04 september 2010

Etzy og farver

 

 

 

SNC12018_resize

 

 

Etzy er stedet for alle slags varer, fremstillet af mennesker med talent for kreativitet og gode ideer. Det ved de fleste bloggere er jeg ret så sikker på, og jeg har da også længe modtaget nyhedsbrev derfra, men aldrig har jeg benyttet mig af siden, for jeg ville prøve Eskimimis garn.

 

 

I sidste måned blev jeg så endeligt indfanget af en Canadisk kvinde, der med sirlig og rolig hånd har fremstillet bitte små agern. Et eller andet sted er det jo lidt en ting jeg sagtens klarer mig uden, men jeg blev helt fortryllet af ideen.

 

il_430xN.170376709 il_430xN.170376707

Billederne er lånt fra Green Baboon Designs side

 

Hun fortæller om skovture med børnene, hvor de flittigt samler de små skåle, for derefter at fylde dem med hjemmefiltet uld, så de får udseende af agern, nu  bare i alle mulige farver. Nogle af skålene har hun dryppet stearin i, og de kan snildt flyde i en skål med vand og lyse på et bord eller i en karm. Der skal selvfølgelig holdes øje med dem, de brænder vel en lille halv times tid, og personligt tror jeg slet ikke jeg kan nænne at tænde dem, men de er da dekorative og jeg tænker at de vil være søde til jul.

 

 

De ankom i går og med tanke på at de er sendt helt fra Canada af, så er leveringstiden altså ret så kort.

 

 

Jeg har skiftet farve herinde på bloggen, som et led i mine bestræbelser på, at affinde mig med efterårets komme. For mig er det ikke en god ting, at bibeholde de lyse og friske sommerkulører, for de minder mig om den tid der alt for hurtigt er gået, og de måneder med varme og sol, der nu igen er bag os.

 

 

 

SNC12027_resize

 

 

Dybest set elsker jeg efteråret og de farver der følger med. Svælger i naturens eksplosion af gyldne og røde toner, så i denne weekend står der udskiftning af pynt og tæpper/puder på programmet. Som jeg selv, skifter også mit indbo stemning og farver. På den måde lever jeg med sæsonen og årstiden. Begrebet hygge er jo noget vi danskere er gode til at fortolke, og vi gør det alle forskelligt, men fælles tror jeg vi er om behovet for lys i den mørke tid. Både elektrisk og levende, så selvom jeg savner de lyse sommeraftener helt vanvittigt,  elsker jeg jo alligevel også at have stearinlys tændt, så de lysestager der har været sat i skammekrogen hele sommeren, skal hentes frem nu.

 

Jeg tror faktisk at jeg ender med at klare mig godt igennem efteråret.. :-)     

 

 

SNC12021_resize

6 kommentarer:

 1. Hvor er de agern altså fine :-)
  Dine billeder er rigtig flotte og man kommer i den helt rigtige efterårsstemning af at læse dine ord.
  Tror også jeg vil skifte mine lys ud med nogen i efterårsfarver. Tak for inspirationen :-) og god weekend til dig.

  SvarSlet
 2. Dejligt indlæg :-)
  Jeg glæder mig også til efteråret! Da jeg besøgte min læge første gang i fbm. med min depression, spurgte han til om det mon kunne være en vinterdepression. NEJ - jeg elsker efterår og vinter, sagde jeg. Han kiggede lettere forundret på mig. Men det passer altså. Og det er lige præcis som du skriver med farverne, der brager igennem i alle de flotte nuancer, den ene varmere end den anden, der giver efteråret en særlig plads hos mig.
  Godt efterår til dig :-)

  SvarSlet
 3. Tak kære Jane :-) Det glæder mig at kunne inspirere dig, og ja.. er de ikke søde de små filtede agern.

  I lige måde og kh
  Henriette

  SvarSlet
 4. Kære Polka, jeg selv er voldsomt påvirket af lys og mørke, men farverne er bare fantastiske. Endnu mere når vi er henne i oktober, men når nu vi allerede skal vænne os til koldere og mørkere tider, så lad det da være i hyggelige omgivelser hjemme ik.. ;)

  Rigtig dejlig lørdag aften og tak for din hilsen
  Henriette .-))

  SvarSlet
 5. Ej, hvor er de skønne, de agern! For sådan en lille efterårsfanatiker som mig er det lige sagen! :-D

  SvarSlet
 6. Hej Piskeris.

  Ja ikke ;-) De er simpelthen ikke til at stå for, og ideen er super god syntes jeg.

  Tak for din hilsen og dejlig mandag til dig :-))

  SvarSlet