29 juni 2010

Endelig som det skal være herude

 

 

 

Et indlæg til altanbloggen ryger også på her, da jeg jo er feriebarn :-)  Lidt skriveri bliver det da til, og jeg syntes at det passer fint som sommerrapport her også…

 

 

 

 

 

 

SNC10452_resize

Nu er altanen som jeg vil have den :-)

SNC10463_resize SNC10462_resize

Der kunne godt have været flere blomster på alt det grønne, men hele sæsonen er jo stadigt forsinket så senere regner jeg bestemt med at det vil være mere kulørt herude. Jeg er bænket med alt mit livsnødvendige habengut, hækletøj, bærbar, friskbagte boller ( vi har jo ferie..), kaffe, skygge indtil videre og fred i sindet. Om lidt bliver parasollen hentet op fra kælderen, den kan jeg ikke undvære længere for omkring halv tolv står solen allerede lige på, og både jeg og alle planterne bliver ristet alt for hårdt. Jeg er ikke den store solnyder, bliver let forbrændt, så derfor er jeg solidarisk med resten af altanens brugere..  Begge døre kan være åbne, og det får det hele til at virke større, som en lille del af stuen og det elsker jeg.

SNC10253_resize SNC10351_resize

 

SNC10396_resize SNC10409_resize

Marsvinene bruger den også, men ikke på hverdage for tiden, da der er voldsomt støjende med jævne mellemrum, fra byggeriet omme bagved. Nu skulle man så tro at jeg også selv ville være generet at støjen fra mine omgivelser, men jeg er uhyggeligt god til at lukke den ude. Både lyttebog, men også vanen og mine år i terapi, har lært mig teknikken med at lukke af. Kun børnenes skænderier og alm teenage støj kan jeg ikke klare i længere tid af gangen, men det er en helt anden og for altanen uvedkommende historie :-)

SNC10428_resize

Det er en daglig nydelse nu, at være herude. Jeg nusser om det hele, bruger meget tid på bare at sidde og se det hele gro for øjenene af mig. Især klematissen vokser så ivrigt, at det er lige før at jeg kan se med det blotte øje, dens stængler blive længere og længere. Der er noget terapeutisk ved det med at kigge på det grønne der trivedes og gror. Mine naboer som slet ikke bruger deres altaner, og kun har en enkelt blomst eller to derude, må tro jeg er mindre underlig når jeg sådan sidder stille længe af gangen, og bare kigger rundt. Jeg gør mig også umage for ikke at fotografere i en bestemt retning, for det kunne jo misforståes og få dem til at tro jeg retter linsen mod deres privatliv, og ikke mine egne planters udvikling..  

SNC10461_resize

 

SNC10465_resize

 

 

Også på den anden side af lejligheden, inde i soveværelset har vi jo en lille bitte altanlignende tingest. Der er dobbeltdøre og ikke meget andet end en lille gesims med gitterværk for, men alligevel er det lykkedes mig at få grønt til at gro derude. Solen står på fra tidlig morgen til ved middagstid, og det virker fint. Jeg har ærteblomster der snor sig op af gitret, men ikke så højt som sidste år, vedbend som er nyplantet da vinteren slog min gamle ihjel. Det har jeg været ret så trist over, da den var fire år gammel og efterhånden dækkede det hele så fint som jeg havde forestillet mig da jeg satte den.  Nu får den nye lov at overtage, og så må vi se hvor gammel den kan blive. Derudover er der en enkelt rankeblomst, som har overlevet forårets forspiring indendørs. Den vokser til gengæld helt vildt og har nu sat knopper til en masse blå blomster. Det bliver spændende at se hvordan det kommer til at se ud om ikke så længe :-) 

 

 

SNC10314_resize SNC10310_resize

 

SNC10311_resize SNC19925_resize

 

Lige uden for dørene bor disse to duer. De er møgmugne over at jeg ikke vil lade dem bo i mine altankasser. Jeg syntes måske nok bare at det er lidt træls de maser de få der er til plukfisk  hihi

SNC19551_resize

Sommeren er endelig over os, og det skal nydes hvert minut. Vi har ferie og held i uheld er det, at vi ikke kan låne sommerhus i år, for så kan jeg jo hver dag nyde altanen og sikre at det hele ikke dør af tørst :-))

16 kommentarer:

 1. Åh Henriette din altan er skøn sådan en kunne jeg godt tænke mig :), men jeg har min gårdhave og bagved den min almindelige have, men du har ret sådan en altan udvider lige arealet i boligen og det kunne jeg godt bruge nu og da
  Kan du have en dejlig dag

  SvarSlet
 2. Skøn Altan... Alt er bare så grønt og lækkert... Ville ønske jeg havde grønne finger som dig...

  SvarSlet
 3. Hvor er din altan dejlig. Jeg elsker også bare blomster på altanen :)

  Lige en velment advarsel: Pas på med marsvinene og planterne. De kan ikke tåle løgplanter (jeg syntes, jeg så purløg?) - og så ville jeg også være betænkelig ved, at de spiser af de andre planter. Du kan ikke sætter noget løbegårdshegn op foran planterne eller fjerne de nederste, når marsvinene er ude? - Som alternativ til de rigtige løbegårde kan man bruge sådan noget bedafgrænsning bestående af små lodrette "stolper" sat sammen i et fleksibelt "bånd, som man kan købe i byggemarkeder. Der ser også ret hyggeligt ud, hvis du spørger mig :)

  Ellers er det i øvrigt en rigtig god idé at lukke marsvinene derud. Så kan de få luft, selv om I bor i lejlighed :)

  SvarSlet
 4. Du har da fået noget ud af ingenting :0)
  Sikken en lækker altan du har fået beplantet!
  Det ser vildt hyggeligt ud!

  Kærlige knus
  Kari

  SvarSlet
 5. Det er den mest fantastiske altan, jeg nogensinde har set! Du har virkelig fået skabt en lille intim have. Der gad jeg godt sidde og nyde en kop kaffe og udsigten ;-)

  SvarSlet
 6. HEj Henriette!
  Hvor er den flot din altan og jeg forstår til fulde det med at sidde og glo på det hele gror. Dejligt Dejligt.
  Knus.

  SvarSlet
 7. Kære Henriette,
  Jeg har tilladt mig at sætte dig på som dagens blogger. Håber det er ok?

  Kram fra
  mette

  SvarSlet
 8. Hej Pernille. Det ER skønt at kunne åbne stuen på den måde, men en gårdhave er nu også godt at have ik.. I kan grille og hygge dernede :-)

  Tak for din hilsen og jeg håber at du og hundebassen nyder livet og sommeren.

  Knus Henriette

  SvarSlet
 9. Charlotte... Du har jo den mest vidunderlige balkonagtige altan, så du må bare kaste dig ud i at eksperimentere lidt :-))

  Tak for den søde kommentar og jeg ønsker dig en dejlig dag

  Knus Henriette ;)

  SvarSlet
 10. Kære Reke, jeg har lige mailet dig og takker for din kommentar :-) De elsker at kunne hoppe rundt derude, hvilket får dem til at gå helt kolde når de kommer "hjem" igen hihi.

  Rigtig god dag og mange knus
  Henriette

  SvarSlet
 11. Ja Kari, jeg har nægtet at acceptere det faktum at der egentlig ikke er meget plads hihi.

  Tak for hilsenen og rigtig god dag
  Knus Henriette :-))

  SvarSlet
 12. Tusind tak Polka. jeg er også lidt stolt af den :-))

  Du skal da være velkommen.. ;)

  Knus og dejlig dag
  Henriette

  SvarSlet
 13. Tak Margith, det er ren meditation ik.. :-)

  Rigtig god dag og knus
  Henriette

  SvarSlet
 14. Kære Mette, det kan du tro jeg bliver så glad for :-)) Lidt ærefuldt syntes jeg det er og så håber jeg at flere vil kigge forbi. Det er så hyggeligt ik..

  Rigtig god dag og mange knus
  Henriette :-)

  SvarSlet
 15. Hej Henriette :-)

  Hvor ER den altan altså bare skøn! Du må gerne komme på "ferie" her et par uger, og sætte skik på min have og terrasse.....vi kører en ret naturlig stil pt ;-)

  Knus fra June

  SvarSlet
 16. Hej igen :-)

  Nåe, nu blev jeg alligevel så inspireret af din altan, at jeg har gjort lidt ved min terrasse ;-)

  Der kommer et indlæg senere idag...

  Håber det går godt!

  Knus fra June

  SvarSlet