg troede jeg havde fået rettet af for længst. Hmm

  Kan vi ikke bare konstatere at jeg tænker alt alt for meget og hele tiden?

  Knus Henriette.

  PS: Glassene er min lille nybegyndte samling. Jeg har besluttet at jeg vil samle på glas i alle former og i de turkise og blågrønne nuancer. Det ser så fint ud i vinduet :)

  Knus til jer alle

  SvarSlet
 11. Jeg læser nok med der hvor jeg kan hente inspiration og den jeg kan nå tror jeg. Nogle gange skimmer jeg bare og andre gange får jeg tid til lidt mere. Det er som det er, jeg vil jo gerne, men orker ligesom dig heller ikke altid. Sådan må det være. Jeg har en 4-5 stykker hvor jeg er rimelig up to date og så læser jeg ellers med af interesse resten af stederne, når jeg føler mig ramt eller har en holdning mv : )
  Kram

  SvarSlet
 12. Jeg har mange blogs på min blogroll, som jeg stortset aldrig kommentere på (bl.a. din blog). Det giver mig ikke dårlig samvittighed, for døgnet har kun 24 timer og livet skal først og fremmest leves IRL. Derimod ville jeg få dårlig samvittighed overfor mine nærmeste, hvis livet på nettet fyldte for meget og blev prioriteret på bekostning af dem.

  Jeg har forsøgt mig med google reader, men det stressede mig - så det var en dårlig løsning for mig. Jeg holder mig til min blogroll. Derudover melder jeg mig, efter moden overvejelse, som fast læser, der hvor jeg gider læse med. Egentlig har jeg et lettere anstrengt forhold til konceptet omkring fast læser - jeg synes, det minder lidt om skoletiden, hvor det gjaldt om, at flest muligt skrev i venindebogen! Faktisk er det af dovenskab, at jeg benytter det - det er nemlig den nemmeste måde at opdatere min blogroll på;-)

  SvarSlet
 13. Personligt bruger jeg Googlereader og ganske vist mister blogejerne på den måde mit klik i deres statistik, men det er en rimelig overskuelig måde at komme igennem de blogs, jeg godt kan li'. Din inklusiv :-)

  Nogle dage har jeg ikke det fornødne overskud og så er der kun ganske få blogs (2-5 stk.), som får min opmærksomhed. Andre dage læser jeg slet ingen, fordi jeg er nødt til at koncentrere mig om min egen virkelighed og jeg tror, at man med tiden lærer at vende det blinde øje til og sige, at intet andet er så vigtigt, som det liv vi står lige midt i :-)

  SvarSlet
 14. Prøver igen igen - min kommentar bliver ikke vist. :(


  Jeg bruger Google Reader og det er sjælent der kommer nye blogs på og hvis der gør har jeg det ligesom her i hjemme, en ny ting ind en ting ud.

  Jeg kunne aldrig falde for stressens grimme ansigt på grund af en fritidsbeskæftigelse. Det er livet ski for kostbart til.

  Held og lykke og pas på dig selv. :)

  PS. Jeg er ikke tilmeld som fast læser nogle steder, af den simple grund at det ikke tjener noget formål for mig. :)

  SvarSlet
 15. Også tusind tak til Rikke, fru Kahr, Anita og Catarina. Jeg har taget alle jeres råd og skriv til mig, og nu skal jeg så finde min egen måde a håndtere det på. ;)

  Rigtig god fredag her fra mig

  SvarSlet
 16. Jeg er ny blogger, så jeg bruger stadig min blogroulade, men er også begyndt at anvende Google Reader.
  Jeg tænker du lige har givet dig selv det allerbedste råd, at finde din egen måde at håndtere det på, så du kan leve med det.
  Det er det der betyder mest
  God weekend til dig og dine

  SvarSlet
 17. Kære Inge tak for kommentaren :) Jeg er ved at finde måden jeg kan overskue det på, og er så glad for den ide med google reader.

  Rigtig god weekend og kærlig hilsen
  Henriette

  SvarSlet