24 juni 2012

Efterskolen er nu fortid, eller om dagen der var store tudedag

 

 

Uhh det var en svær dag at komme igennem for alle de unge sjæle. Rasmus fortalte allerede fredag om, hvordan hele skolen var nærmest i opløsning, og jeg forstår dem så godt. Jeg har nemlig selv prøvet engang at skulle sige farvel, og det var endda kun efter tre ugers ophold på en boghandlerskole i Odder!!

 

Her er det jo mange mange måneder, som har knyttet dem sammen om en hverdag og en masse oplevelser i fællesskab. Om det så bare er efter en uge på Roskilde, så er der et voldsomt tomrum når man kommer hjem og pludseligt er helt alene igen. Heldigvis var de alle om at tude i fælleskab også, og så håber jeg de kommer godt videre inden længe.

 

Min lille dreng er blevet en fuldvoksen knægt, som rager godt op over sin mor. Jeg fatter ikke hvordan han kan blive ved med at vokse??  Tabt sig har han også, til forskel fra mig, der på halvandet år er kommet til at være ret så truntet igen. ØV!  Forresten klippede jeg mit hår af forleden..  Har længe været træt af det lange, måske især fordi jeg ikke rigtigt har følt mig langhåret indeni mere, og så ser det altså bare ikke smart ud med en midtilivet kvinde, som render rundt med fehår, godt fortyndet efterhånden og noget nær fuldgråt..  Ej du.. skridtet i retning af accept af min alder og min personlighed har været, at fjerne tjavserne, og så kan de jo altid vokse ud igen, HVIS jeg skulle fortyde ik.. Sjovt er det at opdage at krøllerne dukkede op igen, da længden røg??  Og så var der pludseligt fylde igen!!  Fyldigt hår og fyldig kvinde.  Hmmm

Image00336

 

Det er ikke småting han har samlet sammen i tiden på skolen, men heldigvis har min lille bil prøvet det der var værre så med hiv og sving ku det hele være der, medsamt tre voksne også.

IMG_8788

 

 

Selve dagen har stresset mig helt enormt, og natten til lørdag sov jeg slet ikke. Bevidstheden om (eller ideen om), at det ville blive en støjende, urolig og menneskefyldt dag gjorde mig helt ude af flippen. Hvis ikke Rene og Rasmus begge var fulde af ro, tror jeg at jeg var gået helt kold, men de sørgede for det praktiske, og jeg kan i dag sige at jeg er glad for at jeg var med. Også fordi jeg jo gerne ville være der for Rasmus selvfølgelig.

 

IMG_8808

Søde sommerklædte piger og drenge får deres beviser  :-)

 

 

 

 

Som forventet har jeg siden hjemkomsten været helt til lossepladsen, med migræne og træthed, MEN jeg er ligeglad for jeg overvandt mig selv nemlig. Rasmus er i sin hybel og har en sommerferie i sigte, med både lange kedelige dage alene, masser af sjov med kammerater, og mig lige i nærheden, så alt er godt og i dag kan jeg passende passe på mig selv her i min nu efterhånden elskede lejlighed.

IMG_8780

OG på altanen sæføli’.  Det giver sig selv ik ..

14 kommentarer:

 1. En stor dag....... ! Min datter står jo og skal have sidste dag i 9 klasse.. Og det føles også stort...

  Men de klare sig jo.. og kommer videre ud i den store verden........ :-)

  Mit hår er ved at gro langt.. og jeg har pludselig også krøl.. og det har jeg aldrig haft før... Underligt... :-)

  Ønsker dig en dejlig søndag

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvad skal hun så nu, din datter ?? Det er en tid med forandringer når de bliver store ikke..

   Våd søndag og våd mandag, men alligevel skal det nok blive en ok dag :)
   Mange knus

   Slet
 2. Jeg husker store tudedag som en megahård oplevelse, også for forældrene. Efterskolen er i sandhed en gave for livet at give de unge mennesker!
  Dejlig dreng, du har der!

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja, jeg var heller ikke helt upåvirket ;-)

   Tak og ja, han er både en bandit og en kær dreng hihi

   Slet
 3. - og altan, ikke at forglemme ;-)

  SvarSlet
 4. Dejligt du er tilbage på bloggen! jeg kan nu godt forstå det var en stor dag - men også lidt vemodigt. Din nye frisure ser fin ud til dig! nogle gange skal der lidt ændringer til. Rigtig god søndag til dig. Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak kære Anette. Måske det en dag bliver endnu kortere, får jeg råd så kan en frisør sikkert give mig en ordentlig omgang hihi

   God mandag og kh
   Henriette :))

   Slet
 5. Sidste dag på efterskolen er altid en meget speciel dag, det er godt at du kunne være der for din søn, så fylder uroen og de mange mennesker heller ikke så meget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gik så meget bedre end jeg havde troet, så jeg er bare så glad for at jeg ku være der med ham :))

   Slet
 6. Åh, hvor jeg husker den der store-tude-dag. Det var trist i flere dage, men livet går videre, jeg var ung, og så glemmer man, når der skar så meget andet.

  Sejt du kom ud og med og gjorde det :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Han får jo nye oplevelser snart igen, når han tager med det meste af skolen på Roskilde. De bliver en ordenlig bunke der slår lejr sammen, og jeg er glad for at hans knæ er så godt nu, at han kan tage krykkerne på nakken og være med :))


   Tak sweetie, det er jo til dels pga dig jeg ku..

   Slet