24 januar 2011

Sæby og Roskilde fjord

 

 

 

DSCN0005_resize

Her er jeg anno Januar 2011.

 

Stedet er Roskilde Fjord, nærmere betegnet Sæby og omgivelserne byder på stilhed, let kulde og en stadigt frossen fjord. Jeg nyder hvert minut, godt og varmt plantet i en sofa. Alt hvad jeg har brug for er lige  her:

 

DSCN0024_resize       DSCN0021_resize

 

Jeg har tændt op i denne her:

DSCN0018_resize

 

Hvor skønt er det ikke at kunne lytte til stilheden, og det fugleliv der udfolder sig lige uden for vinduerne.. :)

 

Lige inden jeg tog afsted i formiddags, var jeg til et møde med den dame der skal indstille mig til en bolig. Hun kommer fra Hjemløseenheden, og jeg syntes stadigt at det lyder forkert i egne ører, at jeg nu har status af hjemløs!  MEN sådan er det vel egentlig, og nu er jeg ihvertfald på listen over dem der trænger. Det er umådeligt vigtigt at melde ud om de særlige omstændigheder, der måtte være forbundet med et sådant boligtilbud, da man kun får EET tilbud. Derfor gennegik hun meget grundigt min situation, og den jeg er som menneske for at pejle sig ind på, hvad der vil være gavnligt for mig, så jeg kommer godt videre og med flest mulige chancer for at få et godt fundament videre frem.

En ting der blev talt om er, hvad der skal til for at jeg trivedes, og får en god hverdag så jeg kan bevare min styrke og min energi, så derfor er tre ting nu skrevet på som ( vigtige ) elementer ved den en ene lejlighed jeg får tilbudt. De tre ting er ikke sat som betingelser, jeg føler ikke at jeg er i en situation hvor jeg kan stille krav, men hun slog fast at det netop er vigtigt at have med for at finde den helt rigtige bolig til mig og Rasmus.

 

 

De tre elementer der betyder noget for min trivsel er:

Lys.         Med andre ord vil en kælderlejlighed ikke være på hitlisten..

Altan.     Igen.. ikke afgørende, men kan det lade sig gøre, vil det forbedre min livskvalitet en hel del.

Plads.     Plads nok til at både jeg og Rasmus kan have eget soveværelse, er også vigtigt, da jeg jo har en hobby der skal være plads til af hensyn til min psyke og livsglæde.. Faktisk er det slet ikke en reel del af ønskelisten, da det på forhånd er givet at vi som to, har ret til minimum tre rum.   Det glæder jeg mig over, for jeg SKAL bare også have plads til mine to elskede pelsede.

 

Som ekstra drys på kagen, har jeg jo håbet om, at det bliver et sted hvor jeg må holde enten hund og/eller kat. Det er bestemt ikke afgørende og heller ikke noget jeg har nogen forhåbninger om skal lykkedes, men man har jo lov at drømme ik?  ;)

 

 

Jeg kan nu bare æde min daglige tålmodighedspille og vente på at nogen flytter ud, så jeg kan flytte ind. Det er ikke helt til at sige hvor længe der går, men jeg tror indtil videre fuldt og fast på at det bliver inden sommeren. Allerhelst håber jeg i løbet af marts eller april, men vi får se.

 

 

22012011208_resize

Et syn som dette er med til at gøde min spirende glæde over, at jeg skal til at indrette mig igen. Den del af mig som finder stor fornøjelse ved at pusle og nusse om mit hjem, begynder at røre på sig efter en tid i dyyyb dvale. Jeg mærker trangen til forår og tænker nu at med forår kommer spirer af nyt liv frem, ganske som et nyt liv også skal begynde for mig. 

 

Ku det ikke være fedt hvis foråret og jeg fulgtes ad, i vores genfødsel og spiring med små skud af skønhed og glæde?

 

Efter mørke mørke måneder ser jeg nu lyset derude foran mig. Jeg kan se at det et eller andet sted er en ny chance for mig, at jeg bogstaveligt talt skal begynde forfra. Selvom mine kære flytteveninder mener jeg har mere end godt er, er faktum at jeg jo hverken har seng, borde eller stole, skabe, ordenligt bestik eller tv osv. osv.  På den måde begynder jeg helt om igen, og jeg ser det som en kæmpe mulighed for at få et hjem og et liv der er helt mit eget, og som ikke har en masse kedelige minder med inden for de ny døre.

 

Det er sgu da herligt. Nye farver, nye indretninger, ny stil måske?, nye udsigter og i det hele taget.. En genfødsel :-)

 

Som symbol på mit nye fri liv, og min frie sjæl har jeg fået Losarinas mor til at love mig en fugleranke ( jeg betaler selvfølgelig for den). Jeg fik ideen igår ovre på hendes blog, for de små fugle hun laver er så fine syntes jeg. Jeg skal lige finde ud præcist hvordan jeg ønsker den skal være, men jeg VED at farverne skal være hvide/grønne/turkis/blå/lime  som havets spil. Ved havet finder jeg nemlig altid ro i sjælen. At det er fugle symboliserer min nye frihed som jeg er blevet tvunget ud i uden selv at ville det, men som jeg nu glæder mig over.  Men Men.. skal det være en ranke eller skal jeg have et par snore med fugle under hinanden?? 

Jeg tror søreme at det skal være tre bånd der kan hænge i forskellige længder i min fremtids vindue. Som uroer.. Det er da perfekt ik :)

 

 

Uhh jeg har en god dag og glæder mig over at jeg og solen er på vej igen.

22 kommentarer:

 1. Sikke et skønt indlæg, Henriette! Jeg blev i godt humør af at læse det. Nyd endelig resten af din tid ved Roskilde Fjord. Kram fra Mette
  PS Virkelig passende ønsker angående den fremtidige lejlighed!

  SvarSlet
 2. Det er altså et skønt indlæg Henriette, og du ser brandgodt ud :)
  Knus.

  SvarSlet
 3. Det vr et virkelig godt bilde av deg Henriette. Du har lys og optimisme i dine øyne igjen :) Og angående din leilighet så skal den selvfølgelig romme alle dine behov, det skulle bare mangle.
  Knus

  SvarSlet
 4. Hej Henriette , hvor er det godt at høre at du er ovenpå igen , du stråler jo :-) jeg blev lige helt forvirret da jeg så du skrev Sæby , for det er jo der jeg er fra , men så var der det med Roskilde, for ellers havde vi da måttes mødes :-)
  krydser fingre for du snart får dit helt eget sted og kan finde ro og hygge der til dig og Rasmus .
  knus Birthe

  SvarSlet
 5. Du er på et rigtig dejligt sted.. :-) med masser af luft, lys, fred, ro og vand.. :-) og hvor jeg dog under dig det Henriette.. Jeg håber og krydser også alt for at så mange af dine ønsker om en fremtidig lejlighed kommer til at gå i opfyldelse.
  Varme kram til dig. :-)

  SvarSlet
 6. Sikke et godt billede, Henriette. Du ser fantastisk ud! :-)
  Hvor er det dejligt, at du har taget ophold ved Roskilde Fjord. Nyd det så meget du kan :-) Kram fra mig.

  SvarSlet
 7. Pæne dig ved fjorden og ja, du skal genopfinde det hele fra nyt og smukt! Go girl!

  SvarSlet
 8. Du godeste du er smuk!

  SvarSlet
 9. Hej Henriette.
  Håber du får en dejlig lejlighed inden alt for længe. Det bliver skønt at nusse med indretningen.
  Hilsen Kaja

  SvarSlet
 10. Dejligt at læse at du er ved at få sået nogle frø til en ny og skøn fremtid Henriette, hvor ser det hyggeligt ud med ild i brændeovnen, dejligt at se at du hygger dig, glæder mig til at følge din videre færd.
  God aften.

  SvarSlet
 11. Sådan, du brave smukke kvinde ! :-)

  SvarSlet
 12. Tak søde Mette :) Ja jeg syntes jeg er godt på vej..

  Knus over atlanten til dig ;)

  SvarSlet
 13. Tak kære Pernille ;) Jeg GØR virkelig alt hvad jeg kan for at være god ved mig selv.

  SvarSlet
 14. Kære Kristin.

  Tak søde, jeg glæder mig sådan til at få et hjem igen :)

  Knussss

  SvarSlet
 15. Kære Birthe tusind tak for din hilsen, og ja.. så skulle vi da bestemt ha strikket sammen hihi.

  Jeg arbejder hårdt på at komme på højkant, men kan stadigt væltes, det fik jeg at mærke her til aften..Nogen er lavet af sten og andre er ikke, det sidste er mig. SUK

  Knus og kh
  Henriette :)

  SvarSlet
 16. Kære Inge, ja der er virkeligt dejligt. Tusind tak og mange knus til dig :))

  SvarSlet
 17. Kære Lone, tusind tak :) Det var jo kun et døgn denne gang, men uh jeg nød det.

  Knus og kram

  SvarSlet
 18. Ihh altså Prophecy, jeg bliver helt rød i pæren ;)
  Tusind tak og mange knus skal du have.
  Kh Henriette

  SvarSlet
 19. Ej TAK til dig kære Anonyme. Desværre vil jeg skrive.. for jeg er en nysgerrig sjæl og vil så gerne vide hvem der skriver så smukt til mig??

  Knus :)

  SvarSlet
 20. Kære Kaja, tusind tak for din hilsen til mig. Det glæder mig at du har gidet lægge en kommentar her, og jeg sender mange hilsener tilbage til dig.

  Henriette :)

  SvarSlet
 21. Kære Michael, jeg arbejder SÅ meget på at komme videre, og de fleste dage går det faktisk rigtigt godt. Jeg kan dog stadigt væltes godt og grundigt.. desværre.

  Mange knus og tak
  Henriette :))

  SvarSlet
 22. Kære Miri, tusind tak :))

  Knuss

  SvarSlet