05 februar 2013

Nogen har sagt noget med nogle døre som lukkes og andre der åbnes..

 

 

 

 

Jeg husker ikke helt nøjagtigt hvordan talemåden lyder, men som denne dage er ved at gå over i nat, har jeg mærket en fremmed fornemmelse vokse i mig.

 

Det er tid at gå andre veje, at tænke i nye retninger, og at bruge mandagens besked til at gøre en gammel drøm til virkelighed. I stedet for at se det som en trist nødvendighed, så vælger jeg at se det som min chance for at forandre mit liv til det bedre.

 

I mange år har jeg drømt om at flytte ud af byen. Det var noget vi også talte om, dengang jeg endnu boede i Vanløse. Både børn/skole og andre ting var en af grundende til, at det ikke kunne realiseres, men nu er der kun mig. Jeg har også her i Brønshøj vendt tanken i hovedet flere gange sidste år, men foruden det faktum at det koster penge at flytte, så betyder det alt for mig at mine børn ikke oplever det som endnu et svigt, at deres mor ikke bor tæt på dem.

 

I aften har de begge støttet mig og erklæret at det er ok.

 

Så nu vil jeg arbejde målrettet på, at finde mig en billig bolig i udkanten af danmark. Jeg ved, at det kan jeg godt klare fordi det skal være min måde, at få pengene til at række så jeg også kan afdrage gæld. Mange vil sikkert mene, at det må være døden at flytte ud på landet, men med det liv jeg allerede nu lever, gør det sgu ikke den store forskel. Jeg bor midt i en by, men ser ikke flere mennesker af den grund i det daglige. Jeg bor i fornuftig afstand på mine forældre og mine børn, men alligevel er det sjældent at vi ses, så nu skal det bare planlægges lidt i god tid når vi vil være sammen. Josefines kæreste har bil, og Rasmus er tæt på et kørekort, så også på den måde er der ikke de store forhindringer, hvis de vil besøge mig. 

 

Når det er sagt, vil der være mange glæder for mig, hvis jeg kan finde mig et sted langt væk fra storkøbenhavn.

 

Jeg har brug for ro, langsommelighed, stilhed, kontinuerlige hverdage, natur, og himmel. Faktisk tror jeg på, at dette er en fantastisk mulighed for mig, for at give mig selv et nyt og andet liv. Jeg tror også på at de venner jeg har, vil være indstillet på, at et besøg vil være en lille udflugt værd, og så bor der jo bloggere i alle egne af landet og over hele sjælland, så mon ikke jeg alligevel vil have nogen der vil besøge mig.  Det er jeg sikker på.

 

Min beslutning er ikke en som skal ske hu hej, for det er jeg slet ikke klar til, men jeg vil indstille mig på det. Undersøge hvordan jeg kan få det til at ske. Tale med hvem der nu skal tales med. OG så tror jeg på at der lige pludselig viser sig noget.

 

Det skal der bare.

 

Jeg elsker min lejlighed og især min altan, men nu hvor heller ikke Fister er her til at bruge altanen, ja så er jeg motiveret til at tage skridtet, og pakke endnu en gang. Jeg svor, at det ville blive sidste gang da jeg flyttede hertil, men sådan bliver det ikke alligevel. Istedet kan jeg konstatere, at jeg siden 2006 kun har boet ca to år det samme sted, og at jeg nok ikke finder det sidste og evige sted før gælden reduceret. Jeg hader at flytte. Det skal ingen være i tvivl om. Det er en pest og et helvede.

 

Endnu værre end at flytte er det dog, at være bastet og bundet til et liv uden midler, og en utryg fremtid. Så hellere finde en billig og mindre bolig, hvor jeg dermed kan få mulighed for at give mine børn gaver og mig selv mad på bordet og ro i sjælen. Og afdrage min gæld.

 

Jeg tror jeg kan sove helt godt i nat..

 

IMG_2672

27 kommentarer:

 1. Du har snakket om det før. Det lyder rigtigt.
  Et lille hus på landet, eller en lille lejlighed med adgang til grønt. Og du slipper ikke for besøg. Fra mig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har det SÅ godt med min beslutning, og jeg forventer at I pakker Bettinas dyt og kommer på weekend til den tid hihi.

   Tak for opbakningen.
   Knuuuus :-)

   Slet
 2. Det lyder som om det kunne være det helt rigtige for dig.
  Måske ligesom Siffes 'planet'..?

  SvarSlet
  Svar
  1. Siffes planet?? hvad er det da ? :-)

   Jeg er helt i ro omkring min beslutning og glæder mig til den udfordring.
   Tak for opbakningen, det betyder også meget for mig.
   Kh:)

   Slet
 3. Jamen lige præcis ;-))

  Ud hvor der er vidder, til både tanker, gode venner, familien, blomster, og bare det at være dig ;-) Du skal da finde dig et bette hus på landet. De er som regel også noget (meget) billigere, fordi de lige præcis ligger der hvor de ligger...

  Rigtig meget held og lykke, til alle dine kommende gode tanker, og planlægningen... ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er lige præcis hvad jeg vil gøre og jeg glæder mig over at I alle bakker mig op. Det bliver sjov det her :-))

   Tak og knus til dig Kirsten

   Slet
 4. det lyder bare så skönt, og så spændende og så fornuftigt. god vind, glæder mig til at fölge projektet.
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
  Svar
  1. Åhh Frida det er bare det rigtige kan jeg mærke og jeg er SÅ glad for at I støtter mig herinde fra.

   Mange tak og knus Frida :)

   Slet
 5. Det lyder som en rigtig god ide, hvor langt vil du flytte?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Thomsen og tak for din kommentar. Jeg er klar så langt som til Lolland Falster :-)

   Har skrevet mere i nyeste indlæg også.

   Slet
 6. Super idé Henriette!
  Jeg ønsker dig al mulig held og lykke med det - og jeg kan allerede se dig sidde glad i et lille hus med have eller lejlighed med have, og stortrives!! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nemlig Marianne. Og lykkedes det at finde et lille hus så er I sgu alle velkomne på rad og række, som tak for jeres opbakning :-))))

   Slet
 7. Synes også det lyder som en super ide, og det er jo ikke sikkert at du behøver at flytte til verdens ende for at få råd.
  Måske hvis du skriver hvor meget du har råd til at sidde for (hvis du altså vil det) så kan vi alle kigge os lidt omkring i vores nærområder. Det kunne jo være at der var en der kender en osv. osv.
  Ha´ en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helle. Jeg håber på en husleje omkring de 3000 + AC, men nu må jeg jo se hvad det ender med. Lige nu giver jeg 6000 i alt, og kan jeg spare bare 2000 er meget jo vundet :)

   Knuuus

   Slet
 8. Det lyde som den helt rigtige beslutning der er ved at falde på plads i dit hovede. Og måske et lille hus på landet, er meget billigere end den lejlighed du har nu, så du rent faktisk kan få mere plads. Og du har jo din bil, så det skal nok gå. Tror virkelig dem friske luft og naturen, vil gavne dig helt vildt. Knus C

  SvarSlet
  Svar
  1. Nemlig Catarina, og jeg glæder mig faktisk allerede helt vildt til at se hvad jeg kan ende op med. OG.. så kommer jeg måske også tættere på Fyn, så jeg kan besøge alle jer som bor der :))

   Slet
  2. Det ville bestemt være et dejligt stort plus. :-)

   Slet
 9. FANTASTISK ide!

  Jeg kommer gerne på besøg med en pose boller til fryseren.

  Kh S

  SvarSlet
  Svar
  1. Du er SÅ velkommen og jeg er bare glad for at det er faldet på plads i mit hoved :)

   Slet
 10. Jeg tror det er en rigtig god beslutning, for jeg fornemmer at du godt kan li tanken om lidt mere landlige omgivelser.
  Jeg ønsker dig rigtig god vind i de nye sejl ;O)

  SvarSlet
  Svar
  1. D har jeg drømt om i lang tid efterhånden :) Det er så dejligt at I støtter mig i det herinde fra og jeg takker for det.

   Knus og kh
   Henriette

   Slet
 11. Hej Henriette,
  Lyder som en god beslutning, og den har vist været undervejs et stykke tid :o)
  Uanset hvor - så vil Bettina's dyt og selskab altid finde vej :o)
  Knus
  Bettina

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig ikke en ny tanke, og jeg ved at du og Pernille altid vil besøge mig.
   Knus og tak for det :)

   Slet
 12. tjahh jeg bor i det mørke jylland, og her er der da billige steder at bo. Og lige så meget ro man kunne ønske og lige så meget selskab...:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Grunden til at jeg helst vil blive på Sjælland eller Lol/Fal, er at det ellers vil koste broafgift hver gang jeg vil se mine forældre, børn og venner. Det er trods alt ikke så godt i det lange løb:)

   Når det er sagt, er der masser af steder jeg godt ville bo også både på Fyn og Jylland. Helt bestemt :)

   Slet
 13. Hvor er du bare sej - og i ro med dig selv over den beslutning du har truffet, det skal nok blive godt for dig. Lykke til.

  KH Pi@

  SvarSlet