05 december 2010

Aktiv søndag ( rapport fra afd psyk #9 )

 

 

På denne tredje søndag i mit liv som patient, har jeg virkelig lagt mig i selen for at få en god dag, gøre det jeg er blevet rådet til, så jeg klapper mig selv på skulderen.

 

05122010138_resize

Op kl lidt over otte, morgenmad, lysterapi, skovle sne fra terassen incl fejning og saltning, vandretur en times tid, forkost, hvil, afhentning med indlagt besøg hos en god ven, plaid, kaffe og snak, aflevering og derefter afslutning med skovling af MERE sne først foran min bil, som var blokeret at en ordentlig bunke bortfejet sne fra p-pladsen!!! ( nu kan jeg så køre den ud uden problemer igen), og derefter terassen endnu engang…

 

PHEWWW!!

 

Nu syntes jeg nok, at jeg har gjort mig fortjent til at hvile ud i ro på mit værelse I MIN SENG UNDER DEN VARME DYNE. Iøvrigt er kugledynen nu heldigvis ikke længere nødvendig, jeg har i stedet tre tunge bomuldstæpper ovenpå dynen, for varm er den sgu ikke.

 

Jeg beklager hvis læserne af denne blog ku blive lidt trætte af mine skriverier for tiden, for de handler jo i den grad om det der er hændt mig, men det er altså det der fylder, det der skal ud og det der grundes og funderes meget over i mit hoved.  Så til dem der ikke gider mere ordbøvl om forhold og deslige, de kan springe af her, for nu tømmer jeg lige mit hoved for de seneste tanker ;)

 

 

05122010127_resize

 

 

 

Når man sådan går og skovler sne, får man både motioneret kroppen og hjernen. I sneen der væltede ned, og i den stilhed det giver er der masser af ro til at lade tankerne finde på plads et sted, hvor de virker fornuftige. De senere dage har jeg været meget optaget af det triste i den kærlighedshistorie jeg har været en del af, og som ikke klarede krisen. Det havde jeg faktisk ikke troet ville ske, og det ærgrer mig at to mennesker som i bund og grund har helt de samme drømme, intentioner, følelser og hensigter, skal ende med at måtte bryde. Det ærgrer mig ad helvede til for nu at sige det mildt. Også fordi vores fire sammenbragte unger nu var ved at finde melodien sammen. Vores to piger har haft utroligt meget gavn af hinanden sommeren igennem, mine børn er vilde med den mand de lærte at kende som deres mors elskede. Min datter har ligefrem erklæret højt og til alle der gad lytte, at HAN har været mere far for hende, end hendes egen kødelige af slagsen, og hun er vældigt ked af det hersens brud. Min søn ser op til ham og spørger ham til råds om en mængde ting hver eneste dag. Omvendt ved jeg at ihvertfald hans datter også er glad ved mig på sin egen måde. DET faktum har rørt mig meget for jeg har bestemt ikke været lige god som ny mor for hende, i de perioder hvor jeg har været udbrændt. ALLIGEVEL har hun besøgt mig her på hospitalet, og jeg fik det kæmpeste kram af hende i går derhjemme ( skulle hente et vigtigt brev),  mens hun fik helt tårer i øjnene, så der blev vi begge påvirkede af hele situationen. Foruden at hendes  familie  hjemme er i opløsning, har hun knagme også måttet opleve, at skolen ikke har passet ordentligt på de to elskede marsvin, som begge er døde af kulde!  Så kan det bare ikke være mere sørgeligt.  Den store teenagersøn, ved jeg ikke lige hvordan har det med mig nu, men vi taler faktisk fint sammen igen, når han rammer adressen.

Med alt det vi har været igennem , og med de udsigter der nu er til at jeg inden for en overskuelig fremtid får det godt igen, med ungerne og min egen hverdag sat i system, og med mig der har udsigt til et skånejob i min ynglingsgarnforretning ( NEMLIG SÅ ), så er alle tegn på en lettere hverdag med mere styr på tingene til at få øje på.  Jeg mærker allerede nu en forandring efter de tre uger her. Jeg har med den rette medicin og roen her fået mere overskud, jeg har fået gang i daglig motion jeg kan tage med mig ud i livet, jeg øver mig i at udvide min sociale tolerence, jeg mærker lysten til at opleve og leve mere og mere dag for dag. Lysten til en hverdag med stabilitet og plads og overskud til at være impulsiv.

 

 

Jeg forbeholder mig endnu retten til at sørge lidt over at kærligheden nåede at slides op inden.  Med de mange fælles interesser, mål og drømme, kunne vi faktisk have haft en fantastisk fremtid liggende lige foran os.. En fremtid hvor vi også kunne få mere tid til at være kærester og ikke kun problemknusere.

 

Jeg syntes det er ok at jeg ærgrer mig.. Så det gør jeg altså lige lidt endnu.

11 kommentarer:

 1. Hej Henriette.

  Ved du godt at du er en stærk pige ?
  Hold da op hvor du klør på, du vil det Her ;o) du klarer den også, det ved jeg. Det altid synd for børnene når en familie går i opløsning, de holder jo stadig af begge parter og selvfølgelig ærger du dig.... også i noget tid endnu og det helt okay og forståeligt. Hvor er det noget svineri skolen har forsømt marsvinene .. øv.
  Jeg læser alt du skriver, men måske når jeg ikke at kommentere altid. Jeg er her vær vis på det ... kram

  SvarSlet
 2. Jeg klarede med hele vejen igennem indlægget, selv om klokken er 00.18, og jeg burde ligge i min seng :)

  Du skal nok komme op igen. Det lyder til, at du er på vej :)

  SvarSlet
 3. Jeg ærgrer mig med dig :-/
  Godt det går fremad med dig!
  Krammer herfra/ Jette

  SvarSlet
 4. Det er rart at høre, at der er kommet lidt mere ro på hos dig. Det gør mig glad:-)
  Og ja, du må godt ærgrer dig - du er faktisk slet ikke færdig med at ærgrer dig endnu. Sådan noget tager tid. Masser tid. Giv dig tid.

  SvarSlet
 5. Kære Henriette,
  Dejlige stærke Henriette!
  Du går den rigtige vej nu. Du ser fremad og du har noget at se frem til (hobby bliver jobe :0D ).
  Du skal da både sørge og ærge dig, for det var jo en del af dit liv, men du skal også videre.

  Rigtig god dag og kæmpe kram!
  Kari

  SvarSlet
 6. Du må da gøre mere end at ærgre dig...det er så tamt - spark i sneen og råb op derude! Det skulle ikke være. Du klarer det flot, for mig har du også afmystificeret det der med at være indlagt på en lukket afdeling! knus

  SvarSlet
 7. Jeg læser med glæde alt, hvad du skriver, selvom jeg ikke lige får kommenteret hver eneste gang. Dine skriverier gør mig på en måde også klogere på mig selv. Ikke i forhold til manden i mit liv, men i forhold til andre som jeg har været meget tæt på.
  Og du må gerne ærgrer dig, måske også blive gal.
  Knus til dig - og bliv endelig ved med at skrive.

  SvarSlet
 8. Jeg er glad for dit indlæg og glad for du skal til at arbejde lidt, for det kan faktisk være godt at komme bare lidt ud i verden og måske undgå at tankerne går i ring, for det har jeg erfaret de gør, når man ikke kommer ud og så synes jeg sku det er på sin plads at skrive og skrive om det der er sket, for det er jo dit liv og virkelighed lige nu. Jeg syns da du skal ærgre dig, for hvem ville ikke det og det er sikkert sundt at skovle en masse sne mens man gør det ; )
  Varme kram fra mig..der faktisk sidder og fryser min ass af på erhvervscentret Espelund ; )

  SvarSlet
 9. Hvor er det her dog skøn læsning, du har virkelig flyttet dig, og er kommet langt i din process.. og at ærge sig og sørge skal der altid være plads til. Det er jo en del af livet.
  Varme knus og kram til dig.

  SvarSlet
 10. Det lyder skønt med skånejobbet - jeg er helt enig med de andre du er kommet et godt stykke frem Henriette. Knus og tanker.

  SvarSlet
 11. Sikke en aktiv dag du har haft:-) Det var alletiders at fornemme hvor meget du nu ser fremad, endda med energi og mod! Hvor fedt med et job i en garnforretning – det er jo noget du “føler for.”

  SvarSlet