30 november 2010

Eet skridt frem og to tilbage ( rapport fra afd psyk #7 )

 

 

De korte nyheder:                       ( der endte med alligevel at blive lidt længere hihi)

 

Natten til idag og det meste af tirsdagen, har været så rædselsfuld at det faktisk ikke kan beskrives, men kort sagt kan jeg nu forhåbentlig se frem til ordentlig søvn, OG dermed mere af det overskud jeg SKAL have for at komme ud til det liv der venter. Dårlig kommunikation i mellem læger og personale endte med at jeg stod som patienten der gik helt i spåner. Og jeg mener HELT i spåner..  Rystende, grædende, bleg, slidt, nervøs og med ondt i maven, mødte jeg tirsdagen.  Og jeg gider ikke bliver MERE syg af at være her. Hvad fanden skal det hjælpe??

 

En lægesamtale senere, hvor jeg redegjorde for min oplevelse og hvad jeg iøvrigt forventer af mit ophold her, fik rettet op på den miser, men den har kostet både fysisk og psykisk. Værst er det sidste, for jeg var jo faktisk begyndt at føle en vis form for ro og optimisme. De seneste døgns oplevelser fik banket mig godt og grundigt tilbage til square one og nu må jeg forfra igen..

 

Der er langt en plan for hvad og hvordan jeg skal arbejde med tingene og den er jeg tilfreds med. Eneste hage er at uanset hvor meget jeg arbejder og slider med mig selv, vil det ikke speede sorgen op og dermed UD af mit system. Det tager den tid det tager..  desværre.

 

Jeg har lært nogle meget vigtige ting trods alt:

 

ALDRIG ALDRIG at give mig selv så 100% igen.

Aldrig at stole så 100% på kærligheden igen.

Aldrig at give køb på min egen sikkerhed i form at bolig og den slags, uanset hvor meget nogen skulle påstå at de elskde mig og ville mig.

Aldrig at forlade mig på, at det der bliver sagt holder i svære tider.

 

 

Lyder jeg bitter, er det ikke det jeg her prøver at formidle. Det handler om at denne oplevelse kan jeg simpelthen ikke tåle psykisk nogensinde igen. Aldrig har angst været en del af min diagnose eller mit liv før nu. Angst er noget af det værste jeg har oplevet i denne verden af psykisk lidelse. Jeg VED at mange ved hvad jeg taler om, når jeg siger at den er ødelæggende. Det skæve her er at man for det meste lider af angst for udefrakommende ting, og kan finde trygheden indefor hjemmets fire vægge. Min angst er skabt netop der hvor jeg skulle være mest tryg, så hvor går jeg så hen??

 

 

Jeg har kun mig selv og mine børn og mine forældre at stole på og tage mig af. Deres kærlighed er tryg og konstant, UANSET hvor syg jeg bliver i perioder.

 

Indtil videre pisker tårene stadigt ud af mig, og som Lavendel så godt har beskrevet, så ved jeg da nu lidt om den proces der venter mig. Jeg glæder mig til fasen der handler om vrede.. Jeg trænger til at tæske løs på et eller andet.

 

Over and out ;)

13 kommentarer:

 1. Vrede er forløsende.
  Kære Henriette, jeg mangler ord, men tænker på dig.
  Knus Miri

  SvarSlet
 2. Jeg håber alligevel der vil komme en dag, hvor du tør give dig hen og give dig 100%. Men selvfølgelig uden at det koster hele dig... Og husk, to skridt frem og ét tilbage er også fremad. Kram

  SvarSlet
 3. Kære Henriette!
  Hvis du har lyst til at slå på noget er det vel et tegn på at vreden kommer og som Miri siger, vrede er forløsende.
  Stort knus.

  SvarSlet
 4. Knus og kram til dig.. :-)

  SvarSlet
 5. Kære Henriette,
  Mange varme tanker til dig og ønsker om gradvist flere gode dage! Tak fordi du delte de flotte billeder den anden dag – jeg elsker “live” stemningsbilleder fra DK.
  Jeg er glad på dine vegne over, at du har sådan nogle kloge og hjælpsomme blogvenner. F.eks. Lavendel, der skrev med indsigt om at komme over et stort tab og Pernille, der tilbød at hjælpe med at slæbe når du skal flytte.
  Knus, Mette

  SvarSlet
 6. Kære Miri.
  Ja jeg ved at du om nogen ved hvad jeg taler om, omkring angstens greb.
  Tak for dine ord og mange knus til dig.
  Kh Henriette

  SvarSlet
 7. Kære Hulebo.

  Tusind tak for dine kommentarer de senere dage, det har glædet mig enormt :)

  Lige nu er jeg godt forbrændt, men arrene heler vel med tiden og bliver til noget der kan mine mig om at jeg skal holde fast i mig selv. Meget svært når man generelt har svært ved at føle fornuftigt og ikke for meget..

  Tak og knus tilbage :)

  SvarSlet
 8. Kære Margith.

  Allermest har jeg lyst til at slå på mig selv, for at have stolet så meget på ord og kys.

  Nu skal jeg have fundet styrken frem fra mit indre til at finde mig et godt sted at være med min søn. DET betyder næsten mest for mig.

  Mange knus og tak
  Henriette

  SvarSlet
 9. Tak Inge, for dine daglige kram, de er guld værd :)

  Knus til dig også

  SvarSlet
 10. Kære Mette.

  Ku du lide dem..?:) ja jeg er også glad for den slags billeder, men nu ønsker jeg mig så et kamera, for det jeg har brugt til for nyligt er jo Johns..

  Tænk jeg ved at jeg er rundforvirret i denne tid, men jeg kan slet ikke huske hvordan det kan være at du har hørt at pernille vil hjælpe mig?? Jeg kan heller ikke huske om det er noget vi har mailet sammen om, eller om det er herinde fra. En underligt fornemmelse, MEN JA, jeg er SÅ glad for at der her fra blogland er så meget styrke, opbakning og hjælp at hente. Det hjælper på min følelse af at være helt forladt og fortabt.

  Jeg glæder mig over at du er så sød til at skrive til mig, og takker for det.
  Knus Henriette :)

  SvarSlet
 11. PS Mette:

  Jeg har forsøgt at finde dig, men du har slet ikke en blog vel?? Det er dig der også er på Ravelry ikke??? :)

  Du er jo ovre på den anden side af kloden kan jeg se, og hvor er det fint at du læser med her.

  Knus :))

  SvarSlet
 12. Forstå mig ret Henriette, når jeg siger at det eneste du ikke kan miste er dig selv, men når man, som 98 procent af alle mennesker for længst har taget afsked mig os selv og lagt vores liv i hænderne på egoet, kommer angsten snigende, for så søger man ud af, så søger man efter ting man ikke kan eje eller bestemme over, derfor er det vigtigt at man finder ind til sig selv, jeg har selv arbejdet i et års tid på den form for selvudvikling, med stor succes, syntes jeg selv og arbejder så der ud fra. Jeg følger din vanskelige situation, og føler meget med dig, jeg glæder mig til at høre godt nyt.
  God aften Henriette og klem herfra.

  SvarSlet
 13. Hej Henriette,
  Ja, jeg fandt din blog via Ravelry :-) og har læst med et stykke tid, inkl. de mange kloge og hjælpsomme kommentarer. Da jeg læste, at du var blevet indlagt tænkte jeg “nu sender jeg altså nogle opmuntrende kommentarer!” Knus fra Mette

  SvarSlet