17 maj 2011

Hvis jeg var projektleder…

 

Var jeg blevet fyret på gråt papir!

 

Jo jo det er rigtigt nok, for i løbet af dette forår har jeg haft begyndt så mange projekter, at jeg skulle kunne fremvise en bunke smukke stykker strik nu, men alle projekterne er nemlig uafsluttede og nogle af dem endda stedt til hvile igen. Jeg kan bare ikke få det til at fungere. Prøv bare at se her:

 

Først var der et rødt forsøg. Et sjal i supersoft Aka Blackhill. Dømt ude da jeg i stedet bare MÅTTE lave denne:

 

En isblå top med ugler skulle det blive. Lækkert lækkert garn til en mindre formue, og som jeg har gramset på i butikken. Heldigvis krævede den ikke mange nøgler. Linea Pura Ambiente fra Lana Grossa. Ikke langt nåede jeg, før jeg syntes det så helt forkert ud og jeg begyndte forfra med færre masker. Ca 15 cm nåede jeg før jeg fik et hys og pillede hele møjet op igen, det duede bare ikke. Garnet er lækkert, men jeg ku ikke lide den tunge fornemmelse, og for at trøjen ikke skulle blive helt håbløs, ville jeg have været nødt til at strikke talje ind og lave flere justeringer i opskriften. DET GAD JEG BARE IKKE!  Det skulle have været nemt..

 

Og så er der jo den røde smukke trøje jeg så gerne ville ha. Den endte som bekendt som tæppe, og det skal nu nok blive færdigt og et ynglings et af slagsen. Jeg må bare tage det lidt i etaper, da det er tungt nu og slider på mine hænder når jeg hækler på det. Men smukt bliver det helt sikkert :)

 

SÅ er der det her. Inspireret af DET HER fra Camilla i Østjylland ( og som jeg først lige har opdaget ), er jeg i gang med et sjal jeg kalder  “3 i en”  AKA Bellis. Udgangspunket er Camomillen med riller i flere tråde, men da en million allerede har strikket det, ville jeg lave min egen udgave. Trekanten er den fra Kongeriget. I stedet for at strikke resten i to dele, har jeg strikket det hele sammen som i kællingesjalet, men SE SÅ LIGE hvad der er sket..  Spidsen og hullerne ned ad er venstreorienteret!!  Hvad pokker sker der lige for det? I øvrigt er den orange stribe GUL i virkeligheden, og farverne er så smukke sammen. Saftige og forårssprøde. Det er Malabrigo Lace Lettuce i to tråde, Blackhill gul i to tråde og Blackhill flødeskum i een tråd. Det er helt vildt blødt og lækkert, men igen.. jeg bliver da åndssvag over den skæve midte. Så det er lige en tid i skammekrogen..

Det kører bare for de skøre, og her er mit andet forsøg på at hækle mig lidt beklædning. Her har jeg så bare lavet den i grønne farver og med justeringer, der IGEN IGEN ikke fungerer!  Jeg bliver aldrig designer for tålmodighed er ikke min stærke side, og selvom jeg HAR målt og regnet er den håbløs allerede nu inden den er færdig. Den har lang trøje længde ( fint nok ), den har indlagt læg bagpå fra taljen og ned ( I teorien fint nok, men det skulle have været meget bredere ), høj talje er market med en gul række ( god ide, hvis bare det ikke lige var fordi, at værket er så tungt at taljen er endt et sted SYD for!! ) . Tanker er at den kun skal lukkes med en stor knap lige under brystet.

Lige nu mangler der så ærmerne og en hætte jeg også gerne vil have på, men da det allerede nu ser forkert ud, er den lagt i skammekrogen. Dog har jeg lovet at tage den med på arbejde i dag, så vi kan se om der kan gøres et eller andet for den der talje. JEG NÆGTER at pille op og går det galt skriger jeg nok lige lidt. Om ikke andet er min fremtid UDEN hæklede tøjdele. Jeg gider ikke. Ihvertfald ikke når det skal være på den måde… NÅ!

 

Og så når vi til dette her. Fredag gik jeg i gang med at bruge det isblå til noget andet. Det er så blødt og dejligt, at jeg nu laver noget jeg kan finde ud af.. Et sjal. Et varmt vintersjal og med en simpel metode. Jeg er vild med de huller i trekanten, der kommer af metoden fra Kongeriget, men jeg har så bare gjort sådan her:

 

Enkle riller af huller, der sørger for at sjalet får den rette facon. Jeg har strikket med to tråde, Ambiente’en og en tråd Holst. Det er super og jeg er nu ved at strikke spidserne på. Som altid skal jeg liiige prøve noget, men det piller jeg nu op igen. Det ser ikke godt ud, men jeg skal nok finde den rette kontrast..

Det her er ikke som jeg forestillede mig, men måske en mørkere lilla duer?  Hvis ikke, bliver den sgu bare i samme farve som resten af sjalet..

 

Når sjalet er færdigt håber jeg at jeg kan få gang i et projekt der reelt kan blive færdigt. Et projekt jeg ikke skal tænke for meget over, så jeg overvejer en vendestrikket cardigan. Det kan for pokker da ikke være så svært. Eller hvad??

6 kommentarer:

 1. God formiddag Henriette
  Du er bare for "sjov". Sidder her og trækker på smilebåndet igen og igen. Lige hvad man har brug for på sådan en regnvejrsdag... Takkkk!!
  Du må da købe dig fattig i strikkepinde med alle de projekter. Jeg mangler altid pind 3,5 gad vide, hvor de er gemt..
  Hvis og når vi får valg, så ved du, hvor du skal sætte krydset.. Hi, Hi..
  God tirsdag / RikkeBo

  SvarSlet
 2. Hejsa Henriette!

  Uha jeg kender det alt for godt! Jeg har så mange forskellige ting til at ligge at jeg kan slet ikke huske hvordan flere af tingene skal laves!

  Knus Mie

  SvarSlet
 3. Man må da sige, at du besidder den vigtige egenskab, som hedder idérigdom ;)

  - og nu er jeg jo enormt farveglad, men også enormt konservativ, når det kommer til strik. Jeg tror du vil få meget mere glæde af dit smukke isblå sjal, hvis du kan kombinere det med mange ting. Det vil du bedst kunne, hvis der kun er den isblå nuance at kombinere med. Altså synes jeg, at du skal strikke kanten i samme farve som resten af sjalet. Smukt bliver det!

  Vi ses snart.

  KH Karina

  SvarSlet
 4. Jeg synes du er ret produktiv, med så mange projekter, kan jeg slet ikke følge med... eller.. :)

  SvarSlet
 5. Herlige, glade farver. Mht. til 3ien sjalet så kan du se på billedet, at du mangler "ekstra huller" til venstre for midten. Der er øget mere til højre for midten = flere huller. Meget svært at forklare, men du kan nok se det.

  Jeg har strikket "Kongeriget" flere gange og har også strikket begge sider på én gang. Første gang var jeg ved at blive idiot af, at der ikke var noget diagram. Min hjerne bliver til grød, når den skal læse/forstå en alenlang beskrivelse af hulmønster. Så jeg satte mig ned og lavede et meget enkelt diagram i Excel. Hvis det kan hjælpe dig, er du meget velkommen til en kopi. Bare skriv.

  SvarSlet
 6. Hold da op hvor har du gang i meget forskellig Jeg bliver helt forpustet :-)

  SvarSlet