17 september 2010

Jeg kan snart se klart igen

 

 

 

Jeg skrev for et stykke tid siden om det der med uforudsete udgifter. Om hvordan de kan komme ind fra venstre og skubbe andre planlagte udgifter til side. Min planlagte køretur måtte vige, hvilket jeg  jo er dødærgelig over, men sådan er det.

 

 

SNC12437_resize

 

En af de der udgifter, som jeg ikke lige har set komme eller, som jeg i hvertfald har lukket mine i forvejen halvblinde øjne for, er ironisk nok nye briller. Det er ikke en udgift vi hilser velkommen skulle jeg lige hilse at sige, men nu er mit syn faktisk så ringe at jeg ikke kan udskyde problemet længere, så derfor var jeg i går en tur hos brilledamen.

 

Jeg fik sgu et mindre chok da jeg hørte, hvor meget mine øjne har ændret sig siden jeg for halvandet år siden fik de briller jeg har nu, og der er ingen vej udenom det længere. Det er helt vildt faktisk og det hjalp ikke det mindste på chokket, at den flinke dame ( på min egen alder) fortalte, at det var skam da heeelt normalt for min aldersgruppe!  A  HVA  BA??  Min alder??  SÅ gammel er jeg da heller ikke ??  Men jeg skal altså nu vandre rundt med briller fra morgen til aften, briller med overganghalløjsa i ( er det mon første trin på overgangsaldersstigen??? ), og dertil indbygget solskærm, så jeg ikke ( som nu..) skal have to par uden på hinanden, når jeg er udendørs.  Hmmm  Der stod jeg så i blandt 100vis af brillestel, alt for mange valgmuligheder og en ide om at jeg ikke gider ligne en sekretær, en skolefrøken, en bibliotekar, en forsikringsagent eller en revisor. Ikke at der er noget galt med dem, men de signalerer mere klogskab end jeg besidder, og mindre sexiness end jeg gerne ville udstråle ;)    Jeg mener..   een ting er at jeg går hjemme og derfor ikke bruger mit lækreste outfit til hverdag ( mest fordi jeg er en gris og en fumlefidus, der a l t i d spilder på tøjet), en anden ting er at jeg godt ved at jeg ikke ligner en sexy mama i mit skånetøj. Skal dertil nu også lægges klogebriller, så er enden nær og min karriere som fristerinde SLUT.

 

Chokket blev ikke mindre, da jeg hørte prisen for sådan et par øjenåbnere. Hjerteflimmer og åndenød dækker vist udemærket min reaktion, og selvom man ikke skal kimse af tilskud fra kommunen, så er der ikke meget at hente i det store regnskab derfra.

 

Summa summarum solarium:

 

 

HURRA for afdragsordninger!

 

 

Jeg vil bestemt ikke anbefale den slags anordninger, men her må jeg selv ty til dem, for ellers kommer jeg til at lægge alt fra mig i fremtiden. Ingen madlavning, intet tv kiggeri, ikke noget strikkeri og ikke noget med at sidde tæt på kæresten. Alt det jeg ikke kan se nu, bliver kun mere og mere tåget i fremtiden. Jeg afholder mig selvfølgelig fra at tale om aldersbetinget kropslig degenerering, og vil i stedet insistere på at det handler om udefrakommende påvirkninger, såsom medicin, forsvindende ozonlag, den generelle forurening af byluften og måske for meget sprut i mine unge dage.

 

Sådan er det da ik.. ;)

 

 

Tre uger går der inden jeg igen kan se lys for enden af tunnelen, skimte lys forude, se klart som blæk og med vinduer så nypudsede, som krystalglas på dronningens middagstaffelbord. Tre uger som nu, hvor jeg har erkendet behovet, syntes som tre ÅRTIER. 

 

Jeg glæææææder mig til at få syn for sagen igen :-))

12 kommentarer:

 1. afdragsordning? er det med renter, for så kan jeg da anbefale flere optikere, der kører abonnementsordning i stedet. Uden renter.

  og BTW, briller er hot. Forsøger fortsat at få L. til at gå med en brille...hehe

  SvarSlet
 2. Jeg hopper på den med nye briller om en uges tid og ja det KOSTER desværre for meget.
  Jeg er afhængige af mine briller hele tiden og for mig skal de de ikke være for kedelige, men heller ikke så utrer, at jeg bliver træt af dem inden de to år er gået.

  Spændt på hvad du har valgt ;)

  SvarSlet
 3. Ja briller er dyre! Specielt med glidende overgang. Jeg har haft briller siden jeg var barn så du "slipper billigt" :P Der hvor jeg køber briller kan jeg vælge om jeg vil betale det hele med det samme eller om jeg vil betale over 12 eller 24 mdr. Uden ekstra gebyrer! Håber du bliver glad for brillerne :) Knus

  SvarSlet
 4. Halløjsa,
  den alder er jeg også kommet i, (selvom jeg har båret briller siden jeg gik i 2. klasse) altså det med glidende overgang og sådan noget. Og jeg er kommet frem til at jeg nu vil have briller fast og så kontaktlinser til sport. Så skal jeg bare lige finde den optiker, der vil lade mig betale i små dele uden ekstra omkostninger...

  Dejligt, at vi sådan kommer til at se godt ud!

  Kram

  SvarSlet
 5. Tillykke med nye briller....Jeg fik briller med glidende overgang for ca. 3 år siden og jeg er virkelig glad for det...Ingen problemer med at vænne sig til det, allerbedste er at jeg kan læse det småt, det var møgirreterende at skulle kigge over brillekanten eller tage brillerne af....ja det har sgu noget med ozonlaget at gøre, det vil jeg også påstå....jeg køber også mine på abonnement, har ikke lige en masse tusinde kroner at hoste op med på en gang....god fornøjelse med at se livet lidt mere klart....hehe

  SvarSlet
 6. Pragtfuldt at få briller, der passer til syn. Dejligt at kunne læse, tråde nåle osv.
  Jeg er en kegle til at passe på briller - lægger dem de særeste steder, så de bliver fulde af ridser, hunden tygger i dem osv. Så konsekvensen er månedslinser med to styrker. Dem er jeg rigtigt glad for....på nær, når de skal skiftes :-)

  SvarSlet
 7. Hej Prophecy.

  Jo jo det er uden renter, jeg har bare ikke helt styr på hvad det nu hedder alt sammen ;)

  Allerede nu efter kort tids venten er jeg kommet i tvivl om brillernes farve.. SUK

  Knuuus ;)

  SvarSlet
 8. Hej Kari.

  Helt enig, og tvivlen er begyndt at nage mig allerede. Fik jeg nu de rigtige eller vil jeg fortryde efter kort tid..???

  En så stor investering SKAL bare være rigtig i første hug ik.

  Knus
  Henriette:)

  SvarSlet
 9. Hej Anette.
  Ja det er heldigvis først nu det er begyndt at være et reelt behov, men jeg gad nu godt være foruden. Har stadigt ikke vænnet mig til at de hænger der på næsen af mig hihi.

  Knus til dig ;))

  SvarSlet
 10. Kære Mette. Jeg har også kontaktlinser med i mine overvejelser, men det er mere fordi jeg ikke syntes det er så behageligt at have briller på hele tiden.. Nu må vi se om jeg har valgt rigtigt :)

  Knuus Henriette

  SvarSlet
 11. Kære Reje, jeg glææææder mig også til at kunne se klart igen. Som det er nu er jeg jo evigt træt i pæren ;)

  Håber at jeg vænner mig til det hurtigt.

  Knus til dig :)

  SvarSlet
 12. Hihi Fru Rønne, ja den går jo ikke. Det er for dyrt i længden med nye briller hele tiden ;)

  Jeg er allerede i tvivl om både stel og om jeg skulle have valgt linser, men nu må jeg se..

  Knuus
  Henriette;)

  SvarSlet