01 januar 2012

Mit kreative 2011/ Mit strikkemagasin #3

 

 

2011 har vist sig at være mit mest produktive år udi strik/hækle universet hidtil. Nu da jeg sidder her og skal finde billederne frem fra årets gang i Fiberbylille, bliver jeg faktisk helt målløs over mængden af færdige arbejder.

 

Langt de fleste er hits, som bruges på skift og meget ofte.  Resten er for de flestes vedkommede præget af min private akilleshæl… min utålmodighed. Uh jeg kan sjældent vente med at se det færdige resultat, og så er det altså at det nogle gange går galt. Alt for korte liv, eller ærmer. Lidt for stramt i omkreds gælder flere af huerne. Og så er der de projekter, jeg lader udvikle sig som jeg strikker derud af. Af dem er mange blevet super, nogle gode nok og et par helt håbløse.

 

Sådan gør jeg mig erfaringer hen ad strikkevejen, og det der ikke duer skal bare trevles op igen, for garnet fejler jo ikke noget. Jeg hører ikke til dem, der går pedantisk og nøjagtigt til værks. Igen.. jeg er for utålmodig, ( mangler flair for tal og udregninger),  og jeg er også alt for impulsiv til de metoder. Jeg strikker sådan nærmest lidt freestyle, og ser hvad der sker. Sådan blev “ Henriette’s sjal” til og det viste sig at være godt, ligeså den grå chunky cardigan/trøje som blev til alene ud fra et foto. Den er tung og jeg strikker nok en nummer to op, som dermed kan blive rettet lidt bedre til, så pasformen holder tip top.  Helt legendarisk er den hæklede Sarah London sweater jeg forsøgte mig med hele to gange. Jeg har IKKE opgivet endnu, men de første to endte som bekendt som henholdsvis fantastisk grannytæppe og hynder til altanen. Sådan kan det også udvikle sig, men fælles for alle arbejderne er at det har været skønt, herligt, festligt og sindsberoligende at sidde med.

 

Her kommer en kavalkade fra Projekt 2011:

 

 

 

Jeg prøver forresten også noget for mig nyt..  et slideshow. Er spændt på hvordan det virker og fungerer på bloggen. Meld gerne tilbage med ris eller ros :-))

 

****************************************************************************

Hvad skal 2012 så bringe af fibersjov med sig, i det nye livs projektkurv?

Jo ser I, det har jeg faktisk gået og tænkt lidt over den sidste måneds tid. Siden jeg begyndte, har jeg været vældigt fokuseret på beklædning og tæpper. Mit klædeskab bugner af smukke stykker strik og hækling. Jeg ku fortsætte i al evighed med det, for min to do liste er lang som det ondeste år, og jeg vil nok også tillade mig selv et par af dem i det kommende år, MEN hovedvægten skal i år lægges på alle de små stykker jeg også er så inspireret til at lave. Jeg har igen og igen taget mig selv i at se ting fremstillet, som jeg selv gerne vil give mig i kast med, men hver gang er de veget til fordel for de større arbejder. I år skal derfor være de små projekters år.

Det skal være året hvor jeg vil strikke og hækle lapper med prøver på så mange metoder som muligt. Jeg vil øve flerfarvestrik, lace, og flere kabler. Jeg vil hækle blomster, flag, dimser og dutter. Jeg vil strikke sokker, vanter, huer og cowls. Jeg vil hækle flere lapper til min gode vens vintertæppe. Jeg vil strikke og hækle figurer og øve teknikker med tykke og tynde pinde.

Jeg vil med andre ord have det sjovt, og eksperimentere og lære til jeg er ved at eksplumdere fryd. Mine kurve skal fyldes med alverdens farverige sager, og med smuksakker i afdæmpede og douce farver, der minder om naturens forfald i efterår og vinter.

Åhh det bliver et herligt år er jeg sikker på. Kig bare her hvor jeg har samlet ( en hel masse ) af det. En forsmag får I også lige:

     

 

Og så er der strik:

 

Jeg MÅ bare prøve det her. 

  

  

 

Listen er uendelig og jeg er fuld af  “ komsåigang “ ånd.  Alle billeder er lånt fra Pinterest..

 

Rigtigt godt og kreativ nytår til jer alle.  Kærlig hilsen og BE PINSPIRED ;)))

7 kommentarer:

 1. Utålmodig....... Hvad .. hihihi Det kender jeg slet slet ikke til........

  Sikken en masse du er blevet færdig med, flot !!!

  Glæder mig til at følge med i hvad du får dimset med her i 2012.

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 2. Oj oj der var du da lige hurtig hva ;) Og tak skal du have. Jeg glæder mig også, og så ser vi hvor meget jeg så når af det hihi.

  Hyggehygge tilbage
  knuuus

  SvarSlet
 3. Kære Henriette
  Godt Nytår...
  Tak for kigget, her kan jeg godt bruge et par timer eller mere..
  Slideshowet virker her..:o)
  God 01.01.2012 / RikkeBo

  SvarSlet
 4. Sikke meget... Det ser godt ud.
  Jeg går rundt og har frygtelig lyst til at hækle en lampe... så måske :)

  SvarSlet
 5. Åhr hvor jeg glæder mig til at følge dine projekter anno 2012 :-)

  SvarSlet
 6. Du er altså bare så DYGTIG og så INSPIRERENDE, ligesom din veninde Pernille - men puuha, jeg kan slet ikke følge med jeres tempo, for I er da så hurtige og kreative og DYGTIGE. Tak for al jeres inspiration, jeg "maser" bare videre i mit adstadige rolige tempo, og når jer måske til lidt under sokkeholderne når året er gået ti-hi.
  Rigtig godt nytår med mange dejlige strikke- og hæklesager fra jeres hænder *S*
  HIlsen Gitte E

  SvarSlet
 7. Hej Henriette!
  Godt Nytår til dig :-) Jeg tænker på hvor langt du er nået siden sidste årsskifte og synes du er sej.
  Knus.

  SvarSlet