29 marts 2010

Påskeferie

 

 

 

SNC17970_resize

Her er påskeferie i huset, og alle på nær min stakkels elskede har fri og er hjemme i denne uge. Jeg mærker nu ikke meget til det for de kære børn ligger alle som en og snuer endnu. Det er nu ok, for når der ikke engang er en sol at stå op til, så kan jeg nu godt forstå at de vil nyde friheden.  Det giver også mig mulighed for at vågne som jeg selv bedst kan lide det.

I stilhed, langsomt og i eget tempo.

I dag er det en uge siden jeg begyndte en ændring af mine kostvaner. Ikke voldsomt, men sådan i det små og jeg syntes at det er gået ok. Jeg har holdt mig fra sukker og de første dage rensede jeg ud i kroppen med kun presset saft og masser af næringsrig og stærk suppe.  Der er blevet serveret grillet kød i stedet for stegt, masser af grøntsager og ingen sovs. Det sidste var lidt en gyser for ungerne, og især den ene er ellers ikke meget for at mangle, men det er blevet vel modtaget og det er med garanti fordi jeg har talt godt for sagen.  Heller ikke lyst brød er der i skabene mere, i stedet har jeg nogle af dagene bagt mine grove boller, fyldt med havregryn, speltflager og byggryn. De smager supergodt, og jeg har et trick der kan få de kære børn til at spise dem med stor fornøjelse..

Hjemmelavet vanilliesukker. Lavet på rå rørsukker og masser af det sorte guld. Det får en herlig smag og så glemmer de helt at de faktisk er sunde. Det er så også det eneste sukker der er røget indenbords, og det er ok syntes jeg. Alt i alt en vellykket første uge, og jeg fortsætter i fin stil. Fysisk kan jeg mærke at jeg har det bedre, men om vægten giver udslag må guderne vide, for vi har ingen vægt. Af princip simpelthen. Jeg måler på tøjet hvordan tingenes tilstand er, tal og numre giver især unge piger en tendens til at hysse, så derfor..  og selvom jeg gerne vil tilbage til min mest behagelige vægt, så er det ikke det primære her. Det handler mere om velvære og sundhed, og mest dejligt er det når jeg om aftenen ikke er så fyldt i maven, men i stedet føler mig let og ubesværet.

Faktisk droppede jeg også kaffen i første omgang, men det gik IKKE ubemærket hen, og allerede onsdag røg jeg i, men siden har jeg begrænset mig til et par stykker om dagen. Jeg blev simpelthen aggressiv! Så lærte jeg det..  The er udemærket, men noget jeg kun drikker når jeg er i en særlig stemning.

Nu vil jeg strikke lidt.. ;)

 

SNC18024_resize

8 kommentarer:

 1. Det lyder til at være nogle skønne sunde boller... ER det en opskrift du kan dele ???

  Du gav mig lige lyst til bage *GGG*

  God Påske

  SvarSlet
 2. Hej Arduinna

  Ja da, den er hjemmekomponeret og jeg lægger den på lidt senere i dag:)

  Også god påske til dig søde :))

  SvarSlet
 3. Det er flot med din kostomlægning - jeg synes, det lyder klogt. Selv om vi ikke skal være fanatiske, tror jeg, at mange får alt for meget sukker, og det gør ikke noget godt kroppen.
  Håber vi ses til Bentes træf den 29. maj, varme klem til dig, Henriette!

  SvarSlet
 4. Uhhh at droppe kaffen.. det ville jeg heller ikke ha' det super godt med. Flot at du lykkes med at ændre på kosten, lige pludselig bliver en sundere kost også en vane.
  Ha' en god dag Henriette

  SvarSlet
 5. Det lyder som nogle gode tiltag du har gang i. Kosten har stor betydning for vores velvære. Så det er godt, at du har droppet sukker og hvidt brød - puttet nogle gode ting ind i stedet. Man skal ikke være fanatisk - men bevidst. Fortsat god dag...

  SvarSlet
 6. Kære Madame, jeg ved at jeg ihvertfald er alt for glad for søde sager og ligeså er Rasmus. Det er bare ikke godt, så nu skal der trappes ned til fornuftige mængder :)

  Ja i lige måde, det er jo et dejligt tidspunkt på året og hvor sommeren er helt tæt på ik..

  Mange knus og kh
  Henriette :)

  SvarSlet
 7. Kære Inge det håber jeg jo meget på, for så holder jeg vel også længere ;)

  Kaffen nægter jeg dog at skille mig helt af med, så nu nydes den bare endnu mere når jeg tager en tår.

  Rigtig god dag til dig Inge :))

  SvarSlet
 8. Kære Karina, det er netop det med bevidstheden jeg prøver at gøre noget ved. Især fordi jeg jo har været igennem et stort vægttab på 30 kg i 2006, og jeg er lidt ked af at de begynder at gå deropad igen.

  Iøvrigt har man det bedre når man ikke er så fyldt med tunge ting og søde sager hele tiden. I stedet smager det supergodt når man så tager en lille godbid hehe.

  Knus og dejlig dag til dig

  SvarSlet