19 november 2011

Besøg på Kastanievej Efterskole

 

 

 

Besøget på den nye efterskole har godt nok sat mine forventninger højt. Min livsefaring til trods, kan jeg slet ikke lade være med at tro på, at det her bliver super godt, ihvertfald er skolens grundlag et helt andet end Nysteds. Rasmus og jeg mødte op og blev vist rundt at to søde piger, der udstrålede voldsom tilfredshed med stedet. Jeg selv var helt henført over deres værelser. Ikke så meget fordi de var både rummelige og hyggelige, men fordi ungerne har lov til at indrette som de lyster. Kæmpe kollager på væggene lavet af udklip, plakater og billeder var det første der fangede mit blik, og dernæst at der var hjemlige møbler og alskens effekter fra deres liv. Med andre ord, så er der mulighed for at indrette sig så man føler sig HJEMME.

Der er en masse kreative aktiviteter på skolen, og den bruger i stort omfang byen som undervisning, og dertil bruger de cykler til at komme rundt. Da jeg forsigtigt kom ind på problemet med at skaffe både en cykel og en bærbar computer, mente forstanderen nok at de kunne løse det problem. Åhh hvilken lettelse. Alt i alt lyder det bare rigtigt godt, og i morgen aften chekker knægten ind med sit habengut.

 

Han glæder sig kan jeg mærke. Og han ved at han har noget at bevise, både over for sig selv og overfor mig. Han skal hænge i for at indhente de tabte tre måneders undervisning blandt andet, men også vise at han VIL det her. Jeg tror på det gør jeg.

 

 

Her er et link dertil: 

http://www.kastanie.dk/

1 kommentar: