16 september 2010

Defemibyen’s strikkemagasin #3#

 

 

 

SNC12324_resize

 

I tredje udgave af strikkemagasinet her på bloggen, handler det om gadgets. For en samlernatur som jeg, er det næsten en umulig opgave at lukke øjnene for, hvad der findes af hjælperedskaber og andre sjove strikkerelaterede tingester rundt omkring.

 

Altså.. selv syntes jeg jo ikke at jeg har alverdens legetøj, men nogle vil nok modsige mig der, for ikke alle er til småting og flere ekspl af samme funktion.  Jeg har klare favoritter. Favoritter som oven i købet hører til i den simple ende af skalaen, og så er der tilbehør som bare ikke hjælper mig en bønne, selvom guld og grønne skove bliver mig lovet. Jeg er også sikker på, at det jeg selv syntes er et hit, helt sikkert er dømt ude af andre strikkere. Vi har alle en forkærlighed for forskellige remedier, ligesom vi har for garn og opskrifter.

 

 

 

Jeg viser her, hvad jeg selv absolut ikke kan undvære, hvad jeg syntes der fungerer lige for mig, hvad jeg syntes der er helt håbløst, og til sidst hvad der står på ønskelisten til jul.

 

SNC12437_resize

Must NUMERO UNO. For overhovedet at kunne lave noget som helst må og skal jeg have mine briller på. Det er sket et par gange at jeg har forlagt dem, og der kan omgivelserne fortælle om panikagtige scener, grusomme lyde og masseordrer om at smide alt, hvad de har i hænderne og lede til de segner. Senest var det en sen aften, nogle var endda gået i seng, men de blev kostet ud af fjererne igen gjorde de. Anklager om sabotage var i spil, og ingen var i ro før mutter her igen ku se ;)

 

SNC12479_resize

Næste absolutte must, er min fede håndcreme og et par gode neglefile. Enhver strikker ved at sindssygen banker på, hvis man sidder der og strikker i det skønneste garn, og samtidigt hele tiden hænger i fordi man har tørre hænder, hårde neglerødder eller måske endda en knækket negl. DET holder ikke.. Derfor er det en rigtig god ting, at have nødhjælpen med sig og parat. Med andre ord er det bare helt essentielt i min strikketaske/kurv.

 

 

SNC12490_resize

Ja ok.. denne gadget er muligvis ikke lige til at forstå, men jeg har simpelthen fået “læst” mange flere bøger siden jeg fik den i fødselsdagsgave sidste år. Den kan naturligvis ikke være interessant i forbindelse med strikkearrangementer, men hjemme og når jeg strikker for at få ro på mig selv, er den guld værd. Det giver sig selv, at man ikke kan bøvle med både pinde, garn OG en bog, så her slåes to fluer med eet smæk. Jeg ved at mange endnu ikke har vænnet sig til at lytte bøger, jeg selv var også noget loren ved tanken, og lad mig her liiige reklamere for vigtigheden af, at en TALENTFULD oplæser er alfa og omega for oplevelsen. Jeg har med hård hånd ( sarte ører..) sorteret i oplæsere, for nogle af dem er simpelthen dybt belastende at lytte på. En god oplæser og strik  er en højere enhed ;)

 

 

SNC12441_resize SNC12444_resize

Første reelle strikkegadget er det lille knit kit som jeg har købt ovre ved Slavi. Jeg måtte eje den, men den har søreme også vist sig at være anvendelig. Feks var den med i min taske da vi var på Bakken i sidste måned. Den rummer alt hvad man lige skal ha med sig PÅ NÆR een vigtig ting, som jeg så selv har tilføjet. Heldigvis passede størrelsen lige. Den manglende ting er den lille mini strikkepind i ser på billede to. Nærbillede er nedenunder her.  Egentlig er det nåle i træ, til at holde på strikkede stykker der skal syes sammen. De er vildt praktiske, men jeg bruger altså også mine til når jeg kabler. OG en af dem kan lige netop være i rummet sammen med de andre småting i Knit Kittet. Faktisk undrer det mig at de ikke selv har tænkt over at den mangler for at sættet er komplet.

SNC12446_resize

 

SNC12448_resize

En anden lille sjov ting er denne ring. Den er til os ( og mig..) der ikke kan finde ud af det der med to tråde. Jeg har brugt den og den virker. Jeg regner dog med at jeg med tiden kan strikke flertrådestrik UDEN ringen på, for det går klart langsommere. Speed er dog ikke det vigtigste når man skal øve og træne nyt. Det vil enhver kørelærer vist også give mig ret i ik..?    ;)

 

page

Næste for mig UUNDVÆRlige tilbehør er disse små gummihatte. Jeg kan ikke rose dem nok og de er med mig overalt. Jeg har en forkærlighed for at strikke med strømpepinde. Ikke nødvendigvis strømper, men alle strikkerier der ikke er større end de der 30 –40 masker ( feks Dominostrik ), strikker jeg på denne måde. Dutterne sidder på den anden ende i spidsen, for så hænger de ikke i når jeg pakker det sammen igen, eller når arbejdet er blevet stort og fylder hele skødet. Og som en ekstra bonus gør det heller ikke nas, når man jokker fødderne ned i kurven ved en fejltagelse, OG rammer direkte ned i en strikkepind!!!  Smart ik?

 

SNC12481_resize

 

 

 

 

Udover mine egne favoritter, er der så de effekter alle ikke kan undvære, incl hjælpemidlerne til Knit Pro..

 

page2

 

 

Og disse to praktiske fætre her:

SNC16069_resize SNC17670_resize

 

 

 

Næst sidst på listen over gadgets, havner disse som jeg under ingen omstændigheder kommer til at bruge. Jeg har ellers givet dem en chance i form af forskellige udgaver og producenter, men lige meget hjalp det. De er simpelthen for små til mine pølsefingre, MEN jeg tvivler faktisk ikke på at de vil være praktiske, hvis man altså er en kvinde med slanke og MEGET KORTE fingre!!

SNC12511

 

 

 

Allersidst i denne udgave af defems strikkemagasin er her hvad jeg ønsker mig til jul :-)

 

 

strikkeønsker

 

Fra øverste venstre hjørne er det:  Blocking wire og strikkekalkulator, nedenunder er garnholdere og mønstertavle.

(Billedet af garnholderen med sort finger er lånt hos Geilsk, og den af træ har jeg lånt ovre ved Eventyrgarn.)

 

Jeg har set garnskåle flere steder og de er faktisk heller ikke helt uden evner, så måske…                             Bla har Lavendel vist dem frem, men om de er hendes eget brug eller om de er til salg i hendes butik er jeg ikke helt klar over. HER er hvad jeg fandt ved at google ordet. En fin lille sag fra Sverige ;)

 

 

 

 

Jeg har hygget mig mægtigt med, at skrive og illustrere denne tredje udgave at mit eget strikkemagasin, så jeg tror godt at jeg kan love/true med flere udgaver i fremtiden :-))

 

Hehe

3 kommentarer:

 1. Det er ikke udstyr vi skal gå ned på :o) Har fået mail, og fixet password m.m, vender tilbage: Kh

  SvarSlet
 2. Det var da et rigtigt skønt indlæg. Jeg har hygget og nydt at læse det samt kigget på alle dine dejlige sager.
  Strikkeskålene kender jeg godt. De bliver lavet i Sakskøbing hos H.L Keremik.
  Producenter har selv en blog, den er her.
  http://hedvigkeramik.blogspot.com/2010/01/strikkeskal.html
  Jeg ved ikke, hvordan man linker i kommentarfeltet. Du kan evt. prøve at google strikkeskåle. Du bliver da nødt til at skrive den på ønskeseddelen også.

  SvarSlet
 3. Hej skønne, tak for dit indlæg;-) Du kan faktisk godt bruge den skæve pind til at holde maskerne når du strikker kabler ;-)

  Og Blocking Pins har jeg indkøbt, mangler bare at sætte dem til salg, wirer kommer også snart (forhåbentlig) :-)

  Garnfidusen har jeg personligt og den er jeg rigtig glad for!!!

  Mange knus

  SLavi

  SvarSlet