22 juni 2010

I dag SKAL jeg altså gennemføre.. (og lidt om lithium)

 

 

SNC12438_resize

… min tid hos tandlægen!

Gang på gang og om og om igen, har jeg aflyst og rykket og flyttet og udskudt, den tid jeg fik for længe siden.  Det er nummer to rodbehandling jeg fik først på året, der skal arbejdes videre på, men nu går det bare lige så godt. Ingen smerter og ingen problemer har jeg haft, så jeg orker næsten ikke , at skulle igennem næste fase. Den kræver som altid bedøvelse og det er jo en helt ingeniøropgave at få den til at virke. Hver eneste gang..

Jeg har heldigvis husket ikke at tage min medicin, og det skulle gerne gøre processen lidt nemmere, for slet ikke at tale om mindre smertefuld. Jeg skal møde en halv time før, for at få dosen til at virke ordentligt. Ihh guder altså

Hver gang det er tid, så overvejer jeg seriøst at gå over til flydende kost. Uden tænder i munden ville det måske også få mig til at spise lidt mindre hehe.

Jeg har sovet fantastisk og så godt at jeg næsten ikke kan vågne op igen. Kender I det?  Enten er man træt fordi man sover for lidt, eller osse fordi man har sovet for meget!  At være menneske er ikke let uden vejledning syntes jeg. En vejledning til sindet gad jeg også godt eje forresten :-)

Jeg læste i dag en artikel om nogle kloge hoveder der har forsket i depression kontra vægt. De kunne have sparet sig ( og med garanti en masse penge ), og bare ringet til mig. Jeg bliver så harm når jeg læser den slags, for det lyder nærmest som om det kommer bag på dem, at man tager på i vægt når man er deprimeret! Jeg mener..  enhver patient der er på psykofarmaka kan fortælle om vægtøgning i den forbindelse, og enhver patient vil også meget gerne skrive under på, at det IKKE altid handler om overspisning. Ofte er det selvfølgelig begge dele der spiller ind, men faktum er bare at meget af dem medicin vi får tilbudt ødelægger stofskiftet og forbrændingen. Jeg selv mærkede en helt tredje effekt også, dengang jeg var allermest syg. Der fik jeg nemlig ( meget modvilligt at samme grund ) ordineret Lithium. Det rene helvede at indtage. Virkningen handler om at nedsætte hastigheden af tankerne der snurrer. Lithium gør simpelthen en handlingslammet, så samtidigt med at man indtager medicin der “feder”, så ved ens fornuft godt at man skal være mere aktiv ( noget der er helt umuligt med en depression i udbrud), men litiummet gør at man IKKE kan HANDLE på det..  Ergo man bliver passifiseret og sløv og tager på og på. Når man er på lithium kan man tænke en tanke. Det tager en time måske at opfatte at man har tænkt den, men der kan gå   d a g e   før man får handlet på den. HVIS man altså gør det. Oftest glider den nemlig over i glemslen inden den er registreret, der hvor hjernen lægger sine huskesedler og to-do lister.

Sidst men ikke mindst gik jeg helt i selvsving da jeg læste dette sidst i artiklen:

Citat: “Derfor understreger forskerne, at psykiske sygdomme bør tages alvorlig” Citat slut.

HVAD FANDEN TÆNKER DE PÅ???

Ja gu edder hule helvede og sgu skal det da tages alvorligt! Hvad tror de det er??  en sommerlejr?? tror de det er noget vi selv og frivilligt opfinder for at få lidt mere fritid??  Hold da kæft jeg er så gal som en rabiesangrebet ræv.

Jeg ryger op i det røde felt og tanken om lithium ku ligge lige for, for mine nærmeste, når jeg rammer loftet i harme.

SNC14450_resize

Nu køler jeg så lige af igen, tænker på solen der igen giver mig lys i øjenene og glæde i hjertet. Tænker på den vandmelon jeg købte i går og som smagte så godt, at jeg næsten ikke ville dele ud af den. Den var ligeså grøn udenpå og rød indeni, som det indlæg jeg skrev i går. UHHMMM og slurp og smask :-))

 

 

Gad vide hvilken farve min dag får idag??

 

14 kommentarer:

 1. Krydser fingre for at det går godt hos tanlægen - har selv aflyst mine aftaler 3 gange, så måske skulle jeg tage mig sammen , :oZ

  Knus.

  SvarSlet
 2. Hahaha! En sommerlejr! At depression skal tages alvorligt. Fordi den kan lede til fysiske sygdomme på grund af overvægt.

  Jeg er dybt imponeret over de kloge forskere. NOT

  God tandlægedag :)

  Klem fra
  mette

  SvarSlet
 3. Det lyder som om de "kære forskere" ikke har oplevet den virkelige verden?? Jeg kan ikke rigtig andet end at grine, så dum kan man da ikke være og så samtidig kalde sig forsker ... jo jo!

  Håber det går godt hos tandlægen!

  SvarSlet
 4. Håber det gik godt hos tandlægen? Ja du godeste som de dog finder på at skrive!! Knus

  SvarSlet
 5. Der er nogle der syner så kloge at de en skønne dag påtager sig at trække vejret for os, eller dyrke sex for os så er de fornøjelser også gået fløjten.
  Jeg kan også blive harm over de såkaldte ekspertudsagn en gang imellem, det ligner til forveksling at de er i lommen på medicinalfirmaer, eller tobaksindustrien.
  Håber at det gik godt ved tandlægen Henriette.
  God dag til dig.

  SvarSlet
 6. Mon artiklen er for at oplyse andre der ikke står i en depression? At synliggøre situationen? Jeg har jo ikke læst den, så derfor stiller jeg det som spørgsmål.

  Håber du klarede dig igennem tandlæge tiden. Jeg hader virkelig også de besøg og har udskudt min sidste indkaldelse et halvt år. Og det er blot et almindeligt eftersyn.

  Knus og god dag :-)

  SvarSlet
 7. Kære Henriette

  Det indlæg kunne næste være skrevet af mig. sørgeligt, men rart at opleve, vi er flere med disse tanker.
  knus fra en overvægtig, pillespisende Fru Rønne, der tager tilløb til tandlægebesøg på tirsdag :D

  SvarSlet
 8. Kære Marianne, ja bare se at komme afsted kan jeg sige kry, nu hvor min aftale er overstået.. :-))

  Rigtig god weekend
  Henriette :-))

  SvarSlet
 9. Ja kære Mette, man skal høre meget ik..

  Rigtig god weekend og mange knus
  Henriette :-))

  SvarSlet
 10. Kære Polka, jeg syntes noglegange at de der forskere er lige lovligt " KLOGE".. vi almindelige mennesker vi ved ingenting gør vi.

  Knus og rigtig god weekend
  Henriette :-)

  SvarSlet
 11. Kære Anette, jo tak jeg stak af inden det blev for morsomt.. ;)

  Rigtig god weekend og mange knus til dig
  kh Henriette :)

  SvarSlet
 12. Ja Michael, det er nemlig hele problemet. Man ved aldrig hvem der har mest gavn af alle de forsøg og forrskningsprojekter der bliver publiceret..

  Jeg er tilbøjelig til at tro på at det er dem med pengeinteresserne der "vinder" til sidst:(

  Rigtig god weekend
  knus Henriette :))

  SvarSlet
 13. Kære Fru E. Jamen det er det sikkert og jeg ved at mange jo IKKE kender til de bivirkninger, men jeg bliver harm alligevel. De er så kloge, syntes de kloge.. :-))

  Kan du så se at komme afsted med dig, ned til tandlægen og så bare hjem igen i en fart :-)

  Mange knus og god weekend
  Henriette

  SvarSlet
 14. Hi hi Fru Rønne, ja heldigvis er jeg da ikke den eneste der tænker som jeg gør, men alligevel er det sgu en strid artikel at læse.

  Tusind tak for din kommentar og jeg ønsker dig en dejlig weekend inden tandlægebesøget.. ;)


  Kh Henriette

  SvarSlet